Eurosport se v Kataru rozloučí se sezonou superbiků
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 25.10.2018
26. a 27. října se na okruhu v Kataru pojede poslední podnik letošního MS superbiků, které zažilo tři české závodníky. O titulu mistra světa se stejně jako loni rozhodlo už koncem září v Magny-Cours, po němž má Jonathan Rea opět nedostižný bodový náskok. Britský jezdec vyhrál světový šampionát superbiků počtvrté za sebou.


Pojďte se společně s Eurosportem v Kataru rozloučit se sezonou, která zažila tři české jezdce v šampionátu. Komentátor Béla En zve diváky na závěrečný závod letošního světového šampionátu a ví, že je za čím se ohlížet: „Z českého pohledu to byl opravdu naprosto výjimečný superbikový rok, vždyť se v šampionátu ve stejném týmu a na stejné motorce objevili tři čeští závodníci – nejprve Ondřej Ježek a po něm Karel Hanika a Jakub Smrž. Posledně jmenovaný by měl startoval i v Kataru na závěr sezony. Má ze sebou čtyři závody, které na první pohled byly neúspěchem, ani jeden nedokončil. Jenže se na situaci musíme dívat i tak, že Jakub pomáhá svými zkušenostmi vyvíjet motorku, téměř od začátku, přináší důležité poznatky pro tým, za který startoval již před mnoha lety. A časově se zlepšuje, jsem tak i malinko optimistický, že by se mohl v Kataru konečně lépe prosadit. Byla by to pro něj hezká tečka za dlouholetou kariérou, je totiž otázkou, zda ho ještě v příštím roce nejen na obrazovkách Eurosportu uvidíme. Nejlépe si letos ze tří našich závodníků vedl Karel Hanika na slavné trati Laguna Seca, a to přestože měl vlastně nejméně času seznámit se s motorkou a prostředím. Zatím se Karel soustředí na závody Endurance, které také vysíláme, i v nich ukázal, že je hodně rychlý.“

Vysílání MS superbiků z Kataru odstartuje v pátek 26. října superpole v 15:30 na Eurosportu 1. Oba závody také vysílá Eurospúort 1, v pátek i v sobotu od 18:00. Závody komentuje Béla En.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26539/eurosport-se-v-kataru-rozlouci-se-sezonou-superbiku/