Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 19:48:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Blíží se konec roku a s Prima ZOOM to bude vždycky zážitek, který si užijete

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 24.12.2018


Nabídneme vám ta nejroztomilejší zvířátka, ty nejzajímavější dějinné události, ty největší záhady, tu nejkrásnější podívanou, to nej… Ukážeme vám Ledovec, který potopil Titanic; vydáme se za Šimpanzi ze ztraceného kaňonu; poznáme Nejroztomilejší zvířata světa; odhalíme, kdo byl Napoleonův superšpion a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

25. 12., 20.00 – Ledovec, který potopil Titanic

Mohla jediná mrňavá vločka, která spadla z nebe před 100 tisíci lety, způsobit nejhorší námořní katastrofu v dějinách lidstva? Cestu ledovce, jenž 14. dubna 1912 potopil loď, o níž se říkalo, že je nepotopitelná, mapuje tento půvabný dokumentární film. Díky nejnovějším technologiím a zjištěným poznatkům tento film zároveň prozrazuje, jestli by nová generace mega-ledovců mohla ohrozit končiny Severního pacifického oceánu.


26. 12., 20.00 – Šimpanzi ze ztraceného kaňonu

Srdcem Ugandy se jako hluboká rozšklebená jizva táhne údolí opic. Ve stínech starověkého pralesa se plíží lvi, po prošlapaných stezkách tiše kráčí sloni a v divoké řece se to hemží hrochy i krokodýly. Snímek Šimpanzi ze ztraceného kaňonu je příběhem o šimpanzí rodince během období dešťů a sucha, kterou v údolí už před deseti lety uvěznila rozpínavost lidských osídlení. Od té doby se šimpanzi příliš báli překonat nebezpečnou krajinu a uchýlit se do bezpečí mezi stromy jen osm kilometrů vzdáleného pralesa. Jenže čas se krátí a počet členů rodiny se snižuje. Vrhnou se do nebezpečí, nebo budou čelit vlastnímu zániku? To záleží jenom na tom, jak odpoví na otázku: Zůstat, nebo odejít?


26. 12., 21.00 – Severské lesy

Severské lesy jsou zábavnou cestou do minulosti. Začíná na jaře a končí v zimě. Je to láskyplná pocta lesům chladného severu a přibližuje, jak se z pravěkého pralesa staly kultivovaným porostem. Podívejte se, jak Keltové a Germáni postupně kolonizovali původně temné hvozdy hustě obydlené vlky, medvědy, orly, jeleny a pižmony. Později lesům mnohokrát uškodila degradace životního prostředí a nadměrné využívání zdrojů. Proto vzniklo několik opatření na ochranu jejich divoké krásy. Severské lesy jsou půvabný dřevěný svět. Mění se stejně jako roční období a jsou známé a obdivované po celém světě. Vychutnejte si dechberoucí letecké nebo uhrančivé časosběrné záběry severských lesů v celé kráse.


28. 12., 20.00 – Arktida: Vetřelci pod hladinou

V drsném a takřka nekonečném prostředí Arktidy existuje úplně jiný život, než jaký známe. Ukrývá se pod tlustou vrstvou ledu na hladině. Mrazivé vody obývají fantastická stvoření. Jedině tady můžete vidět, jak plž přezdívaný „mořský anděl“ zlikviduje ďábelského mořského šneka. Sledujte tyto neuvěřitelné záběry a ponořte se na návštěvu za Vetřelci pod hladinou.


29. 12., 20.00 – Lumík: Malý gigant severu

Jsou malí. Jsou nevrlí. A zhruba každý rok se jich vynoří celé hordy zdánlivě odnikud. Seznamte se s norskými lumíky, zřejmě nejvíce nepochopenými, nejzáhadnějšími obyvateli Skandinávského pohoří. Toto není obyčejný dokumentární film, ale ekologický thriller o tom, jak populace lumíků exploduje a způsobí efekt domina v celé severské přírodě. Konec je dramatický a nevyhnutelný: lumíků prudce ubývá a šelmy najednou nemají co žrát! Extrémní výkyvy v populaci lumíků nejsou ničím vzácným. Jeden rok jsou jich všude tisíce a další stěží zahlédnete aspoň jednoho. Jenže proč? Filmaři sledovali toto zvláštní zvíře několik let, stali se svědky návratu velkých šelem, a dokonce získali jedinečnou příležitost nahlédnout do soukromí lišky polární. Nastal čas odvyprávět pravdivý příběh o zvířecích obyvatel severu.


29. 12., 21.00 – Nejroztomilejší zvířata světa

Na světě je mnoho různých druhů neuvěřitelných zvířat, ale jen o několika z nich si myslíme, že jsou něčím zvláštní. Zamilovali jsme si je, protože mají velké oči, huňaté kožíšky nebo se nám líbí, jaké vydávají zvuky a způsob, jakým se pohybují. Koho by nechala chladným houpavá chůze roztomilého tučňáka? Z těchto zvířat se staly hvězdy internetových videí, které si denně přepošlou milióny lidí. Kýchající malé pandě nebo chrápajícímu kolibříkovi se prostě nedá odolat. Gordon Buchanan zasvětil život filmování zvířat. Chtěl by zjistit, proč k určitým druhům chováme tak vřelé city. Proč pískající žába nasbírala více než 11 miliónů kliknutí? A tak Gordon vyrazil za nejroztomilejšími zvířaty a cestou ochotně vysvětluje, že třeba takový fenek nemá velké uši pro parádu. Potřebuje je k tomu, aby přežil ve vyprahlé Sahaře. Gordon se postupně setkává se slůňaty v africké Keni a překvapeně odhaluje, proč se tučňák kývá. Tráví čas s pětiletým šimpanzem Elim a zjišťuje, že jeho chichotání může vědcům poskytnout nové poznatky o evoluci lidstva. Nebo se dozvídá, že kolibřík chrápe, aby šetřil síly.


29. 12., 22.00 – Napoleonův superšpion

Karl Ludwig Schulmeister byl věrným přívržencem císaře, pravým bonapartistou, synem kněze a zkušeným pašerákem. Zapsal se do historie jako dvojitý rakouský špion, díky kterému byla dobývána města. Stál v čele bitvy, jež vedla k zániku Římské říše. Působil ve Vídni jako policejní velitel, ale zároveň byl uprchlíkem na útěku pronásledovaným pod úplně jinou identitou. Jeho schopnosti a triky v umění maskování a převleků se staly legendou. Jenže dnes jeho jméno obestírá kontroverze – byl tento národní hrdina ve skutečnosti sprostým zrádcem?


30. 12., 20.00 – Zážitky blízké smrti

Doktor Steven Laureys se věnuje jedinečnému výzkumu lidského mozku v souvislosti se smrtí – zabývá se zvláštními a často také přelomovými příběhy lidí, kteří stáli na pokraji smrti, ale vrátili se zpátky do života.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky



Připravil: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.12.2018 • Víkendové dokumenty na National Geographic a National Geographic Wild
21.12.2018 • Vánoční fotbalová nadílka je tu! Sledujte na DIGI TV sváteční přenosy
20.12.2018 • Natáčení pokračování seriálu The Terror začíná v lednu
19.12.2018 • První fotky ze čtvrté série Comedy Clubu jsou venku!
18.12.2018 • Prima ZOOM představuje novou image kampaň s historickými osobnostmi
17.12.2018 • SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist