DIGI TV odstranila stanice AMC a nerespektuje soudní rozhodnutí
Autor: AMC Networks International CE , e-mail: info@ce.amcnetworks.com Přidané: 11.10.2018
AMC Networks International – Central and Northern Europe (“AMCNI“) provozuje v České republice jedny z nejoblíbenějších placených televizních stanic. Minulý měsíc partnerská satelitní televize DIGI TV (tj. společnosti TV PROGRAMMING & MEDIA SE a DIGI CZ s.r.o.; “DIGI CZ Group”) stáhla televizní kanály AMCNI ze své nabídky.


Znemožnila tak svým předplatitelům přístup k jejich oblíbeným stanicím jako je Sport1, Sport2, AMC, Film+, Minimax, Spektrum, TV Paprika a další. Tento krok byl uskutečněn navzdory dlouhodobé dohodě mezi oběma stranami.

Následně vydal 18. září 2018 Městský soud v Praze předběžné opatření, kterým byla DIGI CZ Group uložena povinnost okamžitě obnovit vysílání stanic AMCNI. DIGI CZ Group však ignoruje jak rozhodnutí soudu, tak nespočet stížností předplatitelů, kteří nemají přístup k oblíbeným pořadům a sportovním přenosům, a stanice do vysílání zpět dosud nezařadila.

Společnost AMCNI by ráda poděkovala divákům za přetrvávající podporu. Naše stanice mohou diváci zábavních pořadů a sportovních přenosů sledovat i u všech ostatních poskytovatelů placené televize.


O AMC Networks International – Central and Northern Europe

AMC Networks International – Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společnostní na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic soustřeďujících se na Střední a Východní Evropu. Současné AMCNI – Central and Northern Europe portfolio nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, Megamax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film+. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky, jazykové verze a trhy. Je dostupný v celé řadě platforem včetně HD služeb na vyžádání a verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divizí AMC Networks a dodavatelem uznávaných zábavních pořadů pro předplatitele ve více než 140 zemích a územích v Africe, Asii, Evropě a Latinské Americe. AMCNI zahrnuje jak globální značky SundanceTV a MGM Channel, tak populární kanály s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací najdete na www.amcnetworks.com/amcni.


O společnosti AMC Networks:

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com.


Jan Huk, PR manager, AMCNI, 11. 10. 2018

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26492/digi-tv-odstranila-stanice-amc-a-nerespektuje-soudni-rozhodnuti/