Show Jana Krause – 12. 12. 2018
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 08.12.2018

Herečka Eva Burešová, zápasník Karlos Vémola a Lubomír Satora – muž, který pátrá po pohřešovaných lidech – se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 12. prosince ve 21.35 hod. na Primě.


Eva Burešová – herečka, kterou nyní televizní diváci znají především ze seriálu Modrý kód, kde se objevuje jako zdravotní sestřička Petra. Ta sní o studiu medicíny, na něž si úporně šetří. Rodina ji ale o peníze připraví. Natáčet v prostředí nemocnice Evu moc baví, ale na rozdíl od své hrdinky si na podporu rodiny stěžovat nemůže. Vyrůstala mezi hudebníky, táta František je muzikant a máma Georgina zpěvačka. „Zpívat jsem začala dřív než mluvit,“ směje se. Je výborná zpěvačka, jak nedávno předvedla v pěvecké show. Muzikální sklony projevovala odmalička. Debutovala v dětské opeře Kolotoč v Národním domě v Ostravě, kde se narodila. První muzikálovou příležitost získala v trojroli Gity, Džamily a služtičky v muzikálu Baron Prášil. Později začala zpívat a tančit v Karlínském divadle, se kterým spolupracuje doposud. Objevila se v muzikálech Vražda za oponou či Lucie. V současné době ji můžeme vidět v hlavních rolích muzikálů Jesus Christ Superstar, Dracula a Čas růží. Před sedmi lety se přihlásila do talentové pěvecké soutěže, kde ji vítězství minulo jen těsně. Probojovala se však až do finále. Všiml si jí tam muzikant a herec Ondřej Brzobohatý a nabídl Evě roli v seriálu, který právě točil. „Hledali tehdy zpívající herečku a já jsem dodnes Ondrovi vděčná, že mě oslovil. Mnoho lidí si řekne: ,Hm, pěkné!ʻ když je něco zaujme, ale on podnikl praktický a konkrétní krok,“ oceňuje Eva, která je maminkou ročního Nathaniela.


Karlos „Terminátor“ Vémola – MMA zápasník patří k nejpopulárnějším a nejlépe honorovaným tuzemským bojovníkům. V Česku je jeho jméno pojmem. Heslem předního českého MMA bojovníka je: Lvi žerou první. Ostatně má ho i vytetované na ruce. On sám se prý mezi lvy počítá. „Sebevědomý lev jsem proto, že makám a nepodvádím,“ říká. „Moje sebevědomí je ale postavené na dřině a disciplíně,“ zdůrazňuje fighter. „Věřím si, protože trénuju čtyřikrát denně, protože nevynechám jediný trénink, protože si neustále odříkám, dřu, při dietě neudělám jediný podvod. A pokud toto vše uděláte, máte na sebevědomí právo, protože víte, že jste nemohli udělat víc. A jste si téměř jistý, že děláte víc než váš soupeř,“ dodává. Galavečery, kde zápasí Karlos Vémola, jsou zárukou toho, že bude hala vyprodaná. Taky je za to od promotérů velice dobře finančně ohodnocen. „Když jsem přišel do Čech a začal jsem zápasit, tak se mi podařilo získat rekordní částku za tuzemský zápas. Startuje se na 20 tisících korunách a já jsem dostal 250 tisíc korun. Tenkrát před čtyřmi roky jsme si s manažerem říkali, že to je v Česku historicky největší částka. Od té doby se bavím v částkách milionů korun, za můj zápas,“ říká Vémola. Vysvětluje to jednoduchou rovnicí. „Když bude vydělávat promotér, tak budou vydělávat i zápasníci.“ Právě kvůli vydělaným milionům měl Vémola potíže v Anglii, kde žije a trénuje. Stačilo, aby nezdanil peníze od sponzorů, a bylo zle. „Byl jsem odsouzený za neplacení daní v Anglii. Měl jsem si víc dávat pozor a nenechávat to jen na manažerech. Šlo o to, že jsem nezaplatil daň ze čtyř milionů korun. Někteří podnikatelé vyváznou za daleko větší částky s podmínkou a já jsem vyfasoval rok a půl roku jsem si odseděl,“ říká bojovník s přezdívkou Terminátor.


Lubomír Satora – muž, který pátrá po pohřešovaných lidech. Individuální pach se nikdy nemění, říká. Kdysi podnikal v zemědělství, dnes cvičí pátrací psy, kteří pomáhají hledat pohřešované. „Z malého koníčka se stal velký kůň,“ říká Satora. Takzvanému mantrailingu se věnuje už 12 let. „Většinou hledáme seniory s duševní poruchou nebo lidi se sebepoškozujícími úmysly,“ shrnuje. Jeho mantrailingový tým je specifickou organizací. Nejde o policii, nejde o hasiče – a zatímco policie k hledání pohřešovaných využívá takzvaný tracking, Lubomír Satora sází na metodu mantrailingu. „Každý živý organismus pro psa voní. Všechny pachy jdou změnit, jedna složka se ale nikdy nemění: individuální pach. Ten vzniká bakteriálním rozkladem konkrétní organické hmoty,“ popisuje s tím, že pro psa je individuální pach stejně jednoznačným identifikátorem, jako je pro lidi třeba analýza DNA. Hlavní rozdíl mezi běžným policejním psem a mezi psem z mantrailingového týmu je následující: „Policejní pes má ohromné množství jiných povinností. Mají velmi složitý výcvik: musí chodit po přesné trase, kudy osoba šla, pokud odhodila nějaký předmět, musí ho najít a podobně,“ vypočítává Lubomír Satora. Mantrailingová metoda je jednodušší. „U psa pouze rozvíjíme přirozenou schopnost sledování individuálního pachu,“ dodává.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 12. prosince ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26688/show-jana-krause-12-12-2018/