Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 13:48:45   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Pozor – přinášíme vám pořádnou várku světových dokumentů na Prima ZOOM!

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 21.10.2018


Co ještě nevíte – my vám povíme. A k tomu přidáme parádní záběry, dost zajímavostí a špetku tajemství. Prima ZOOM – váš špičkový dokumentární svět. Dokumentární skvosty pro vás: vydáme se Po Ho Či Minově stezce; seriál Utajené příběhy českých dějin přinesou léčivé poselství tradičních pohádek; poradíme vám Jak přežít katastrofu; prozradíme jak žili Hříšní lidé starého Egypta a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

22. 10., 20.00 – Po Ho Či Minově stezce (Od Vinh až po Ban Vongsikeo)

Vychutnejte si dobrodružný film o napínavé výpravě po legendární Ho Či Minově stezce – obrovské síti cest, železnic a stezek protínajících džungli, která se táhne více než 16 tisíc kilometrů přes málo známé kouty Vietnamu, Laosu a Kambodži. Vyrazíme z města Vinh na severu Vietnamu, navštívíme rušnou metropoli Ho Či Minovo Město na jihu a cestou zjistíme, jak se změnila krajina i její obyvatelé v okolí historické stezky.


23. 10., 20.00 – Utajené příběhy českých dějin (Tajemný Smolíček – Léčivé poselství tradičních pohádek)

Podíváme se na historický, symbolický, okultní a psychologický význam tří klasických pohádkových námětů: O Smolíčkovi, O rytíři, který bojoval s drakem, a O Popelce. Na příkladech těchto tří všeobecně známých pohádkových látek ukážeme různé kulturní a náboženské vlivy, které se podílely na vzniku a podobě jednotlivých námětů a motivů. Hosté seznamují diváky s problematikou žánru klasických pohádek obecně a s jeho zákonitostmi, s křesťanskou i alchymistickou symbolikou, jež se v pohádkách odráží, historickými vzory, jimiž se některé pohádkové syžety inspirovaly, a s přítomností archetypálních postav a dějů, jak je rozpoznává hlubinná psychologie C. G. Junga. Poselstvím je sdělení, že ačkoli se pohádky odehrávají v neskutečných reáliích, vypráví o skutečných mravních principech a vzorcích lidského jednání.


24. 10. 21.00 – Tvorové pouštního moře

Dokument, který se natáčel ze vzduchu i pod hladinou, odhaluje neuvěřitelnou různorodost přírody, jež vzkvétá na těžko přístupných ostrůvcích v oblasti pouštních moří mexického státu Baja California. Jsou to sice neúrodné kousky pevniny, ale všude kolem nich se to hemží obrovským množstvím ryb a taky obrovským množstvím hladových dravců.


24. 10., 23.00 – Jak přežít katastrofu (Na poušti)

Skupinka nesmírně schopných inženýrů se ocitá přímo uprostřed katastrofického výjevu a musí si sama poradit. Podaří se jim uprchnout? Seriál Jak přežít katastrofu vychází ze skutečných událostí. Jeho hrdiny jsou šikovní lidé odříznutí od světa na místě nehody, v nepřátelském prostředí, několik dní cesty od civilizace. Jsou obklíčeni troskami a jejich jedinou nadějí je postavit si z nich nový dopravní prostředek – ať už nějaké plavidlo, letoun, vozidlo nebo něco, co si zatím ani nedovedeme představit. Hrdinové každé epizody se ocitají v jiném prostředí: na poušti, sněhu, v džungli nebo na mořské hladině. Musí si sami obstarat přístřeší a zajistit zdroj energie. Jenže jejich úkolem není jen přežít katastrofu. Musí se také v pořádku dostat domů.


25. 10., 22.00 – Přežití v divočině (Lov)

Divoká zvířata uznávají jediný životní princip: přežití. Díky každodenním bitvám tváří v tvář takřka jisté smrti se dokázala nepředstavitelnými způsoby přizpůsobit nepřátelskému okolí. Jedinečné návyky, schopnosti i anatomické mutace jsou příčinou toho, že se rozšířila do všech koutů světa. Seriál představuje jejich bohatou a různorodou říši. Nevynechává sofistikované způsoby zvířecí komunikace, pozoruhodnou sexuální selekci, bizarní způsoby páření ani dobrodružné příběhy o velkolepé migraci. Sledujte fascinující záběry plné akce a odhalte neuvěřitelné způsoby, jakými si zvířata obstarávají potravu, rozmnožují se, unikají zkáze, nebo se dokonce mstí.


25. 10., 23.30 – Svět zvířat III (Portugalsko: Návrat divokých zvířat)

Nahlédněte spolu s tvůrci do úžasného světa zvířat v nejrůznějších koutech naší planety. Zapomeňte na rádoby senzační záběry, kterých je plný internet. Tvůrci tohoto napínavého a fascinujícího seriálu se raději zaměřili na dosud neznámé příběhy zvířat, které vám ještě spolehlivěji vyrazí dech. Všimnete si mnoha podrobností, díky kterým lépe pochopíte zákonitosti zvířecího života. A vědci i ochránci přírody, bez nichž by některá z těchto zvířat nemohla přežít, se s vámi podělí o vlastní poznatky a zážitky.


26. 10., 20.00 – Jižní Pacifik (Ostrovy plné života)

Jediný oceán ukrývá 20 tisíc ostrovů a představuje celou čtvrtinu celosvětových vodních zásob. Tento přelomový seriál odhaluje velikost a majestátnost největšího oceánu na světě. Navštívíte odříznuté ostrovy, dozvíte se o neobyčejných cestách, které museli podniknout lidé i zvířata, aby se na tato smítka země dostali, a co se s nimi stalo, když se jim to podařilo. Izolace totiž dokáže divy. Zvířata se přizpůsobují a vyvíjejí do opravdu zvláštních podob. Patří mezi ně masožravé housenky, obří krabi schopní rozlousknout kokosový ořech, ještěrky, které dokážou rodit bez pomoci samečka, žáby, které nevyrostly z pulců, a mnohé další bizarnosti. Za klišovitými obrázky, rozkymácenými palmami a plážovou idylkou se ukrývá skutečná, ohromující a překvapivá podoba Jižního Pacifiku.


27. 10., 23.00 – Hříšní lidé starého Egypta (1. část)

Myslíte si, že starověcí Egypťané byli úzkostlivě spořádaní? Tak to se tedy mýlíte! Právě starověcí Egypťané prakticky vynalezli takové zlozvyky a neřesti, jako jsou výstřední, excentrický až zvrácený sex, drogové závislosti a nezodpovědné, bezuzdné utrácení peněz. Tento pořad odhaluje temná tajemství starodávných faraónů. Přitom se nezastaví před ničím: ukazuje jejich bezbřehou chamtivost, nekonečný chtíč, a dokonce i ještě mnohem zlověstnější touhy, které je spalovaly dnem i nocí. Každý z faraónů by udělal cokoliv, aby si udržel moc: vraždy, incest, svádění i politické podrazy byly každodenní realitou. Nechte se překvapit a šokovat nejdrsnějšími a nejzvrácenějšími příběhy, které předurčily tisíce let lidské historie.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky



Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.10.2018 • Listopadové programové tipy televizní stanice E!
20.10.2018 • Eurosport vysílá Světový pohár ve stolním tenisu mužů
19.10.2018 • Epická opera Samson a Dalila v dalším satelitním přenosu MET: Live in HD v sobotu 20. října
18.10.2018 • Babylon, na který se ve 20. letech změnil Berlín - nový seriál na Epic Drama
17.10.2018 • Ronaldo, Hamšík a Schick zabojují o italské poháry exkluzivně na stanicích Sport1 a Sport2
15.10.2018 • Slýcháte často, že jste někomu podobní? Vydělejte balík jako dvojník celebrity

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist