Sportovní Vánoce: silvestrovský přímý přenos i premiérový speciál s Ester Ledeckou
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 19.12.2018
Sportovní program České televize nabídne o Vánocích nejen tradiční vysílání ze Světového poháru v biatlonu, ale i přímé přenosy hokejového mistrovství světa hráčů do dvaceti let a na Štědrý den i speciální, desetihodinové pásmo nejlepších výkonů letošní sezóny s exkluzivními rozhovory s českými sportovci.


„Od konce šedesátých let připravuje redakce sportu sestřih nazvaný Sport roku – to nejlepší z naší nabídky sportovních výkonů. Před šesti lety jsme tento tradiční pořad rozšířili na pásmo toho nejlepšího, co jsme divákům za celý rok přinesli a nejinak tomu bude i letos, kdy v desetihodinovém sestřihu nabídneme na dvě stě padesát zápasů, závodů, soutěží a sportovních výkonů,“ vysvětluje autor projektu, scénáře a moderátor pořadu Robert Záruba. Spolu s ním bude diváky provázet moderátorka Darina Vymětalíková.

Pořad Sport roku představí mimořádné výkony sportovců, doplněné unikátními rozhovory, a to v celkem čtrnácti kapitolách. Deset reflektuje výkony v konkrétních sportech, jako například ve fotbale, hokeji či tenisu, tři kapitoly se věnují speciálním událostem – olympijským hrám v Pchjongčchangu, fotbalovému mistrovství z Ruska a sportu roku 2018 celkově. Poslední, speciální kapitola, patří hlavní hrdince letošní olympiády, dvojnásobné vítězce Ester Ledecké.

Kromě Ester Ledecké vyzpovídali redaktoři České televize také například Karolínu Plíškovou, Davida Pastrňáka, Tomáše Satoranského, Michala Krčmáře, Romana Kreuzigera či Martina Šonku. Po premiérovém vysílání na Štědrý den uvidí diváci reprízy jednotlivých kapitol i v průběhu vánočních svátků a celé pásmo pak opět na Silvestra.

Sváteční vysílání nabídne i řadu dalších premiér a přímých přenosů, například ze Spenglerova poháru, nejstaršího hokejového turnaje na světě, jehož se letos v Davosu zúčastní extraligový tým HC Oceláři Třinec, nebo z mistrovství světa v ledním hokeji hráčů do 20 let, které startuje šestadvacátého prosince v Kanadě.

„Jsme jediný tuzemský sportovní program, který každoročně na Silvestra nabízí půlnoční přímý přenos. V živém vysílání tak divákům přinášíme vůbec první sportovní výsledek nového. Letos to bude utkání českých hokejových dvacítek proti Dánsku,“ doplňuje Robert Záruba.

A již tento víkend pokračuje třetí zastávkou biatlonový seriál. Po dvou letech hostí Světový pohár opět Nové Město na Moravě. Tuzemský biatlonový svátek doplní studio České televize přímo z dějiště závodu.

20. – 23. 12. 2018 Světový pohár v biatlonu, Nové Město na Moravě

26. – 31. 12. 2018 Spengler Cup

26. 12. 2018 – 5. 1. 2019 Mistrovství světa U20 Kanada


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26723/sportovni-vanoce-silvestrovsky-primy-prenos-i-premierovy-special-s-ester-ledeckou/