Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 22:58:35   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vydejte se za zážitky s Prima ZOOM ve 48. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 25.11.2018


Vydáme se do oblíbeného Řecka, seznámíme se se Stalinovou dcerou, uvidíte práci extrémní fotografky, vystoupáme na vrcholky Islandu a to zdaleka není vše. Dokumentární skvosty pro vás: ohřejeme se u seriálu Krásy Řecka: Od hor k pobřeží; poznáte, jaká byla Stalinova dcera; vydáme se na Island: Na vrcholku světa; zaslechneme Volání běluhy; oživíme jedinečný příběh pravěkého zvířete ve snímku David Attenborough a mořský drak a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

26. 11., 20.00 – Krásy Řecka: Od hor k pobřeží (Epirus)

Husté zelené lesy a hory pokryté sněhem, vysoké útesy nebo holé písčiny. Řecko je zemí přírodních krás, se kterými se může srovnávat jedině její historický význam. Zažilo první evropské civilizace, zakladatele filozofie i rozhodující bitvy. Pozoruhodné letecké záběry této jedinečné části Evropy zachycují malebné zátoky, dechberoucí pohoří, divoké říční delty idylické vesničky a kláštery. Krajina, kterou sledujeme, může dýchat a vyprávět svůj příběh. Všední příběhy místních obyvatel o tom, jak tady žijí a pracují, jsou protiváhou k pohledu z ptačí perspektivy. Toto je autentické Řecko. Rybáři, mniši, sochaři – obyčejní lidé žijící na neobyčejných místech nabízejí vlastní, jedinečný pohled na historické budovy, posvátná místa, starodávné tradice a kulinářské umění, které už dlouhá staletí ovlivňují celý zbytek Evropy.


27. 11., 20.00 – Stalinova dcera

Uprostřed studené války došlo k naprosté senzaci. Stalinova dcera Světlana Allilujevová (nejmladší dítě a jediná dcera) uprchla na Západ. Dětství prožila v srdci totalitní moci Sovětského svazu jako nejoblíbenější Stalinův potomek. Ale smrt a násilí uvrhly na její život věčný stín. Její matka a bratr zemřeli, její příbuzní byli zabiti. Dokonce i svou milenku nechal Stalin unést. Když si Světlana uvědomila, že železná opona představuje překážku jejímu snu o rodinném životě, utekla z jedné strany na druhou a přišla přitom o vlastní identitu. Kvůli přirozené touze po svobodě se stala pouhou panenkou v souboji o moc mezi komunismem a kapitalismem. Film Stalinova dcera přináší rozhovory se Světlaninými přáteli i členy její rodiny, exkluzivní fotografie i dokumenty, a především Světlanino poslední, dosud neodvysílané interview. Seznamte se s legendární, velice neobvyklou ženou, která se stala „klíčovým svědkem“ celého 20. století.


27. 11., 23.00 a 23.30 – Extrémní fotografka (Draci z ostrova Rinka; Komodští draci)

Olga Michi podniká dobrodružné výpravy do nejzapadlejších koutů světa, kde vznikají jedinečné fotografie ohrožených zvířat. Vyfotila krokodýly v kalných vodách řeky Okavango, horské gorily v deštných pralesech střední Afriky i běluhy severní pod ledovou pokrývkou Bílého moře. Ale nenechte se mýlit, není obyčejnou dobrodružkou závislou na adrenalinu. Dělá to proto, aby mohla světu ukázat krásu divokých zvířat, zachycenou na uměleckých fotografiích. A také proto, aby zbořila zažité představy o druzích, které lidé běžně považují za nebezpečné. Pomáhají jí místní zoologové, průvodci i zaměstnanci národních parků. Díky jejich znalostem zvířat a prostředí, ve kterém žijí, může Olga získat nejlepší a nejvzácnější záběry. Dobrodružka Olga se rozhodla překonat vlastní nejhorší obavy, pohlédnout zvířatům do očí skrz objektiv fotoaparátu a pokusit se zachytit jejich duši.


28. 11., 20.00 – Island: Na vrcholku světa

Island je jedinečná země s nesrovnatelnou krajinou a sympatickými, příjemnými obyvateli. Tento film zachycuje výpravnou expedici k majestátním sopkám, vroucím gejzírům, mocným vodopádům, nebezpečným fjordům a vysokým ledovcům. V takřka žádné jiné zemi byste nenašli tak rozmanité přírodní živly jako na Islandu. Prozradíme vám, jak je možné, že lidé z malého, dalekého ostrova, na který někdy dopadá jenom zlomek slunečních paprsků, jsou spokojenější a šťastnější než obyvatelé jiných prosluněných států.


28. 11., 23.00 – Letiště na severu (Smažené kuře a toulaví psi)

Nahlédněte do zákulisí nejrychleji rostoucího hlavního letiště a zjistěte, jak se pilnému týmu z mezinárodní přepravy daří udržet to všechno pohromadě. Je to práce na 24 hodin 7 dní v týdnu. Extrémně nízké teploty hrozí zastavit chod celého letiště. Cestující mají neobvyklé nebo vyloženě divné požadavky. Podívejte se, co je třeba, aby se každý den odlepil od země milión pasažérů a dostal se bezpečně přesně tam, kam potřebuje.


30. 11., 21.00 – Volání běluhy

Mládě běluhy uvázne na pláži. Jeden vědec se mu snaží zachránit život. Podaří se mu to? Má naději na úspěch, protože zná rodinu mláděte. Je to jedna z 900 ohrožených běluh z majestátní kanadské řeky sv. Vavřince. Lidé mají k velrybám blíže než ke kterémukoliv jinému zvířeti na světě. Během několika posledních století jsme je zabíjeli a nosili jejich kůži, chytali, trávili, studovali je a milovali z celého srdce. V jejich těle a krvi jsou zapsané dějiny naší civilizace. Volání běluhy je hřejivým příběhem o životě společenských a vysoce komunikativních zvířat. A také o odvážné skupince soucitných vědců, která se vlastními vědomostmi snaží zachránit malou běluhu v nebezpečí, celou její rodinu i naši společnou, ohroženou budoucnost.


1. 12., 20.00 – David Attenborough a mořský drak

Není to tak dávno, co byla na jurském pobřeží Velké Británie objevena pozoruhodná fosílie. Dvě stě miliónů let stará kost patřila obrovitému mořskému drakovi ichtyosaurovi. David Attenborough se nyní přidává k týmu specialistů, kteří se rozhodli oživit jedinečný příběh tohoto pravěkého zvířete. Díky špičkovým technologiím a digitálním efektům vzniká pečlivá rekonstrukce kostry a následně natolik detailní animace ichtyosaura, že nemá obdoby. Ale to není všechno! Během práce tým nečekaně narazí na záhadnou vraždu, k níž došlo před 200 milióny let. Odhalit osud zvláštního zvířete může jedině důkladné forenzní vyšetřování.


2. 12., 20.00 – Guy Martin: Robotické auto

Motocyklový závodník a zkušený mechanik Guy Martin se zaměřil na nejnovější technologii, která otřásá automobilovým světem – autonomní vozy. A protože jinak by to ani nebyl on, stal se prvním řidičem, který si dal závod s robotickým autem. Kdo bude rychlejší? Člověk nebo robot? Než uběhne příštích 10 let, polovina všech nově prodaných aut bude poháněná elektřinou. Prodeje autonomních vozů se vyšplhají na 15 %. Jak se k tomu postaví klasičtí automobiloví nadšenci jako je Guy Martin? Vždyť ten chlap má tak moc rád tradiční spalovací motory, že si nechal vytetovat na nohu píst ze sekačky na trávu. Guy věří, že nejlepší obranou je útok. Že nejlépe se člověk učí praxí. A tak zatímco v Silicon Valley se investují milióny do příští generace vozidel, Guy se pokusí vyvinout a sestavit svůj vlastní robotický Ford Transit. Doma. V kůlně. Zároveň se podívá do Budapešti a otestuje auto, které se umí samo rozhodovat. Prověří umělou inteligenci vestavěnou do čím dál populárnějších vozů značky Tesla. Zamyslí se nad morálními dilematy a zjistí, jestli by chtěl, aby jeho nové auto v rizikové situaci dalo přednost životu náhodného kolemjdoucího nebo raději zachránilo sebe. A pak už usedne za volant. Umělá inteligence dokázala porazit šachového mistra už před 20 lety. Jak se jí bude dařit na okruhu proti Guyi Martinovi v závodu bez hranic?


2. 12., 21.00 – Ledová samota

Iditarodské trase se přezdívá „poslední velký závod na Zemi”. Je to nejdrsnější a nejtěžší závod psích spřežení na světě. Klikatí se tisíce kilometrů nehostinnou arktickou divočinou. Patří k nejslavnějším a nejváženějším tradiciím chladné Aljašky a Lance Mackey se stal jeho největším šampiónem. Závody psích spřežení má v krvi, protože už několik generací patří k rodinným tradicím. Lance Mackey se musel v životě vyrovnat se ztrátou domova, závislostí na drogách i onemocněním rakovinou. Ale vždy se nakonec vrátil a znovu vyjel se svým spřežením.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky



Připravil: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.11.2018 • Startuje Světový pohár v běhu na lyžích
18.11.2018 • Nejpestřejší paleta dokumentů na Prima ZOOM ve 47. týdnu
15.11.2018 • Victora Beckham je módní ikonou roku 2018
14.11.2018 • CBS Reality: Sousedské vztahy – peklo nebo ráj?
11.11.2018 • Příroda nebo historie – na Prima ZOOM je vždy na výběr
10.11.2018 • Začíná tenisový Turnaj mistrů, všechny zápasy živě sledujte na DIGI TV

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist