Hopmanův pohár 2019 na Eurosportu
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 27.12.2018
Jednotlivé týmy tvoří vždy tenista + tenistka. V utkáních se hraje zápas mužů a zápas žen, poté smíšená čtyřhra. Turnaj tradičně nabízí účast mnoha tenisových hvězd, příští rok se v Austrálii sice neobjeví dva nejvýše postavení hráči na žebříčku ATP Novak Djoković a Rafael Nadal, ale opět se představí světová trojka Roger Federer, navíc i další hráč nejlepší světové pětky ATP Alexander Zverev.


Právě Švýcar Roger Federer se letos v lednu společně s Belindou Bencicovou radovali po finálovém vítězství 2:1 nad německou dvojicí Alexander Zverev, Angelique Kerberová. Pro Švýcarsko to bylo první vítězství od roku 2001, tehdy stála po boku Rogera Federera Martina Hingisová. Není divu, že se na Hopmanův pohár Roger Federer rád vrací, vždy si pochvaloval atmosféru, na jeho tréninky chodí v Austrálii i 6000 diváků.

Tahákem mezi ženami bude Serena Williamsová, startuje také světová dvojka Angelique Kerberová. Česká reprezentace bude – podobně jako loni – v metropoli Západní Austrálie Perthu chybět.

Od roku 2013 se hraje v moderní multifunkční hale se zasouvatelnou střechou jménem Perth Arena. Turnaje se zúčastní osm reprezentačních týmů rozdělených do skupin A a B, vítězové skupin se utkají ve finále.


Předběžná startovní listina a rozdělení do skupin:

Skupina A

Austrálie – Ashleigh Bartyová, Matthew Ebden
Španělsko – Garbiñe Muguruzová, David Ferrer
Německo – Angelique Kerberová, Alexander Zverev
Francie – Alizé Cornetová, Lucas Pouille


Skupina B

Švýcarsko – Belinda Bencicová, Roger Federer
Řecko – Maria Sakkariová, Stefanos Tsitsipas
USA – Serena Williamsová, Frances Tiafoe
Velká Británie – Katie Boulterová, Cameron Norrie


Pohár byl pojmenován po slavném australském tenistovi Harrym Hopmanovi (1906–1985), který ve 30. letech minulého století čtyřikrát vyhrál se svou první manželkou Nell Hallovou smíšenou čtyřhru na Australian Open a byl v letech 1939 až 1967 nehrajícím kapitánem úspěšného australského daviscupového týmu, pod jeho vedením Austrálie v Davisově poháru 16x triumfovala.

První ročník se konal v roce 1989 a vyhrálo ho tehdejší Československo v sestavě Helena Suková – Miloslav Mečíř, kteří tehdy ve finále porazili dvojici Hana Mandlíková – Pat Cash. Česká republika vyhrála ještě v letech 1994 (Jana Novotná a Petr Korda) a 2012 (Petra Kvitová a Tomáš Berdych). Dokonce tři vítězství má na kontě Slovensko (1998, 2005 a 2009).

Eurosport bude v lednu vysílat i turnaje ATP v Brisbane a Sydney, poté první grandslam sezony Australian Open. I v roce 2018 bude Eurosport v ČR vysílat grandslamy Australian Open, French Open a US Open.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26742/hopmanuv-pohar-2019-na-eurosportu/