Arena Sport odvysiela historicky prvé majstrovstvá sveta v minifutbale
Autor: IFC Media TV , e-mail: info@ifcmedia.sk Přidané: 23.09.2018
Stanica Arena Sport odvysiela historicky prvé majstrovstvá sveta v minifutbale (Socca World CUP 2018). Národné výbery z Európy, Afriky, Ázie a Ameriky sa stretnú v boji o titul majstra sveta v portugalskom Lisabone. Na šampionáte, ktorý bude od 24. do 29. septembra, bude až 32 reprezentácií, medzi ktorými nebude chýbať Slovensko.


Televízia Arena Sport vyčlenila pre majstrovstvá rozsiahly priestor. Prvé majstrovstvá sveta v minifutbale organizuje Medzinárodná minifutbalová federácia (International Socca Federation), ktorá vznikla v roku 2017. Slovensko je jedným zo zakladajúcich členov federácie, do ktorej v súčasnosti patrí približne 40 krajín. Ďalších 60 krajín je v rokovaní o vstupe.

Hrací model MS v minifutbale je podobný ako pri futbalových MS. Účastníci sú rozdelení do ôsmych základných skupín, z ktorých sa najlepší stretnú v osemfinále, štvrťfinále, semifinále o 3. miesto a potom vo finále.

Slovensko sa predstaví v E skupine s neľahkými súpermi: s Anglickom (24. 9. začiatok o 20:00), s USA (26. 9. začiatok o 0:00) a s Kazachstanom (27.9. začiatok o 17.00).

Medzi najzvučnejšie mená šampionátu patria reprezentanti z Anglicka, Nemecka, Brazílie, USA a Poľska.


Minifutbal (ang. Socca) je odnož futbalu, ktorý sa hrá na malom priestore a s voľnejšími pravidlami. Práve vďaka svojmu univerzálnemu charakteru a ľahkej dostupnosti sa minifutbal stal jedným z najrozšírenejších športov na svete.


Arena Sport ponúka na Slovensku Skylink, UPC, Orange, SWAN, Slovanet, SATRO, Antik, Freesat, Martico, Kates, Sledovanietv.sk a ďalší. V Českej Republike Skylink, UPC, Nová DIGI TV, Nej.cz, NetBox, Freesat, Centrio, APlanet, PODA, Sledovanitv.cz, itself a ďalší.

IFC MEDIA patrí medzi lídrov v oblasti distribúcie platených televíznych programov na českom a slovenskom trhu. Spoločnosť zastupuje športové kanály Arena Sport 1 a 2, Auto motor a šport, Fight Network a GINX ESPORTS, z detských a lifestylových programov Cartoon Network Czech, Boomerang, Deluxe Music, spravodajské TA3, Euronews, CNN, programy pre dospelých radu Dorcel, z filmových CS Film, CS MINI, Horor film, z portfólia dokumentárnych programov je to Travelxp HD, Travelxp 4K a WAR – svět válek. Pre viac informácií navštívte http://www.ifcmedia.sk/.


Petra Szabová, IFC MEDIA

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26424/arena-sport-odvysiela-historicky-prve-majstrovstva-sveta-v-minifutbale/