Jarní nabídka UPC Direct
Autor: PR Press , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 28.05.2002
V měsíci dubnu přichází poskytovatel placené satelitní televize UPC Direct s několika novinkami, které by mohly oslovit další zájemce o tuto “satelitní kabelovku”.

V první řadě je to nabídka UPC – 33%.

Tento zdánlivě matematický kód můžeme jednoduše rozluštit jako nabídku pro všechny nové zákazníky, kteří uzavřou smlouvu o dodávce služeb UPC Direct v období od 15.4. do 15.6.2002. Právě v těchto dvou jarních měsících totiž získají slevu 33% na první tři měsíce sledování základní nabídky Rodina. Pokud si objednají i prémiový filmový kanál HBO, pak samozřejmě také na něj obdrží 33% slevu. Znamená to, že vlastně budou sledovat 1 měsíc zdarma.

Anebo počítejme jinak. Pokud uvažujeme o roční abonenci základní nabídky Rodina, pak za celé toto období ušetří noví zákazníci při této nabídce sympatických 10% pravidelných poplatků a každý měsíc se jim vlastně sníží náklady z 512 Kč na přijatelných 460 Kč. Což už odpovídá ceně některých “pozemních” kabelovek. UPC Direct však nabízí určitě více televizních a rozhlasových programů, než jiný kabelový operátor. Takže pokud uvažujete o pořízení “satelitní kabelovky”, není proč váhat. Další informace můžete získat u kteréhokoliv ze čtyř stovek certifikovaných prodejců v České republice, nebo na internetových stránkách UPC na adrese www.upc.cz anebo v Zákaznickém centru. Do něj se dovoláte na tlf.čísle 0844 11 11 12, což je tzvn. modrá linka s místním tarifem z jakéhokoliv telefonu v ČR, pražští zájemci mohou využít linku (02) 41 00 51 00.

Touto novinkou však ještě není výčet jarních změn zdaleka vyčerpán. Možná už víte, že od začátku dubna rozšířila společnost UPC základní nabídku Rodina o tři nové, atraktivní televizní stanice.

Aktuální informace ze Slovenska, ale také ze světa i z ČR můžete nyní získat na slovenském zpravodajském kanále TA3. Především mladí diváci ocení zařazení kanálu Extreme Sports, který je prvním a jediným televizním kanálem na světě, zcela věnovaném extrémním sportům a životnímu stylu (adrenalinové sporty, hudba, móda a netradiční životní styl). Třetím novým kanálem v nabídce, určeným především mužům všech věkových skupin, je Avante. Ten (stejně jako předchozí) vysílá v angličtině a nabízí pořady o automobilech, lodích, letadlech, nových technologiích a výjimečných osobnostech našich dnů.

Vzhledem k těmto programovým změnám dochází (poprvé od zavedení služby na podzim 2000) k jiné organizaci předvoleb u pronajatého receiveru Philips DSX 6010. Změny jsou to výrazné a čitelně oddělují jednotlivé žánrové skupiny programů. Na nepřesunutelná místa předvoleb (nyní jsou to čísla 1-37) jsou nyní zařazeny také některé vybrané oblíbené volně šířené kanály. Nová organizace předvoleb je čitelnější a lépe seskupuje jednotlivé tematické žánry přenášených programů – filmové, sportovní, dokumentární, zpravodajské apod. UPC věří, že se tato změna setká s příznivým ohlasem u zákazníků.

Pohledem do nové organizace předvoleb dojdeme ještě k dalšímu chystanému překvapení pro všechny abonenty UPC Direct. V současné době se vedou intenzivní jednání s novým sportovním kanálem Galaxie Sport. Takže nezbývá, než doufat, že se možná v blízké budoucnosti dočkáme jeho zařazení. Ale jak to nakonec vše dopadne ve skutečnosti si budeme muset ještě chvíli počkat.

Taková je tedy současná jarní nabídka společnosti UPC a některé úvahy do dalších měsíců. Tím však nejsou ale ještě zdaleka všechny plány UPC Direct prozrazeny.

V červnu dojde k plánovanému odchodu bývalého polského partnera Wizja TV ze stávajících transponderů na družici Astra a pro českou, slovenskou a maďarskou platformu UPC tak zůstane více možností, jak s uvolněnými kanály naložit. Určitě dojde k úpravě technických parametrů přenosu, zejména k zvýšení datových toků a tím k zlepšení kvality obrazu.

Plánuje se také duální vysílání zvukového doprovodu u premiérového filmového kanálu HBO, tedy přenos originálního zvuku i českého dabingu. Dále se uvažuje i o zpestření stávající programové nabídky o nové, atraktivní programy, rozšíření českého dabingu, služby EPG (elektronický programový průvodce), případně teletextu. Ale to už bude další, “letní” nabídka.

Společnost UPC ČR, a.s. přeje všem svým současným i budoucím abonentům hodně zábavy a zážitků při sledování televizních a rozhlasových stanic z orbitu a prosluněnou jarní pohodu.

Zpracováno podle podkladů UPC ČR, a.s.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/265/jarni-nabidka-upc-direct/