MLS play-off: Kdo postoupí do finále obou konferencí?
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 09.11.2018

Play-off Major League Soccer má před sebou odvetná semifinále konferencí. Eurosport vysílá kompletní program odvet včetně pátečního atraktivního duelu dvou velkých rivalů ze západního pobřeží USA – Seattle Sounders vs Portland Timbers.


Eurosport vysílá Major League Soccer již čtvrtým rokem a diváci dobře vědí, že duel Portland Timbers vs Seattle Sounders je asi nejvýraznějším derby severoamerického fotbalu. První derby mezi Portlandem a Seattlem se hrálo už v roce 1975 v tehdejší North American Soccer League (NASL), v níž hrávali mj. Pelé, Johan Cruyff a Franz Beckenbauer. V MLS se dva nesmiřitelní soupeři poprvé utkali v roce 2011, bilanci má lepší Seattle v poměru 10 vítězství a 7 porážek. Oba týmy dokázaly vyhrát MLS Cup, Portland v roce 2015 a Seattle o rok později.

Atmosféra derby na pobřeží Pacifiku bývá vždy přitažlivá. Seattle se roky chlubíval nejvyšší návštěvností mezi kluby MLS, až v loňském roce chodilo nejvíce diváků na nováčka Atlantu United – průměrně 48 200 diváků, v Seattle to bylo 43 666. I tentokrát bude nepochybně v Seattlu vyprodáno, nuže, máme se na co těšit. Vždyť se hraje nejen derby, ale jde i o postup do finále Západní konference.

Eurosport vysílá v neděli a v pondělí i další tři odvety semifinále konferencí. Nejblíže postupu je druhý tým Východní konference v základní části Atlanta United po vítězství v New Yorku nad City FC 1:0. Hvězdou ofenzívy Atlanty je venezuelský reprezentant Josef Martínez, který překonal rekord v počtu vstřelených gólů v základní části – má jich na kontě 31. Svou nováčkovskou pozici minulý rok zvládla Atlanta mnohem lépe, než se očekávalo, letos dokonce přišla o Supporters´Shield až porážkou v posledním kole.

V dalším duelu je velkým favoritem vítěz Západní konference Sporting Kansas City, který remizoval 1:1 v Salt Lake, Realu navíc bude chybět slovenský reprezentant Albert Rusnák, který skóroval v prvním utkání. Naopak vítěz Východní konference a držitel Supporters´Shieldu New York Red Bulls nemá před odvetou snadnou pozici – prohrál 0:1 v Columbusu. Český reprezentant Bořek Dočkal už do play-off nezasáhne, jeho Philadelphia Union vypadla v předkole v tzv. Knockout Roundu.


Vysílání Eurosportu:

9. listopadu

Eurosport 1 - 08:30 záznam Seattle Sounders vs Portland Timbers (komentuje Radek Barkman)


11. listopadu

Eurosport 1 - 21:00 ŽIVĚ Sporting Kansas City vs Real Salt Lake (komentuje Radek Barkman)
Eurosport 1 - 23:15 ŽIVĚ Atlanta United vs New York City FC (komentuje Jiří Svatoš)


12. listopadu

Eurosport 1 - 07:00 záznam New York Red Bulls vs Columbus Crew (komentuje Tomáš Petr)


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26591/mls-play-off-kdo-postoupi-do-finale-obou-konferenci/