DIGI TV navyšuje počet kanálů v HD kvalitě včetně všech stanic Novy
Autor: DIGI TV , e-mail: info@novadigitv.cz Přidané: 03.10.2018
Od úterý 2. října vysílá televizní operátor DIGI TV všechny televizní kanály skupiny Nova v HD rozlišení. Kromě stanic Nova HD, Nova Sport 1 HD a Nova Sport 2 HD tak mohou zákazníci DIGI TV sledovat ve vyšší kvalitě také stanice Nova 2, Nova Cinema, Nova Gold a Nova Action. Zvýšení kvality vysílání se týká jak zákazníků satelitní DIGI TV, tak televize přes internet.


Již od čtvrtka 27. září navíc mohou zákazníci televize přes internet nově sledovat v HD rozlišení kanály Kino Barrandov HD, Barrandov Plus HD a Film Europe HD.

„Stanice skupiny Nova jsou velmi sledované a oblíbené, jsme proto rádi, že je můžeme našim zákazníkům všechny nabídnout v HD kvalitě. Na navyšování počtu kanálů v HD rozlišení průběžně pracujeme, naším cílem je dosáhnout co největší kvality vysílání, a tedy i co nejlepšího zážitku ze sledování naší televize,“ říká Vladimír Rusnák, výkonný ředitel společnosti DIGI CZ, a doplňuje: „Zejména zákazníci naší televize přes internet mají již dnes více než polovinu kanálů v HD rozlišení.“

Všechny kanály skupiny Nova, které se od úterý 2. října začaly vysílat v HD kvalitě, jsou v ZÁKLADNÍM programovém balíčku. Stejně tak jsou uživatelům televize přes internet již v ZÁKLADNÍM balíčku k dispozici stanice Kino Barrandov HD, Barrandov Plus HD. Stanice Film Europe HD je v doplňkovém balíčku EXTRA a samozřejmě též v kompletní nabídce DIGI TV.

Zákazníkům televize přes internet se změny provedly automaticky, kanál v HD rozlišení vidí na stejné pozici, kde dosud sledovali jeho verzi v nižším rozlišení. Stejně se změna automaticky provedla uživatelům satelitní DIGI TV se set-top boxem KAON. Pokud se tak nestalo, stačí set-top box restartovat.


Zákazníci s CA moduly provedou naladění ručně zadáním příslušných parametrů:

Název kanálu HD/SD TP Freq Pol Symbol rate SID

Nova Action HD HD ST TP3 12169 H 30000 3021
Nova Gold HD HD ST TP3 12169 H 30000 3023
Nova 2 HD HD ST TP3 12169 H 30000 3025
Nova Cinema HD HD ST TP7 12687 V 28800 7017


Přesný návod, jak naladit nový kanál, diváci najdou v manuálech svých TV přijímačů. Kompletní seznam technických parametrů satelitní DIGI TV je k dispozici na cz.digi.tv/technicke-parametry-kanalu.


O DIGI CZ

Televizní a mobilní operátor DIGI CZ nabízí divákům v ČR služby satelitní televize a televize přes internet pod obchodní značkou DIGI TV. V jejich programové nabídce jsou kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také exkluzivní sportovní obsah na oblíbených kanálech DIGI Sport 1 HD, 2 HD, 3 HD a 4 HD. Ty obsahují například fotbalovou anglickou Premier League, německou Bundesligu, italskou Sérii A, španělskou LaLigu nebo tenisové turnaje ATP. Služba DIGI2GO je podle nezávislého hodnocení Cnews.cz nejlepší televizí přes internet na českém trhu. DIGI CZ je také poskytovatelem pevného internetového připojení DIGI internet a pod značkou LAMA mobile nabízí mobilní volání a přenos dat. Společnost na českém trhu působí od roku 2006. V dubnu 2015 DIGI CZ koupila česká investiční skupina LAMA ENERGY GROUP, která rozvíjí a rozšiřuje nabídku jejích služeb. DIGI CZ je čistě českou společností a všechny daně, včetně daně z příjmu, jsou odváděny v ČR.


Mgr. Andrej Čírtek, tiskový mluvčí LAMA ENERGY GROUP
Ing. Jaroslav Martínek, Mediální zastoupení DIGI TV, PP Partners Prague


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26454/digi-tv-navysuje-pocet-kanalu-v-hd-kvalite-vcetne-vsech-stanic-novy/