PREMIERE oznámila výměnu přístupových karet - „systém Videoguard možný”
Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik(zavináč)seznam.cz Přidané: 07.02.2008

V druhém pololetí roku 2008 placená televizní stanice PREMIERE změní svůj kódovací systém na Nagravision 3/Aladin. S tím je spojena výměna všech přístupových karet. PREMIERE si od toho kroku slibuje větší zabezpečení, protože dosavadní kódovací systém Nagravison 2/Aladin byl před nějakou dobou prolomen.


Mluvčí stanice PREMIERE pan Torsten Fricke v rozhovoru pro server „Spiegel Online” připustil, že „jednoho dne” se může přejít na kódovací systém Videoguard. Jestliže by systém Videoguard ukázal trvale jako spolehlivější, stanice PREMIERE by později znovu přešla na nový systém.

Až na několik tisíc set-top-boxů staršího provedení je možné všechny stávající receivery i nadále využít pro příjem PREMIERE. Těm zákazníkům, kteří si musí vyměnit svůj digitální přijímač, bude učiněna příslušná nabídka. Podrobnosti nejsou zatím známy.

Provozovatel kabelové sítě Kabel Deutschland se dosud ještě nerozhodl, zda přejde z kódovacího systému Nagravision 2/Aladin na Nagravision 3/Aladin. Server „Spiegel Online” dále uvedl, že pokud by se kabelový operátor k plánům stanice PREMIERE připojil, uskuteční se také výměnná akce u všech přístupových karet.


S využitím zdroje: (sh), Transponder-news.de, 6. 2. 2008, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2672/premiere-oznamila-vymenu-pristupovych-karet-system-videoguard-mozny/