Ester Ledecká se v Lake Louise postaví na start úvodních sjezdů SP alpských lyžařek
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 28.11.2018


Kanadské lyžařské středisko Lake Louise bude od 30. listopadu dějištěm úvodních závodů SP žen v rychlostních disciplínách. Jak si povede olympijská vítězka Ester Ledecká?


V Lake Louise loni podruhé v kariéře zvítězila Ester Ledecká v oficiálním tréninku sjezdu světového poháru. Ovšem, jak říká i její trenér Tomáš Bank: „Trénink je něco jiného než závod světového poháru“. Což se potvrdilo, Ester Ledecká skončila ve dvou sjezdech na 21. a 24. místě.

Ester přehnaný optimismus před nadcházející sezonou krotí: „Bylo by krásné, kdybych jezdila v nejlepší desítce, já ale strašně nerada něco takto říkám dopředu. Spousta lidí očekává více, než čeho jsem schopna dosáhnout. Mé druhé nejlepší umístění v super-G bylo 17. místo, to mne vrací zpět do reality. Budu se dostávat dlouho do špice, budu trpělivá, budu se zlepšovat krok za krokem. Mohu slíbit, že budu na každý závod trénovat, jak nejlépe budu umět, a pokusím se podat co nejlepší výkon.“

V loňském roce vyhrály úvodní sjezdy SP v Lake Louise Cornelia Hütterová a Mikaela Shiffrinová, super-G Tina Weiratherová. V celkovém pořadí SP byla ve sjezdu nejúspěšnější Sofia Goggiová, v super-G Tina Weiratherová.


Vítězové v Lake Louise v posledních pěti letech:

2013 – sjezdy Maria Höflová-Rieschová, super-G Lara Gutová
2014 – sjezdy Tina Mazeová a Lindsey Vonnová, super-G Lara Gutová
2015 – sjezdy i super-G Lindsey Vonnová
2016 – sjezdy Ilka Štuhecová, super-G Lara Gutová
2017 – sjezdy Cornelia Hütterová a Mikaela Shiffrinová, super-G Tina Weiratherová

Vzhledem k časovému posunu se jedou závody SP na severoamerickém kontinentu v odpoledních až večerních hodinách středoevropského času. Vysílání Eurosportu:


30. listopadu

Eurosport 1 - 20:15 ŽIVĚ Lake Louise ženy, sjezd


1. prosince

Eurosport 1 - 20:30 ŽIVĚ Lake Louise ženy, sjezd


2. prosince

Eurosport 1 - 18:45 ŽIVĚ Lake Louise ženy, super-G


Zimní vysílání Eurosportu bude tradičně pokrývat kompletní program světových pohárů v nejpopulárnějších zimních sportech. Diváci Eurosportu tak mohou pravidelně sledovat nejen alpské lyžování, ale i biatlon, skoky na lyžích, běh na lyžích, krasobruslení, dále severskou kombinaci, akrobatické lyžování a snowboard. Eurosport je domovem zimních sportů.

Startu Světového poháru v alpském lyžování se nemůže dočkat hlavní lyžařský komentátor Eurosportu Dominik Kárník, který poprvé komentoval již v roce 2006 ze ZOH v Turíně. Na co se nejvíce těší? „Odpověď nemůže být jiná, nejvíce se těším na Ester Ledeckou, doufám, že do nadcházející sezony vlétne stejně naplno, jak končila tu loňskou ozdobenou olympijskými medailemi. Věřím, že bude přinášet radost nejen nám komentátorům, ale samozřejmě i všem divákům.“


Ilustrační foto - zdroj: TV Nova


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26652/ester-ledecka-se-v-lake-louise-postavi-na-start-uvodnich-sjezdu-sp-alpskych-lyzarek/