Show Jana Krause – 31. 10. 2018
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 28.10.2018

Moderátor Jan Rosák, zpěváci Jindra Polák a Michaela Tučná a mladí herci Emil Valchář a František Sládek se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 31. října ve 21.35 hod. na Primě.


Jan Rosák – patří k našim nejrespektovanějším a nejlepším moderátorům, kromě toho hraje v divadle, píše scénáře. Jako herec se objevil mj. v seriálu Modrý kód. Diváci ho mohou vidět ale i na divadelních prknech, a to konkrétně hned ve dvou divadlech. Hraje jednak v několika představeních v Divadle Radka Brzobohatého, ve Stvoření světa bez cenzury a nyní nově také v Molièrově Lakomci, který měl premiéru před pár dny. Jan Rosák se v představení objeví v roli Jakuba. „A pak se s Pavlem Trávníčkem od začátku října střídám v roli krále v muzikálu Tři oříšky pro Popelku v Kongresovém centru,“ doplňuje Jan Rosák. Nedávno se opět začal objevovat na obrazovkách televize Prima. „Tam dělám nový cyklus Poklady z půdy,“ říká. Odborníci v něm oceňují starožitnosti od diváků, které následně od nich mohou experti-starožitníci koupit v mini aukci. Co jsou pro Jana Rosáka jeho osobní největší poklady? „Největšími poklady z půdy jsou nyní naše vnoučata. Nedávno jsme jim totiž s manželkou u nás doma na Mníšku upravili půdu na krásný pokojík, jako dělaný pro dobrodružství. A jednou z věcí, která tam určitě nesměla chybět, byla truhlice s poklady,“ říká s úsměvem a trochu vážněji dodává: „Jak stárnu, můj vztah ke starým věcem je vřelejší. Asi z kolegiality k ročníku narození, tedy vlastně vzniku, nebo sentimentality, to přesně nevím. Ale rozhodně se staré věci u mne nikdy nestaly předmětem investování, natož kalkulací. Nový pořad o pokladech z půdy moderuji velmi rád, navíc mám to štěstí, že pracovní nabídky chodí samy – ani jsem to nečekal, nikdy se o nic nesnažím. Ale dělá mi radost, když se někdo ozve. Je faktem, že pracuji třeba víc, než když mi bylo čtyřicet. Když vezmeme ještě moje pravidelné pořady v rádiu, a že je jich nemálo, pracuji opravdu dost. Ale nestěžuji si,“ uzavírá.


Jindra Polák a Michaela Tučná – frontman kapely Jelen a dcera zpěváka Michala Tučného se spojili, aby připomněli českou country legendu, a to na nadcházejícím turné skupiny Jelen. Stodola Michala Tučného byl první festival, na kterém jsme kdy hráli. Když jsme se dozvěděli, že po patnácti letech existence skončila, zamrzelo nás to. S konečnou platností jsme si uvědomili, jakého jsme měli v Michalovi úžasného předchůdce, a jak silně ho vnímáme – jako jeden z lokálních kořenů naší muziky. On pro náš oblíbený žánr udělal nejvíc. Proto jsme taky na letošní Jelen Tour 2018 přizvali i naši kamarádku Míšu Tučnou. Na koncertech zazní Jelení písničky i skladby Míšina táty,“ říká Polák. „Přijde mi to celé jako logické pokračování příběhu táty a mne. V podstatě jsem už nepočítala s tím, že se budu ukazovat na jevišti nebo organizovat nějaké akce. Potkala jsem však "v lese Jelena" a baví mě to s nimi. Kluci jsou plní energie,“ dodává Michaela. Jelen je česká akustická kapela hrající tzv. roots music, písně z vlastní tvorby vycházející z populární hudby, jako je country, folk, bluegrass a blues. Kapela získala Anděla v kategorii Objev roku za rok 2014 a dalšího Anděla získali v kategorii Skupina roku v roce 2017. Hrají už od roku 2012 a za tu dobu se stali jednou z nejúspěšnějších a nejžádanějších kapel. Absolvovali desítky vystoupení na festivalech i samostatných koncertech, vloni vyprodali Lucernu. Skupina připravuje nové písně, chystá se vyjet také na Slovensko a české fanoušky potěší vánočním turné. Pár dní před Vánoci pak před ní stojí nová meta – pražské Forum Karlín.


Emil Valchář a František Sládek si v seriálu Tátové na tahu zahráli dvojčata Pepu a Tondu. „Byli jsme dobrej tým,“ vzpomínají spokojeně kluci na natáčení, kterým celkově strávili kolem 30 dní. Jejich seriálovými rodiči byli Štěpán Benoni a Eva Josefíková. „Jako rodiče byli moc hodní,“ pochvalují si Emil s Frantou. A chtěli by být herci i v dospělosti? „Neuškodilo by to,“ rozumuje Emil, který teď chodí do první třídy. „Mně by se chtělo i nechtělo,“ krčí rameny třeťák Franta. Na natáčení se prý spolu skamarádili, a to do té míry, že přikyvují, že by chtěli být sourozenci i v reálu. Zatímco pro Emila bylo natáčení vůbec první, Franta už nějaké zkušenosti před kamerou má.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 31. října ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26548/show-jana-krause-31-10-2018/