Show Jana Krause – 3. 10. 2018
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 29.09.2018

Herci Václav Kopta, Petra Nesvačilová, Jiří Havelka a žokej Václav Chaloupka se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 3. října ve 21.35 hod. na Primě.


Václav Kopta – herec a moderátor. Václav Kopta se proslavil v osmdesátých letech coby romantický štíhlý hrdina v kinohitu Sněženky a machři, jenže až do jejich druhého pokračování o něm věděli pouze zasvěcení: „Předtím jsem žil velmi pohodlný život stranou zájmu médií, televize i filmu, živil se písničkami a občas napsal nějaký muzikál,“ říká. Díky pokračování, které natočil v roce 2008, je dnes velmi známým hercem: „Práce dělá práci. A když se objevíte v jednom titulu, přijde další. Za posledních pět šest let jsem svoji výkonnost navýšil tak o 150 procent,“ dodává. Léta, kdy „nebyl vidět“, strávil Václav Kopta v divadle Semafor: „Pravda je, že kolem mě prošla celá generace vrstevníků. Všichni se tam mihli, zahráli si, nabrali zkušenosti a šli dál. Já jsem tam zůstal sedět jako přikovaný a nebyl schopný se postavit, někam dojít a říct – já jsem tady! Prostě jsem se tam nějak zasekl,“ říká dnes, kdy se prý z divadla už „vytratil“. „Do Semaforu se vždycky budu vracet s velkou pokorou a s tím, že to, co jsem tam prožil, patří ke šťastnému období mého života. Tam jsem se rozhodl, že chci být komik. A díky Suchému jsem se to mohl naučit, protože mi ty role psal. Naše vztahy zůstaly nezkalené a jsme přátelé.“


Petra Nesvačilová a Jiří Havelka – herci, kteří se ocitli na palubě vesmírné lodi. A to v novém filmu Benjamina Tučka, který měl světovou premiéru na karlovarském festivalu a do kin bude uveden v půlce října. Sci-fi komedie Mars se natáčela na základně Mars Desert Research Station v poušti amerického Utahu. Americká nevládní organizace vypisuje od roku 1998 soutěž, v níž se projekty z celého světa ucházejí o pobyt na stanici sloužící k simulaci života na Marsu. Český námět uspěl a jeho tým se stal historicky prvním, kdo na základně natočil hraný film podle vlastního scénáře. „Naše generace je příliš stará, aby se na Mars podívala. Technologii k letu už máme, ale chybí peníze i odhodlání je investovat. Takže nám nezbývá než se tématem kolonizace Marsu raději bavit. Jiní točí snímky z vesmíru založené na katastrofách, náš film žádné příšery kromě lidí nenabízí. Vypráví o tom, zda jsme připraveni být ztraceni ve vesmíru,“ říká producent Zdeněk Janáček. Herci a malý štáb tam respektovali zásady kosmického výzkumu: oficiální komunikace probíhala v angličtině, soukromé hovory v češtině. Jednoduché pravidlo následně inspirovalo filmové dialogy. Vědecká základna, v níž bydleli, poskytla i nezbytné autentické interiéry. Strávili tři týdny intenzivního natáčení v poušti. Ve vesmírných podmínkách asi standardních, ale pro filmaře dost nestandardních. Měli sušenou stravu, herci bydleli v dekoraci – ve funkčním simulátoru základny. K dispozici měli cisternu vody na týden, která většinou docházela.


Václav Chaloupka – jediný Čech, který se dvakrát zúčastnil Velké národní steeplechase v Liverpoolu, čtyřnásobný vítěz Velké pardubické, vynikající překážkový jezdec a trenér, chovatel koní, organizátor dostihů. Nedávno oslavil své sedmdesáté narozeniny. Říká, že koně ho fascinovali odmala a stali se jeho součástí. „Bez nich bych nebyl, co jsem. Jsou to úžasná, nádherná a inteligentní zvířata,“ říká. Vzpomíná na svého nejvýznamnějšího a nejdůležitějšího koně, kterým byl Korok. Právě s ním vyhrál třikrát Pardubickou: „Byl naprosto výjimečný. O tom, co jsme spolu prožili, bych mohl vyprávět hodiny. Měl vrozený defekt, ale Státní statek Židlochovice ho koupil, protože měl dobrou krev. A on nakonec dělal a udělal vše pro to, aby byl i se svým vrozeným handicapem skvělý.“ Když nepočítáme starty Karla Kinského z dob Rakouska-Uherska, je Václav jediným Čechem, který dvakrát startoval na Velké národní steeplechase v Liverpoolu. Bohužel ani jednou těžký závod nedokončil. Poprvé mu praskla přezka, podruhé nebyla kobyla Fráze fit zdravotně. Václav Chaloupka se svými svěřenci dosahoval nemalých úspěchů jako trenér. „Těšilo mě jezdit i trénovat. Ale jako trenér jsem měl větší nervy, protože jsem nemohl reagovat na situace, které nastaly.“ Při příležitosti jeho narozenin právě vyšla životopisná kniha o Václavu Chaloupkovi – Dávat koním křídla.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 3. října ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26442/show-jana-krause-3-10-2018/