Discovery Communications dostalo povolení Evropské komise k akvizici Scripps Networks Interactive
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 12.10.2018
Společnost Media:List CZ informuje o novinkách v programové nabídce Discovery Communications, které vznikly v důsledku nedávné akvizice vysílací společnosti Scripps Networks Interactive. Spojení se Scripps znamená rozšíření portfolia Discovery o tři nové televizní kanály. Jedná se o tyto:


1. Travel Channel: Televizní kanál se zaměřením na dokumentární pořady o cestování. Záběrem pokrývá veškeré kouty planety a ve vysílaných pořadech zdatně kombinuje prvek poučení a prvek dobrodružství.

2. Food Network: Televizní kanál se zaměřením na dokumentární pořady o vaření. Pořady představují celosvětové kulinářské tradice, neopomíjí ale ani soutěže ve vaření či kulinářské show s celebritami.

3. Fine Living: Televizní kanál se zaměřením na dokumentární pořady o bydlení a životním stylu. Opírá se především o 4 pilíře – domácnost, vaření, životní styl a cestování.

U všech těchto programů platí, že jejich novým distributorem je Discovery Communications.


Tisková zpráva Discovery Communications k akvizici Scripps Networks Interactive

Discovery Communications, Inc. oznámilo, že dne 6. března 2018 obdrželo schválení Evropské komise k navrhované akvizici Scripps. Povolení Evropské komise je důležitým předpokladem k finalizaci celé transakce. Evropská komise akvizici podmiňuje závazkem Discovery nabídnout nezúčastněným distributorům v Polsku práva k vysílání TVN24 a/nebo TVN24 BiS. Tato práva by přitom měla povahu nevýhradní a neúplnou.

“Pozitivní postoj Evropské komise nás velmi potěšil,” komentoval David Zaslav, prezident a výkonný ředitel Discovery. “Věříme, že spojení nabídek Discovery a Scripps nám lépe umožní dát našim oddaným a nadšeným fanouškům po celém světě více obsahu a na více platformách. Zároveň usilujeme o větší efektivitu a posílení naší pozice na trhu.”

Dohodu o akvizici Discovery oznámilo již v červenci 2017, transakce přitom byla provedena v hotovosti a akciích. Od spojení se očekává posílení obsahové nabídky Scripps v celosvětovém měřítku, získání nových možností pro inzerenty a partnery na poli digitální distribuce a umožnit výrazné synergie v oblasti nákladů.

Finalizace transakce vyžadovala mnohá další antitrustová povolení a předpokládala naplnění podmínek dle předpisů na ochranu hospodářské soutěže. K definitivnímu uzavření došlo v prvním kvartále 2018. Do té doby obě společnosti vyvíjely činnost jako na sobě nezávislé entity.


Matěj Senft, Media:List CZ, 11. 10. 2018

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26493/discovery-communications-dostalo-povoleni-evropske-komise-k-akvizici-scripps-networks-interactive/