Susedia najsledovanejším programom dňa s rekordom sezóny
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 07.11.2018
Televízia Markíza v pondelok obsadila päť najvyšších priečok v rebríčku sledovanosti, vynikajúco sa darilo aj podvečernému rodinnému seriálu Oteckovia, či večerným spravodajským reláciám. Nové časti kultového komediálneho seriálu Susedia na obrazovkách televízie Markíza týždeň čo týždeň potvrdzujú svoju pozíciu nehasnúceho diváckeho fenoménu.


Premiérová epizóda s názvom Pôrod dosiahla v pondelok, 5. novembra 2018, v rámci aktuálnej jesennej sezóny rekordnú sledovanosť v oboch hlavných cieľových skupinách. V strategickej cieľovej skupine 12-54 sa Susedia stali jednoznačne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc s najvyšším ratingom 11,1 % od septembrového štartu 5. série a vysoko nadpriemerným trhovým podielom 28,4 %.

Skvelú zábavu s mimoriadne obľúbenými seriálovými postavami si vychutnalo celkovo 537-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, čo je zatiaľ taktiež rekordný jesenný výsledok. Susedia včera najviac zaujali mladých mužov vo veku od 15 do 24 rokov, ktorí Markíze v čase vysielania seriálu zabezpečili trhový podiel 47,0 %.

Druhá priečka v pondelkovom rebríčku sledovanosti patrila v rámci cieľovej skupiny 12-54 mimoriadne úspešnému podvečernému seriálu Oteckovia, ktorý zaznamenal vysoko nadpriemerný rating 10,0 % aj trhový podiel 37,1 %. Konkurenčná súdna šou oslovila v rovnakej cieľovej skupine 9,6 % divákov pri obrazovkách. Ďalšie príbehy štvorice najobľúbenejších slovenských oteckov si nenechalo ujsť celkovo 511-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

V rámci ponuky spravodajských relácií si najlepšie počínali Televízne noviny, ktoré sa umiestnili na treťom mieste v pondelkovom rebríčku sledovanosti. V cieľovej skupine 12-54 dosiahli rating 9,2 % a trhový podiel 26,8 %. V širšej cieľovej skupine 12+ sa hlavná spravodajská relácia TV Markíza stala druhým najsledovanejším programom dňa, keď si ju nenechalo ujsť 560-tisíc divákov.

Výborné výsledky však dosiahli aj nasledujúce relácie Počasie (rating 9,1 % / share 25,0 % v CS 12-54) a Športové noviny (rating 8,7 % / share 23,4 % v CS 12-54), ktoré obsadili štvrté a piate miesto.
Medzi menšími stanicami bola v pondelok najúspešnejšia televízia Doma s obľúbeným seriálom z lekárskeho prostredia Dobrý doktor, ktorý v cieľovej skupine 12-54 zaznamenal rating 1,7 % a trhový podiel 4,8 %.

Skupina Markíza (Markíza, Doma, Dajto) bola v pondelok v obchodne relevantnej cieľovej skupine 12-54 silným trhovým lídrom celodenne (share 33,0 %) aj v prime-time 19:00-23:00 (share 30,7 %).

Dáta sú analyzované v meraní LIVE + VOSDAL (Viewing On Same Day As Life) – analýza živého vysielania spojená s oneskorenou sledovanosťou prehranou v ten istý deň ako živé vysielanie. Dáta sú od 1. 1. 2017 analyzované s pridaním Hostí. Zdroj dát: PMT/KANTAR MEDIA


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26585/susedia-najsledovanejsim-programom-dna-s-rekordom-sezony/