Zlatá Praha nabízí také bohatý doprovodný program
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 21.09.2018

Swing, chanson, bubenická show, ale i netradiční cirkusové číslo či ukázka z repertoáru baletu Národního divadla. Několikahodinovým maratonem tance, hudby a workshopů pro veřejnost provede v sobotu 22. září herec Vladimír Polívka.


Mezinárodní televizní festival Zlatá Praha nabídne i během letošního ročníku bohatý doprovodný program nazvaný Zlatý den Zlaté Prahy. Na pódiu situovaném v prostorách piazzety Národního divadla se 22. září od 10:00 do 18:00 postupně vystřídají klasické i multižánrové výstupy. „Spousta mladých lidí a dětí tančí na Zlatém dnu Zlaté Prahy s hvězdami baletu Národního divadla a dávají tím velkou naději, tedy spíš jistotu, že jsou, když ne současní, tak určitě budoucí milovníci Dvořáka, Martinů a všech dalších velikánů, jejichž díla Zlatá Praha nabízí,“ podotýká ředitel festivalu Tomáš Motl. Návštěvníci se tak sami mohou zapojit, ať už do workshopů, kvízů nebo tanečních lekcí.

Úvodní vystoupení celého doprovodného programu bude patřit uskupení Bratři v Tricku a představí s názvem „Běžkařská odysea“, které se ponese v duchu pouličního divadla. Na své si přijdou také milovníci baletu, před jejichž zraky se představí baletní soubor Národního divadla a na programu nebude chybět ani baletní dílna či přehlídka mladých tanečníků z Taneční konzervatoře Praha. Mimo balet se diváci seznámí také s moderními či lidovými tanci a večerního tanečního čísla se zhostí Dasha s Pajky Pajk.

Mezi jednotlivými tanečními vystoupeními zazní i swingové písně pod taktovkou členů Pražské konzervatoře nebo chansony v podání Chantal Poullain doprovázené triem Štěpána Markoviče. Těšit se mohou návštěvníci také na pantomimické a herecké etudy studentů HAMU a DAMU či na bubenickou show v podání 420People a mnohá další vystoupení.

V neposlední řadě si všichni budou moci vyzkoušet filmový kvíz nebo několik tematicky zaměřených workshopů od loutkářského a pantomimického až po streetartový, který povede výtvarník Josef Rataj.


Tiskové oddělení České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26420/zlata-praha-nabizi-take-bohaty-doprovodny-program/