Eurosport vysílá ME ve stolním tenisu
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 21.09.2018
Eurosport nabídne od pátku 21. do neděle 23. září nejen závěrečné zápasy dvouher, ale i finále čtyřher včetně mixu. K favoritům turnaje mužů patří dvojice německých reprezentantů – Timo Boll a Dimitrij Ovtcharov, dva nejvýše postavení Evropané na světovém žebříčku na 4. a 5. místě za trojicí nejlepších čínských hráčů. Ve druhé vlně dále Francouz Simon Gauzy, Portugalec Marcos Freitas a další Němec Patrick Franziska.


Na posledním ME se hrálo francouzské finále, v němž zvítězil Emmanuel Lebesson nad Simonem Gauzym, Timo Boll bral bronzovou medaili společně s Polákem Jakubem Dyjasem. A na posledním MS týmů v loňském roce se Německo probojovalo až do finále, ale Timo Boll, Ruwen Filus a Patrick Franziska nevyhráli proti Číňanům ani jeden duel.

Mezi ženami bude chybět obhájkyně titulu, naturalizovaná Číňanka a turecká reprezentantka Hu Meleková, která před dvěma lety v krásném finále porazila další naturalizovanou Číňanku Yu Fu v portugalských barvách. Yu Fu už má tři medaile z evropských šampionátů, ale titul jí nadále schází. Prorazí letos? Mezi favoritky můžeme zařadit i další čínské naturalizované hráčky – Nizozemku Li Jie, polskou jedničku Li Qian a Han Ying z Německa. Připočtěme nejvýše postavenou Evropanku na světovém žebříčku Rakušanku Sofii Polcanovou a dvě nebezpečné Rumunky – několikanásobnou mistryni Evropy Elizabetu Samarovou a Bernadette Szöcsovou.

Česká výprava bude mít na mistrovství Evropy v soutěžích jednotlivců čtyři muže a čtyři ženy – Pavel Širuček, Lubomír Jančařík, Tomáš Tregler, Tomáš Konečný, Hana Matelová, Dana Čechová, Karin Adámková a Aneta Kučerová. Pro Pavla Siručka, který nastoupí už na svém pátém evropském šampionátu, je nepochybně dobrou zprávou, že je mezi nasazenými, přestože až na posledním 32. místě. Mnohem výše na 17. příčce je nasazená nejlepší česká hráčka Hana Matelová.

Tomáš Tregler už má evropskou medaili, v týmové soutěži vybojoval v roce 2010 na ME bronz. Dalším členem tehdejší úspěšné reprezentace byl 38letý ukrajinský rodák Dmitrij Prokopcov, který nedávno ukončil reprezentační kariéru. Také mezi čtveřicí reprezentantek jsou medailistky z týmové soutěže na ME – Dana Čechová v letech 2009 a 2013 a Hana Matelová v roce 2013. Z osmičky českých reprezentantů v individuálních soutěží má největší počet startů na evropských šampionátech Dana Čechová, celkově osm.

ME se hraje ve španělském Alicante od 18. do 23. září. Zápasy evropského šampionátu komentují Štěpán Škorpil a Radek Barkman.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26416/eurosport-vysila-me-ve-stolnim-tenisu/