Nový tématický kanál „Romance TV” odstartuje na Valentýna
Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik(zavináč)seznam.cz Přidané: 01.02.2008

Nová německá tematická stanice „Romance TV” v těchto dnech ohlásila, že dne 14. 2. 2008, tedy na svátek sv. Valentýna, zahájí vysílání v placené platformě Premiere-Star na satelitu Astra 1G na orbitální pozici 19,2° východně.


„Romance TV” bude přenášená z transponderu pro Premiere č. 73, kmitočet 11,876 GHz, horizontální polarizace, SR 27500, FEC 3/4. Signál bude kódován v systému Betacrypt/Nagravision.

Cílovou diváckou skupinou jsou ženy, v takové koncentrované formě pro tuto skupinu dosud německá televize nevysílala. „Romance TV klade důraz na vysoce klasickou produkci a časovou emocionalitu”, prohlásil pan Gottfried Zmeck, předseda představenstva Mainstream Media a. s.

Romance TV s. s r. o. & spol. k. s. (Romance TV GmbH & Co. KG) je společností Mainstream Media a. s. a bude provozovat stanici Romance TV. Stanice bude zastoupena v kabelové a satelitní nabídce v Německu, Rakousku a Švýcarsku. Vedle současné spolupráce s Premiere Star probíhají konkrétní jednání s dalšími provozovateli kabelových sítí a satelitních platforem. Na internetu má zatím jen jednu stránku, informující o startu vysílání 14. 2., a to na adrese: www.romance-tv.de.


S využitím zdroje: infosat.lu, 31. 1. 2008, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2668/novy-tematicky-kanal-romance-tv-odstartuje-na-valentyna/