Veľké finále šou Tvoja tvár znie povedome prekonávalo rekordy
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 13.11.2018
Veľké finále 4. série fenomenálnej zábavnej šou Tvoja tvár znie povedome sa v nedeľu večer, 11. novembra 2018, stalo prvou voľbou televíznych divákov. Na obrazovkách televízie Markíza išlo v strategickej cieľovej skupine 12-54 o najsledovanejší nespravodajský program dňa.


V tejto obchodne relevantnej cieľovej skupine dosiahlo finálové 10. kolo rekordný rating 9,8 % a 2. najvyšší trhový podiel 29,7 %. Súboj štyroch finalistov o prestížny titul šampióna, zakončený celkovým víťazstvom talentovaného herca Dáriusa Kočiho, zabavil taktiež rekordných 536-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

V poradí už 4. séria šou Tvoja tvár znie povedome - to bolo ďalších desať epizód skvelej zábavy a dych vyrážajúcich premien ôsmich slovenských celebrít na domáce i svetoznáme hudobné hviezdy, ako aj ich neuveriteľných tanečných a speváckych výkonov. K obrovskému úspechu šou nepochybne prispela aj skvelo zohratá porota v zložení Dano Dangl, Zuzana Fialová, Mário „Kuly“ Kollár a Andrej Bičan, obľúbený moderátor Martin „Pyco“ Rausch a celý produkčný tím na čele s režisérom Pepem Majeským.

V cieľovej skupine 12-54 dosiahla celá 4. séria priemerný rating 8,6 % a trhový podiel 27,2 %. V priemere si ju vychutnávalo 465-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Celkovo najsledovanejším nedeľným programom sa v cieľovej skupine 12-54 stalo Počasie, ktoré zaznamenalo excelentný rating 11,5 % a podiel na trhu 29,9 %. Aktuálne informácie o počasí pritiahli k obrazovkám 642-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Ratingovú desiatku prekonala v cieľovej skupine 12-54 aj relácia Športové noviny (rating 10,1 % / share 26,0 %), ktorá sa v rebríčku sledovanosti umiestnila na 3. priečke.

Jednotkou na trhu bola v čase vysielania aj dopoludňajšia mimoriadna relácia Komunálne voľby 2018, v ktorej moderátori Zlatica Švajdová Puškárová a Michal Kovačič divákom sprostredkovali komplexný informačný servis k výsledkom sobotných komunálnych volieb. So začiatkom o 10:00 dosiahla v cieľovej skupine 12-54 rating 3,9 % a trhový podiel 20,6 %.

(Dáta sú analyzované v meraní LIVE + VOSDAL (Viewing On Same Day As Life) – analýza živého vysielania spojená s oneskorenou sledovanosťou prehranou v ten istý deň ako živé vysielanie. Dáta sú od 1. 1. 2017 analyzované s pridaním Hostí. Zdroj dát: PMT/KANTAR MEDIA)


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26606/velke-finale-sou-tvoja-tvar-znie-povedome-prekonavalo-rekordy/