Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 14:32:03   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Čtyři neděle, které pomohou - adventní koncerty České televize letos po osmadvacáté

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 30.11.2018


Jedna z nejstarších dobročinných sbírek v Česku, která má na kontě již více než 195 miliónů korun a 108 podpořených organizací, vstupuje do osmadvacátého ročníku. Výtěžek z prosincových adventních koncertů České televize pomůže rodinám s předčasně narozenými dětmi, lidem s mentálním postižením, s poškozením mozku i pacientům, kteří potřebují hospicovou péči. Pod patronaci si letošní koncerty vzali Světlana Witowská, Robert Záruba, Stanislava Lekešová a Martin Řezníček.


Čtyři adventní neděle a čtyři koncerty, které pomohou potřebným. Tradiční moderátorská dvojice, Ester Janečková a Jan Potměšil, přivítá diváky poprvé 2. prosince v 17:30 z Břevnovského kláštera, který rozezvučí například Kühnův dětský sbor, Miroslav Žbirka či Epoque Quartet. „Čas adventu je pro mě obdobím, kde je možné se na chvíli zastavit a přemýšlet. Třeba jak učinit svět, který je z definice nespravedlivý, aspoň trochu míň nespravedlivým. Společnost Portus, které poputuje výtěžek prvního z koncertů, je mi sympatická tím, že pomáhá vést důstojný život lidem, kteří ho dříve vést nemohli. A přitom se od většinové společnosti liší jen tím, že mají nějaké postižení, ne že spáchali zločin, za který by měli pykat," říká patron koncertu Martin Řezníček.

Druhý z koncertů, který stejně jako všechny ostatní odvysílá přímým přenosem Jednička České televize, hostí pražská Loreta. Pomůže rodinám s předčasně narozenými dětmi a vystoupí na něm zpěvák Ondřej Ruml, houslista Pavel Šporcl nebo třeba České filharmonické kvarteto. „Nadační fond pro předčasně narozené děti a jejich rodiny jsem si vybrala proto, že ho vedou dvě ženy, které samy mají zkušenost s nedonošenými dětmi a přesně vědí, co nedonošená miminka potřebují. Jde o malou organizaci, která je transparentní a pomáhá konkrétním lidem," vysvětluje patronka koncertu, moderátorka Světlana Witowská.

Výtěžek ze třetího koncertu, který se koná pod patronací Stáni Lekešové v bazilice svatého Petra a Pavla na Vyšehradě v neděli 16. prosince, je určen organizaci ERGO Aktiv. „Centrum neurorehabilitace ERGO Aktiv pomocí moderních přístrojů zvyšuje kvalitu života převážně mladých lidí se získaným poškozením mozku,“ říká Stáňa Lekešová. Na koncertě vystoupí například Jitka Čvančarová, Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu, houslisté Jaroslav Svěcený a Julie Svěcená a kytarista Lubomír Brabec.

Poslední adventní neděli se v kostele svatého Cyrila a Metoděje v Karlíně uskuteční koncert na podporu mobilního hospice Andělé stromu života. Zazní Missa Brevis Jiřího Pavlici, kterou hudebník Hradišťanu upravil speciálně pro tuto příležitost. Zazpívá také Kühnův sbor či Carmina Bohemica. „Strom života má úžasný záběr územní, od Zlínska až po slezské hranice, a také tematický, od malých dětí až po umírající seniory. Ze státního rozpočtu nemají ani korunu a poslání, které plní, je fascinující odvahou postavit proti faktu smrti kvalitu poznamenaného života,“ zdůvodňuje výběr organizace pro čtvrtý adventní koncert její patron Robert Záruba.

Přispět na konto Adventních koncertů a pomoct tak neziskovým organizacím je možné formou dárcovských sms ve tvaru DMS ADVENT 30 (60 nebo 90 podle výše částky, která se má darovat) zaslaných na telefonní číslo 87 777, libovolným příspěvkem přímo na účet adventních koncertů (692 692 692/0800), telefonicky v průběhu každého z koncertů (274 868 877) nebo online přes web www.darujspravne.cz/sbirka/advent


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.11.2018 • Česko Slovensko má talent pozná už v sobotu 1. prosince vítěze
30.11.2018 • Chart Show jasným víťazom stredajšieho večera, Farma s rekordným trhovým podielom
28.11.2018 • Pondelok patril večernému spravodajstvu a seriálovým hitom Oteckovia a Susedia
26.11.2018 • Show Jana Krause – 28. 11. 2018
25.11.2018 • Ano, šéfová! – Motorest u Farmáře v Huntířově
25.11.2018 • Unikátny seriál o etikete prichádza na obrazovky RTVS

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist