Tenisový program Eurosportu v roce 2019
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 28.12.2018
Čtyřikrát do roka, třikrát na Eurosportu. Řeč je o tenisových grandslamech. Stejně jako v minulých letech se Eurosport i v roce 2019 opět soustředí na rozsáhlé vysílání grandslamových turnajů. V ČR tradičně představí Australian Open, French Open a US Open.


Všechny tři jmenované grandslamy bude Eurosport vysílat v ČR nejméně do roku 2021. Wimbledon vysílá Eurosport již ve více než 30 zemích (např. ve Finsku, Belgii, Rusku, Maďarsku, Norsku, Chorvatsku, Slovinsku), v ČR práva nevlastní.

Diváci se mohou během grandslamů každý den těšit nejen na dramatická sportovní zápolení, ale i na analýzy a rozhovory tenisového experta Eurosportu Matse Wilandera v tradičním magazínu Game, Schett & Mats, v němž spolupracuje s bývalou rakouskou tenistkou Barbarou Schettovou. Eurosport se zaměřuje i na nekonvenční rozhovory s tenisovými legendami, např. s Johnem McEnroem, a nejzábavnější tenisové momenty.

Tenisové vysílání roku 2019 odstartuje na Eurosportu už koncem letošního roku – od 29. prosince bude Eurosport z metropole Západní Austrálie Perthu vysílat Hopmanův pohár – turnaj dvoučlenných smíšených tenisových reprezentací, kterému se říká mistrovství světa smíšených družstev.

Od pondělí 31. prosince vysílá Eurosport ATP Brisbane a poté od neděle 6. ledna ATP v Sydney. Po sestřizích z exhibice World Tennis Challenge přijde na řadu kvalifikace Australian Open a od pondělí 14. ledna konečně první grandslam sezony AO. Eurosport nejen z Australian Open, ale i z dalších grandslamů, nabídne až 25 hodin živého tenisového vysílání denně na obou programech.


Předběžný program tenisového vysílání Eurosportu 2019:

Hopman Cup – od 29. prosince 2018
ATP Brisbane – od 31. prosince 2018
ATP Sydney – od 6. ledna 2019
World Tennis Challenge – od 7. ledna (sestřihy)
Australian Open, kvalifikace – od 9. ledna
Australian Open – od 14. ledna
French Open, kvalifikace – od 20. května
WTA Norimberk – od 20. května
ATP Ženeva – od 21. května
French Open – od 26. května
US Open, kvalifikace – od 21. srpna
US Open – od 26. srpna
WTA Linec – od 7. října


Česká redakce Eurosportu nemá žádnou možnost ovlivnit skladbu programu vysílaných zápasů, ta se tvoří v zahraničí a shodný program se vysílá v řadě evropských zemí. Nedokážeme tak ovlivnit vysílání zápasů českých či slovenských tenistů a tenistek.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26740/tenisovy-program-eurosportu-v-roce-2019/