Insight UHD z družice Astra 1M
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 03.12.2018
Německá placená televize Diveo oznámila zahájení vysílání své první stanice ve velmi vysokém rozlišení, Insight UHD, na družici Astra 1M na orbitální pozici 19,2° východně. Předpokladem pro příjem je Ultra HD televize se satelitním příjmem a modul Diveo CI+. Stávající satelitní přijímač Diveo totiž není pro vhodný pro Ultra HD/4K.


Satelitní přijímač Diveo není pro vhodný pro Ultra HD/4K. Ve vysokém rozlišení m. j. zahájilo vysílání i šest prémiových programů, včetně VH1, VH1 Classic, několik kanálů MTV a stanice INSIGHT. Po aktuálním rozšíření platforma Diveo tak nabízí přístup až 99 stanicím ve vysokém rozlišení (HD) a první stanici ve velmi vysokém rozlišení (UHD).

Nabídka je nyní složena z 24 privátních stanic HD (např. RTL HD, Sat.1 HD), 16 prémiových programů HD a 59 volně přijímatelných stanic HDTV.

INSIGHT UHD vysílá různé akční, extrémní sporty, dobrodružství a příběhy o mimořádných osobnostech z celého světa. Kanál vysílá nepřetržitě.

Pro televize s velmi vysokým rozlišením značek Samsung a LG už byly také vyvinuty příslušné aplikace pro chytré televize (Smart TV Apps), které umožňují přístup k dalším stanicím prostřednictvím OTT a doplňkové interaktivní funkce.


Parametry příjmu Insight UHD:

družice: Astra 1M
orbitální pozice: 19,2° východně
transponder: č. 97
provider: SES
kmitočet: 12,344 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 30000 kSymb/s
FEC: 2/3
norma: DVB-S2/8PSK; MPEG-4/UHD
internet: www.diveo.de


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26669/insight-uhd-z-druzice-astra-1m/