Kokain a barvy na Prima ZOOM
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 05.11.2018
Ukážeme vám to, co jste ještě nikdy nemohli vidět, barevně. Projdeme si nejvýznamnější dějinné události Ameriky po desetiletích. Začneme návratem dvou milionů amerických vojáků zpět domů z první světové války, prvním sériově vyráběným automobilem zvaným Plechová Líza od Henryho Forda, probarvenou prohibicí za dob mafiána Al Capone přes desítky dalších zajímavostí až po první lidi na Měsíci v rámci projektu Apollo 11.


Pak si posvítíme na kokain, tzv. bílé zlato – jednu z nejexkluzivnějších drog milionářů a celebrit, v Británii právě teď nejoblíbenější narkotikum. Je běžně k dostání v každém městečku a větším městě po celém Spojeném království. Na britských ostrovech se každoročně zkonzumuje třicet tun drog! Víc než v kterékoli jiné zemi v Evropě. Exkluzivním průvodcem po světovém trhu s kokainem nám bude slavný šéfkuchař Gordon Ramsay.


Prima ZOOM přináší unikátní dokumenty:

Od 6. 11. ve 20.30 hod. – Amerika v barvě (od 27. 11. ve 21.00 hod.)
7. 11. ve 22.00 hod. – Gordon Ramsay: Kokain


Amerika v barvě (5 dílů, opakování pátek v 14.20 hod.)

Naše představy o minulosti jsou většinou černobílé. Ale život tehdy byl samozřejmě stejně pestrobarevný jako dnes. Tento přelomový seriál využívá moderní kolorizační techniky a poprvé představuje dějiny Ameriky v barvě. Ambiciózní televizní projekt postupuje jedno desetiletí po druhém, oživuje historii a vrací jí původní barvy. Nechybí tak slavné, proslulé a ikonické momenty amerického života jako zrod jazzu, útok na Pearl Harbor, Velká hospodářská krize nebo Elvismánie. Filmaři strávili 6000 hodin pátráním v zaprášených, polozapomenutých archivech, rodinných albech i soukromých sbírkách a podařilo se jim objevit takřka 50 kilometrů filmových materiálů, které dlouhá desetiletí nikdo neviděl. Díky tomu vznikla vzrušující pastva pro oči sestříhaná z nejdůležitějších záběrů své doby.

6. 11. – 20. léta
13. 11. – 30. léta
20. 11. – 40. léta
27. 11. – 50. léta
4. 12. – 60. léta


Gordon Ramsay: Kokain (2 díly, reprízy v sobotu od 14.10 hod.)

Světoznámý britský šéfkuchař Gordon Ramsay, který získal celkem 16 michelinských hvězd, nám zcela netradičně odhalí celosvětový trh s kokainem v rámci bloku Drsný svět. Kokain je oblíbenou drogou vyšších vrstev a zdaleka nejvíce se ho spotřebuje ve Velké Británii. Nějakou zkušenost s kokainem přiznalo více než jeden a půl miliónu Britů. Během posledních 20 let se množství uživatelů dokonce zčtyřnásobilo. Dříve to byla droga slavných a bohatých, ale dnes je doslova všude. Šňupe se ve všech sociálních a věkových skupinách. Zvlášť rozšířená je mezi profesionálními kuchaři. Gordon Ramsay o tom dobře ví, protože v tomto byznysu sám podniká. Proto se vypravil do Jižní a Střední Ameriky, aby odhalil, odkud se kokain bere a jak se odtud dostane do Británie. Přímo v Anglii navíc zjišťuje, co brání kokainu, aby se dostal do ulic ve velkém.

7. 11. – Gordon Ramsay: Kokain (1. část)
14. 11. – Gordon Ramsay: Kokain (2. část)

Dopřejte si zážitky s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní online magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26579/kokain-a-barvy-na-prima-zoom/