RTVS si pripomenie životné jubileum Pavla Hammela
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 06.12.2018

RTVS si pripomenie okrúhle životné jubileum jedného zo zakladateľov slovenskej populárnej hudby, gitaristu a hudobného skladateľa Pavla Hammela vo svojom televíznom a rozhlasovom vysielaní.


Oslávenec bude hosťom v talkshow Anjeli strážni v predvečer svojich narodenín vo štvrtok 6. decembra, ktorú diváci Dvojky uvidia o 21:25.

V nasledujúci deň, 7. decembra, odvysiela Dvojka o 10:00 hudobno-dramatický film Dnes večer prídu Prúdy, následne o 10:25 hudobný film Zimné sníčky a 10:50 recitál Pavla Hammela s názvom Dnes už viem. V popoludňajších hodinách zaradila do svojho programu o 16:45 profilový dokument z cyklu GEN.sk.

Na Silvestra o 20:00 prinesie Dvojka premiéru špeciálneho koncertu Pavol Hammel 70, ktorý pripomenie nielen hity tejto legendy populárnej hudby, ale aj kultovej kapely Prúdy. Počas večera zaspieva líder kapely Locomotiv GT Gábor Presser, Soňa Norisová, Andrea Zimányiová a Pezinský chrámový zbor Ad Una Corda.

Zaujímavý a bohatý program pripravilo pri príležitosti jeho 70. narodenín aj Rádio Regina. Vo štvrtok 6. decembra si poslucháči môžu o 22:30 vypočuť melódie Pavla Hammela v orchestrálnych úpravách.

V piatok 7. decembra bude od 10:00 hosťom v bratislavskom štúdiu a o 23:00 Rádio Regina vybralo jeho najzaujímavejšie vystúpenia zo živých koncertov z Bratislavskej lýry a Štúdia S.

Na ďalší piatok 14. decembra sa od 23:00 dozvedia poslucháči o piesňach Pavla Hammela, ktoré zložil pre iných interpretov ako sú napríklad Marcela Laiferová, Jana Kocianová, Eva Kostolányiová či Karol Duchoň a odvysiela tiež ukážky z koncertov.

Čerstvého sedemdesiatnika bude vo svojom pravidelnom programe Túto hudbu mám rád v Rádiu Slovensko hostiť Vlado Franc v sobotu 8. decembra od 13:05.


Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26680/rtvs-si-pripomenie-zivotne-jubileum-pavla-hammela/