Altenburg TV s kompletním programem z družice Astra 1L - pouze pro chytré televizory
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 23.10.2018
Server OnlineAgentur-24 na své internetové stránce uvedl, že před několika dny zahájila německá lokální stanice Altenburg TV vysílání svého kompletního programu na kanále Lokal TV Portal HD z družice Astra 1L na orbitální pozici 19,2° východně. Program z Durynska lze přijímat na kanále Lokal TV Portal HD s tzv. chytrými/smart televizními přístroji (HbbTV). Dalším předpokladem je rychlé internetové připojení.


Lokal TV Portal je kanál, který umožňuje i lokálním stanicím bez vlastního celodenního nebo časově omezeného satelitního nebo pozemního šíření, internetový příjem televizního programu a aplikace Mediath pomocí příslušného chytrého televizoru s HbbTV (HbbTV). Kanál Lokal TV Portal HD satelitní přijímač obvykle načte do seznamu běžných favoritních kanálů.

Tímto způsobem bylo dosud možné vyvolat aplikaci Mediathek (Mediální knihovna) stanice. Dodatečně k této aplikaci lze nyní vyvolat i kompletní datový tok stanice (stream).

Vedle zpravodajství, informací a reportáží z Altenburgu a okolí je možné tak sledovat i magazín pro mladé Röhre (Trubka), durynský pořad Thüringen.TV nebo středoněmecký ekonomický magazín Metropol.


Parametry příjmu Lokal TV Portal HD:

satelit: Astra 1L
orbitální pozice: 19,2° východně
transponder: č. 23
platforma: MX1
kmitočet: 11,552 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 22000 kSymb/s
FEC: 2/3
norma: DVB-S2/8PSK; MPEG4/HD

Internet: www.lokal-tv-portal.de


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26530/altenburg-tv-s-kompletnim-programem-z-druzice-astra-1l-pouze-pro-chytre-televizory/