Nadácia Markíza spúšťa finančnú zbierku na pomoc deťom s onkologickým ochorením
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 08.11.2018
Je tu opäť čas urobiť niečo pre tie najvzácnejšie stvorenia na svete – pre deti! Televízia Markíza už jubilejný piaty rok za sebou pripravuje jedinečné celodenné podujatie s názvom Deň s Nadáciou Markíza, s ktorým sa spája každoročná finančná zbierka na charitatívne projekty Nadácie Markíza.


Každoročná zbierka potrvá do 5. decembra 2018, kedy vyvrcholí jedinečným celodenným podujatím s názvom Deň s Nadáciou Markíza.

V doterajších štyroch ročníkoch sa nám vďaka tomuto výnimočnému projektu a štedrej podpore verejnosti a partnerov našej nadácie podarilo vyzbierať celkovo takmer 400 000 eur. Peniaze boli v priebehu uplynulých rokov použité na zmysluplné projekty viacerých neziskových organizácií, na realizáciu detských táborov pre deti zo sociálne slabšieho prostredia a deti z neúplných rodín. Časť sumy bola venovaná aj na zriadenie unikátnej Dennej kliniky pre deti s onkologickým ochorením na bratislavských Kramároch, či na podporu individuálnych rodín, ktoré sa ocitli v ťažkej životnej situácii. Tento rok Nadácia Markíza vypísala zbierku na pomoc deťom s onkologickým ochorením.

Zapojiť sa a pomôcť deťom tak môže naozaj každý. Stačí v období od 7. novembra do 5. decembra zaslať darcovskú SMS v tvare: DMS (medzera) NADACIAMARKIZA na číslo 877, pričom cena jednej SMS je 2 eurá v sieti mobilných operátorov O2, Orange a Slovak Telekom. Ďalšou možnosťou podpory je vklad príspevku v ľubovoľnej výške priamo na číslo účtu verejnej zbierky – SK 57 1111 0000 0003 3322 2023.

„Od svojho vzniku v roku 2007 pomáhame rodinám a deťom v núdzi, organizáciám blízkym nášmu programovému zameraniu a podporujeme ich finančne aj materiálne v rámci našich možností. Uvedomujeme si však, že sami nedokážeme pomôcť všetkým a preto je tu už piaty ročník obľúbeného Dňa s Nadáciou Markíza. Veríme, že spoločne s ľuďmi s dobrým srdcom spojíme svoje sily a opäť podporíme tých, ktorí to najviac potrebujú. Tými sú práve deti s onkologickým ochorením. Ďakujeme za každý jeden príspevok,“ hovorí Marianna Trnavská, predsedníčka správnej rady Nadácie Markíza.

Do jubilejného 5. ročníka Dňa s Nadáciou Markíza sme symbolicky zapojili 3 mestá cez organizácie Deťom s rakovinou, n.o. – pri Národnom ústave detských chorôb – na Klinike detskej hematológie a onkológie v Bratislave, Svetielko nádeje, o.z. – pri DFNsP, Banská Bystrica – Oddelenie detskej onkológie a Svetielko pomoci, n.o. – pri DFN Košice – Oddelenie detskej onkológie a hematológie.

Výťažok z príspevkov verejnosti z tohtoročnej zbierky bude rovným dielom prerozdelený práve medzi tieto tri organizácie na podporu činnosti, v ktorej sa zameriavajú na pomoc deťom s onkologickým ochorením, na zlepšenie podmienok počas liečby a podporu a pomoc rodinám, ktorých sa toto ochorenie dotýka. Televízia Markíza tiež odvysiela príbehy z prostredia spomenutých organizácií.

Zbierka vyvrcholí počas Dňa s Nadáciou Markíza, ktorý sa bude vinúť celým 5. decembrom – počnúc reláciou Teleráno so zaujímavými hosťami, pokračujúc živými vstupmi vo vysielaní TV Markíza, a končiac, v piatok, 6. decembra, vyhlásením vyzbieranej sumy – opäť v Teleráne. Chýbať nebude ani tradičný stánok Nadácie Markíza na vianočných trhoch na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave.

Ďakujeme, že nám pomáhate pomáhať!


O Nadácii Markíza

Poslaním Nadácie Markíza je meniť svet na lepšie miesto pre deti. Pracujeme na realizácii unikátnych projektov, ktoré majú za cieľ zmeniť kvalitu života detí, potešiť ich, pomôcť im splniť ich vytúžené sny a ciele. Priniesť radosť a umožniť im zažiť pocit podpory a nádeje.

Nadácia Markíza vznikla v roku 2007 a v súčasnej podobe pôsobí od decembra 2013. V spolupráci s neziskovými organizáciami sa nám podarilo urobiť množstvo dobrých projektov.

Spoločnosť MARKÍZA SLOVAKIA, spol. s r.o., zakladateľ Nadácie Markíza, podporuje myšlienky firemnej filantropie a prostredníctvom svojej nadácie sa tak zaraďuje medzi spoločensky zodpovedné firmy, ktorým záleží na skutočných hodnotách.

Viac informácií o Nadácii Markíza a jej činnosti: http://nadacia.markiza.sk/aktualne


Lukáš Kočišek, PR manažér, MARKÍZA - SLOVAKIA




 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26588/nadacia-markiza-spusta-financnu-zbierku-na-pomoc-detom-s-onkologickym-ochorenim/