Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 09:06:55   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Satelitní širokopásmová služba ASTRA2Connect expanduje do Francie a Itálie

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 21.01.2008


Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), podepsala další smlouvu na rozšíření své satelitní širokopásmové služby ASTRA2Connect také do Francie a Itálie. Pouhých devět měsíců po spuštění produktu v dubnu 2007 společnost SES ASTRA uzavřela distribuční smlouvu v sedmi evropských zemích.


Tento kontakt zabezpečí budoucí příjem ve výši 165 miliónů EUR s více než 200 tisíci účastnickými terminály, které budou instalovány během tří až pěti let. Společnost SES ASTRA už podepsala smlouvu na službu ASTRA2Connect v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Irsku a Polsku. O dalších kontraktech v několika evropských zemích se jedná.

V Francii bude tato služba distribuována zákazníkům s obchodní značkou „Vivéole” prostřednictvím poskytovatele telekomunikačních služeb Auvea Ingénierie. Tato firma se specializuje na techniku a instalaci sítí a byla založena v Toulouse. V Itálii bude tento produkt nabízet uživatelům poskytovatel širokopásmových služeb firma Digitaria, která dceřinnou společností poskytovatelů síťových a satelitních služeb Netdish a Eurosatellite.

Společnost SES ASTRA staví na tomto úspěchu a rovněž zahájila ve velkém měřítku produkci uživatelských terminálů ASTRA2Connect díky nové produkční smlouvě s belgickým dodavatelem komunikačních zařízení Newtec. Zákaznickým terminálům produkovaným firmou Newtec byla nedávno udělena evropská prestižní cena za inovaci výrobků (Frost & Sullivan European Product Innovation Award). ASTRA2Connect poskytuje řešení pro širokopásmový přístup na plném satelitním základě. Nabídku dual-play a triple-play pro místní trh přináší prostřednictvím velkoobchodních subjektů a poskytovatelů internetových služeb.

Inovační infrastruktura nabízí velmi spolehlivý, všudypřítomný, obousměrný širokopásmový internetový přístup za paušální servisní poplatek. Předpokládané vybavení zákazníka – modem a satelitní parabola – je levné a uživateli zabezpečuje jednoduchou instalaci. ASTRA2Connect nabízí jedinečnou možnost pro domácnosti v regionech, kde není k dispozici širokopásmová terestrická infrastruktura, aby získali přístup k širokopásmovým službám, např. vysokorychlostní internet a telefonie IP (VoIP). Odhaduje se, že celkový adresný trh pro satelitní širokopásmový produkt v Evropě zahrnuje od pěti do deseti procent všech evropských domácností.

SES ASTRA oslovuje tento trh prostřednictvím svých stávajících satelitů na orbitální pozici 23,5° východně a tím zajišťuje celoevropské pokrytí pro službu ASTRA2Connect. Poskytnutými službami satelitů na pozici 23,5° východně se dále zvýší přínos těchto družic.

„Spuštění služby ASTRA2Connect ve Francii a Itálii a zahájení produkce terminálů ASTRA2Connect ve velkém měřítku je významným krokem v úspěšném rozvoji našeho inovačního satelitního širokopásmového produktu,” řekl pan Alexander Oudendijk, obchodní ředitel společnosti SES ASTRA. „Plný efekt má naše první iniciativní výhoda, že využíváme stávající satelitní kapacitu, abychom přinesli vysoce konkurenční produkt na trh s terminály, které jsou dostupné za nízkou cenu a lze je jednoduše nainstalovat. Příjmy z kontraktu a předaného počtu terminálů zdůrazňuje úspěšné zavedení služby ASTRA2Connect a její tržní potenciál. Cítíme se poctěni, že jsme dosáhli tohoto pozoruhodného výsledku jen devět měsíců po zahájení této služby. Přístup k velkému množství terminálů ASTRA2Connect a naše satelitní dodavatelské plány podpoří další expanzi služby ASTRA2Connect na různých evropských trzích.”


Markus Payer, SES ASTRA
Alexandre Séménadisse, Auvea
Ottavio Spinelli, Digitaria
Max d’Oreye, Newtec



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 109 milionům domácnostem, které využívají příjem DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 13 satelitů, které přenášejí 1864 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých satelitech má dnes k dispozici 29 programů HDTV. ASTRA je tak nejvýznamnější vysílací platformou HDTV v Evropě. Hlavní orbitální pozice ASTRA jsou 19,2° východně, 28,2° východně, a 23,5° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina také vlastní strategické podíly ve společnosti SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 37 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com.


Zdroj: SES ASTRA Press, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.03.2007 • SES ASTRA zahajuje provoz interaktivní širokopásmové služby ASTRA2Connect
16.09.2006 • SES ASTRA uvádí do provozu službu triple play prostřednictvím ASTRA2Connect [ 3 ]
30.06.2006 • Tématické programy e.clips a Sportainment TV i ze satelitu
16.06.2006 • Satelitní širokopásmový přístup k internetu. Proč zrovna přes satelit? Proč právě přes ASTRU? [ 9 ]
13.09.2005 • CANALDIGITAAL nabídne širokopásmové internetové služby pro holandské uživatele ze satelitního systému ASTRA
13.03.2005 • Internet stále čelí novým výzvám, nyní je na řadě televize [ 6 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist