Švýcarský Teleclub spouští digitální paket
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 11.04.2002
Také konzervativní Švýcarsko se rozhodlo o převedení své digitální Pay-TV do digitálu. Jak se můžeme dočíst v těchto dnech na domácí internetové stránce této společnosti – www.teleclub.ch, dojde od května ke spuštění digitální platformy. Zatím přes kabelovou síť, ale následovat bude i satelitní vysílání. Jen pro zajímavost – uvažuje se opět o modifikaci kódovacího systému Nagravision/Syster. Podobně jako u analogu, bude možné Teleclub abonovat jen obyvateli Švýcarska, nebude možnost jej prodávat v Německu ani v Rakousku, kde je však možné předplatit podobně zaměřené pakety Premiere. Aspoň zatím…

A jaká bude náplň programových paketů platformy Teleclub?

Pro abonenci se připravují tři tematické pakety – Teleclub - Movie, Teleclub - Family a Teleclub - Sports.


T E L E C L U B - M O V I E

Filmový paket bude protáčet filmy na 4 tematických kanálech – Teleclub Cinema s aktuálními filmy, Teleclub Star s „klasikou“. Premiere Serie ve spolupráci s Kirchem bude přinášet seriály z sci-fi, akční, komediální ale i SOAP (mýdlové – tedy cosi jako telenovely) oblasti. Poslední název Krimi & Co dává tušit, že zde budou presentované především detektivní seriály a filmy.





T E L E C L U B - F A M I L Y

Tento rodinný paket bude zatím obsahovat tři programy, a to Disney Channel, Fox Kids Channel a Discovery Channel. Tedy nabídka pro děti, ale také tematické dokumentární filmy.



T E L E C L U B - S P O R T S

Sportovní paket bude obsahovat tři kanály, které také budou přebírány od Kirchovy mediální skupiny. Tedy Premiere Sport 1, 2 a 3. Objeví se zde závody automobilů Formule 1, Bundesliga, další fotbalové zápasy, ale i tenis, box, golf, lední hokej, ale i americké sporty, jako jsou přenosy NBA či NHL.




Tolik základní nabídka, pro nerozhodné budoucí zákazníky chystá Teleclub ještě další akce. V měsíci květnu to bude nabídka nového filmového kanálu TELECLUB CINEMA s 30 novými filmy za cenu 35 švýcarských franků za měsíc. Pro současné abonenty s analogovými receivery nabízí Teleclub zdarma zapůjčení digitálního set-top-boxu a dvouměsíční úplnou nabídku všech kanálů za cenu 35 franků měsíčně s tím, že až třetí měsíc se zákazník rozhodne, jaký programový balík si předplatí. Samozřejmě se budou připravovat i další akce k náboru nových abonentů této digitální placené televize.

Tolik první informace, na satCentrum budeme start této nové platformy pozorně sledovat a před spuštěním na satelitu vás samozřejmě budeme informovat o aktuálním obsazení transponderů. Přejeme Teleclubu, který jsme kdysi také u nás rádi sledovali, úspěšný start v digitálu a lepší ekonomické výsledky jak u partnerského německého paketu Premiere.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/264/svycarsky-teleclub-spousti-digitalni-paket/