Eutelsat si objednává dva náhradní satelity pro orbitální pozici 13° východně
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 20.11.2018
Společnost Eutelsat Communications si u firmy Airbus Defence and Space objednává dva nové satelity jako náhradu za stávající satelity Hotbird na své hlavní orbitální pozici 13° východně. Oba satelity s elektrickým pohonem by měly být v provozu od roku 2022 a pokryjí signálem Evropu, severní Afriku, Blízký a Střední východ.


S novými satelity chce společnost Eutelsat dále zlepšit kvalitu televizních vysílacích služeb poskytovaných z družice Hotbird pro klienty a zvýšit kapacitu pro západní Evropu a Polsko. Nové satelity nabídnou rozšířené funkce - jako zvýšenou ochranu uplinkového signálu, zlepšení odolnosti a vynikající zálohování na oběžné dráze. Oba plně elektricky poháněné satelity budou mít vždy hmotnost při startu 4,5 tun, napájení 22 kW a budou založeny na platformě Eurostar Nea společnosti Airbus Defence and Space.

Satelity a jejich vysoce výkonná užitečná zátěž budou smontovány v závodech Stevenage, Portsmouth ve Velké Británii a v Toulouse ve Francii. Využitá technologie následně umožní společnosti Eutelsat nahradit stávající konstelaci tří satelitů dvěma družicemi. Díky ekonomické technologii se také zlepší kapitálové výdaje.


S využitím zdroje: jrk, Digitalfernsehen.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26628/eutelsat-si-objednava-dva-nahradni-satelity-pro-orbitalni-pozici-13-vychodne/