Výnimočný Deň s Nadáciou Markíza má za sebou jubilejný 5. ročník, vyzbierala sa krásna suma!
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 07.12.2018
Na divákov opäť čakalo množstvo prekvapení, silných emócií, atraktívnych programov a špeciálnych hostí. Ale najmä, celý deň mali možnosť pomôcť tým, ktorí to potrebujú najviac. Streda, 5. decembra 2018, patrila vo vysielaní televízie Markíza jubilejnému 5. ročníku jedinečného podujatia s názvom Deň s Nadáciou Markíza. Aj tento rok sme pripravili program plný lásky, dobra a silných skutočných príbehov, s ktorým sa už tradične spája aj finančná zbierka na charitatívne projekty Nadácie Markíza.


Tento raz Nadácia Markíza usporiadala finančnú zbierku na pomoc deťom s onkologickým ochorením. Do projektu sme symbolicky zapojili tri mestá cez organizácie Deťom s rakovinou, n.o. – pri Národnom ústave detských chorôb – na Klinike detskej hematológie a onkológie v Bratislave, Svetielko nádeje, o.z. – pri DFNsP, Banská Bystrica – Klinika pediatrickej onkológie a hematológie SZU a Svetielko pomoci, n.o. – pri DFN Košice – Oddelenie detskej onkológie a hematológie. Televízia Markíza odvysielala príbehy z prostredia spomenutých organizácií, ktorým chcela Nadácia Markíza vďaka tejto zbierke pomôcť.

Deň s Nadáciou Markíza sa vinul vysielaním takmer po celý deň – počnúc reláciou Teleráno so zaujímavými hosťami, cez špeciálne vydanie magazínu Reflex s konkrétnymi príbehmi detí a organizácií, ktoré boli do zbierky zapojené. Moderátori Lenka Šóošová a Roman Juraško, Adela a Viktor Vinczeovci, Kvetka Horváthová a Peter Varinský, navštívili spomínané tri organizácie a v reportážach predstavili poslanie a dôležitosť ich práce. Moderovanými živými vstupmi z vianočných trhov na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, kde sa nachádzal stánok Nadácie Markíza, divákov sprevádzali Janka Hospodárová a Patrik Herman. V ňom mohli návštevníci kúpou vianočného punču či inej tradičnej pochúťky, alebo drobného darčekového predmetu s logom Nadácie Markíza, taktiež prispieť do zbierky.

To, že na Slovensku je ešte stále veľa ľudí s dobrým srdcom dokazuje aj suma, ktorú sa vďaka tejto zbierke podarilo v období od 7. novembra do 5. decembra vyzbierať – krásnych takmer 78 000 eur. Nadácia Markíza sa túto sumu rozhodla navýšiť na 90 000 eur, ktoré rovným dielom prerozdelila medzi uvedené tri organizácie na podporu činnosti, v ktorej sa zameriavajú na pomoc deťom s onkologickým ochorením, na zlepšenie podmienok počas liečby a podporu a pomoc rodinám, ktorých sa toto ochorenie dotýka.

Každá organizácia si tak z jubilejného 5. ročníka Dňa s Nadáciou Markíza odnáša 30 000 eur.

Z celého srdca ďakujeme každému, kto prispel k tomuto rekordnému výťažku z SMS príspevkov. Aj vďaka vám môžeme deťom s neradostným osudom opäť vyčariť úsmev na tvári.


O Nadácii Markíza

Poslaním Nadácie Markíza je meniť svet na lepšie miesto pre deti. Pracujeme na realizácii unikátnych projektov, ktoré majú za cieľ zmeniť kvalitu života detí, potešiť ich, pomôcť im splniť ich vytúžené sny a ciele. Priniesť radosť a umožniť im zažiť pocit podpory a nádeje. Nadácia Markíza vznikla v roku 2007 a v súčasnej podobe pôsobí od decembra 2013. V spolupráci s neziskovými organizáciami sa nám podarilo urobiť množstvo dobrých projektov. Spoločnosť MARKÍZA SLOVAKIA, spol. s r.o., zakladateľ Nadácie Markíza, podporuje myšlienky firemnej filantropie a prostredníctvom svojej nadácie sa tak zaraďuje medzi spoločensky zodpovedné firmy, ktorým záleží na skutočných hodnotách. Viac informácií o Nadácii Markíza a jej činnosti: http://nadacia.markiza.sk/aktualne.


Lukáš Kočišek, PR manažér, MARKÍZA - SLOVAKIA

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26685/vynimocny-den-s-nadaciou-markiza-ma-za-sebou-jubilejny-5-rocnik-vyzbierala-sa-krasna-suma/