Ve slepých testech OLED TV vítězí Philips
Autor: PRAM/TP Vision , e-mail: info@pram.cz Přidané: 10.12.2018
Čtenáři dvou předních médií z oblasti audiovizuální techniky se sešli v Mnichově a Londýně, aby ve dvou slepých testech OLED televizorů porovnali kvalitu obrazu jednotlivých značek. Již podruhé v tomto roce vybrali recenzenti prestižního portálu AV Forums jako vítěze speciálního souboje čtyř výrobců OLED televizorů značku Philips. Celý test byl přitom koncipován jako „slepý“ a diváci tak nemohli být ve svém rozhodování jakkoli ovlivněni informacemi o konkrétních modelech.


Televizor Philips OLED+ 903 triumfoval nejen v Londýně v rámci testu AV Forums, ale zvítězil i obdobném klání pořádaném předním německým časopisem z oblasti audiovizuální techniky – Video Magazine – které se konalo v říjnu 2018 v Mnichově.

Oba testy byly navržené tak, aby umožnily přímé srovnání technologií pro zpracování obrazu čtyř nejvýznamnějších výrobců televizorů. Do srovnání byly zařazené čtyři televizory s úhlopříčkou 65” – vedle OLED+ 903 Sony AF9, Panasonic FZW804 a LG C8. Každý televizor byl přitom zamaskován tak, že žádný ze 37 recenzentů portálu AV Forums ani 35 zástupců Video Magazine nevěděl, pro jakou konkrétní značku hlasují.

S cílem zajistit rovné podmínky začaly testy na nezávisle kalibrovaných zařízeních. Samotná kalibrace proběhla pro každý model dle stejného standardu a v Londýně se o ni postaral tým odborných redaktorů AV Forums. Tento typ testu efektivně minimalizoval možnosti nastavení jednotlivých televizorů a umožnil zvýraznit základní technologické rozdíly.

Hodnocení probíhalo na základě 11 klipů s různorodým obsahem – každé z těchto videí bylo přehráno celkem dvakrát z mediálního souboru z PC, prostřednictvím služby Netflix a 4K Blu-ray snímků z herní konzole Xbox One X.

Vítězem srovnání při využití kalibrovaného nastavení se stal Philips OLED+ 903 s více než 32 procenty hlasů následovaný modelem značky Sony (24 procent). O třetí místo se pak podělily televizory Panasonic a LG, každý z nich obdržel 13 procent hlasů. Zbytek recenzentů nepreferoval ani jeden z televizorů.

V další části testu byly televizory přepnuté do režimu „Živý“ nebo „Dynamický“, tedy do režimu použitého každým výrobcem pro demonstraci nejlepšího výkonu obrazového procesoru a umožňujícího přímé srovnání mezi obrazovými technologiemi jednotlivých značek.

Diváci opět shlédli 11 již použitých videí a stejně jako v prvním případě i nyní bylo každé z nich přehráno dvakrát s využitím mediálního souboru z PC, služby Netflix a 4K Blu-ray snímků. Výsledky pro zobrazení v režimu Živý vyzněly již jednoznačně ve prospěch Philips OLED+ 903. Pro tento televizor hlasovalo 56 procent, přičemž druhé místo obsadil s velkým odstupem model Sony AF9 se 17 procenty.

„Zúčastnili jsme se již třech slepých soubojů, které proběhly ve dvou zemích a ve kterých rozhodovali odborní recenzenti dvou médií. Televizor Philips OLED pokaždé vyhrál, a to dokonce s velmi podobným skóre. Navíc nejen v případě využití režimu Živý, kdy můžeme vidět pokročilé možnosti obrazového procesoru P5 včetně nové technologie Perfect Natural Reality, ale také při využití nezávislé kalibrace. Nemohli jsme snít o lepším výsledku,“ uvedl k vítězství Danny Tack, ředitel pro produktovou strategii a plánování Philips TV.

Vedle druhé generace obrazového procesoru P5 Perfect Picture Engine a nové technologie Perfect Natural Reality se OLED+ 903 může jako první televizor Philips TV pochlubit speciálně vyvinutým zvukovým systémem, za kterým stojí legendární světový lídr v oblasti audio – společnost Bowers & Wilkins.

Televizor OLED+ 903 je dostupný v úhlopříčce 55 palců (55OLED903) za 69 990 Kč a v úhlopříčce 65 palců (65OLED903) za 99 990 Kč.

Video z testování: https://www.youtube.com/watch?v=TnSWvTl5abE
Výsledky na AVforums: https://www.avforums.com/news/promoted-philips-oled-shootout-the-results.15556


O společnosti TP Vision

Společnost TP Vision je silným hráčem v oblasti spotřební elektroniky zaměřeným na vizuální digitální zábavu. TP Vision se zaměřuje na vývoj, výrobu a marketing televizorů Philips v Evropě, Rusku, na Středním Východě, Jižní Americe, Indii a vybraných státech Asie a Tichomoří a na audio produkty po celém světě. V TP Vision se spojuje dokonalý design a zkušenosti v oblasti inovací Philips TV s precizní výrobou, flexibilitou a rychlostí TPV. Díky tomuto spojení společnost přináší na trh vysoce kvalitní televizní přístroje: chytré a snadno ovladatelné, s důrazem na sofistikovanost, např. nové materiály a tenký design. Společnost při vývoji svých přístrojů myslí na to, aby uživatelům přinášely jen výjimečné televizní zážitky. S televizory Philips se TP Vision stala světovou jedničkou v oblasti prodeje hotelových televizí. TP Vision sídlící v holandském Amsterdamu je exkluzivním držitelem licence značky Philips TV ve všech zmíněných státech a v oblasti audio produktů Philips po celém světě. Společnost je ze 100 % vlastněná TPV, světovým lídrem ve výrobě monitorů a LCD se sídlem v Číně. Společnost TPV Group dlouhodobě posiluje svou pozici na světovém trhu díky využití dlouholetých zkušeností s vývojem, produkcí a logistickou efektivitou. TP Vision zaměstnává okolo 2 000 lidí na několika místech po celém světě.


Sledujte nás také na sociálních sítích:

Facebook: https://www.facebook.com/PhilipsTVCzech
Twitter: https://twitter.com/tpvision
YouTube: https://www.youtube.com/TPVisionCorporate
Instagram: https://instagram.com/philipstvs


Jiří Kroulík, Account Manager, PRAM Consulting
Jolana Poláková, Marcom, PR & Event Manager, CEE, TP Vision





 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26693/ve-slepych-testech-oled-tv-vitezi-philips/