Ocenění Zdeňka Vaníčka představenstvem ČAEK
Autor: ČAEK , e-mail: cacc@cacc.cz Přidané: 27.12.2018

U příležitosti 20. výročí založení spolku dne 18. prosince 2018 představenstvo ČAEK ocenilo Zdeňka Vaníčka za vynikající zásluhy o rozvoj a světové uznání sektoru elektronických komunikací České republiky, jakož i spolku.


Listinu svědčící o tomto uznání představenstvo předsedovi spolku předalo při slavnostním zasedání a jubilejním obědě představenstva a rady dne 18. prosince 2018 v Praze.

Zdeněk Vaníček je jedním ze spoluzakladatelů asociace (18. prosince 1998) a byl zvolen jejím prvním prezidentem. V souvislosti s přeměnou občanského sdružení v zapsaný spolek podle ustanovení občanského zákoníku se stal jeho předsedou a statutárním zástupcem. Své funkční období ukončí dnem 28. února 2019.

Po skončení funkčního období se odebere do svého venkovského sídla, kde se oddá malířské tvorbě, literatuře, genealogii, astronomii a studiu kanonického a anglosaského práva, jakož i zkoumání endemických druhů flóry a fauny v Železných horách. ČAEK uchová ve vděčné paměti.

Časopis Telekomunikace & ICT NEXT GENERATI@N TELEKOMUNIKACE přinesl v aktuálním čísle 4/2018, které vyšlo 17. prosince 2018, rozhovor se Zdeňkem Vaníčkem a článek o dvacetileté činnosti spolku ve prospěch progresivního rozvoje elektronických komunikací.


O asociaci ČAEK

Česká asociace elektronických komunikací z. s. (ČAEK) sdružuje provozovatele elektronických komunikačních sítí a služeb, kabelových systémů převzatého vysílání, poskytovatele širokopásmových služeb, poskytovatele obsahu, dodavatele technologií a poradenské firmy v ČR. Spolek si klade za cíl přispět k budování moderní informační a komunikační infrastruktury v České republice.

ČAEK vznikla v roce 1998. Do konce roku 2001 vystupovala pod názvem Česká asociace kabelových komunikací a do roku 2007 jako Česká asociace kompetitivních komunikací (ČAKK).

ČAEK od svého založení aktivně spolupracuje s evropskou asociací CABLE EUROPE (Evropská asociace kabelových komunikací - www.cable-europe.eu), která byla založena již v roce 1955 a navazuje na činnost sdružení evropských kabelových operátorů, jež vzniklo již v roce 1951. V letech 2001 až 2007 byla ČAEK členem (národní afilací) Evropské asociace kompetitivních telekomunikací. ČAEK dále spolupracuje s International Institute of Communications (IIC), Society of Broadband Professionals (SCTE) a Digital Policy Alliance (EURIM).

ČAEK v současnosti představuje spolek sdružující operátory, kteří zajišťují elektronické komunikační sítě a poskytují širokopásmové elektronické komunikační služby v České republice, a poskytovatele obsahu pro převzaté vysílání. Udržuje široké mezinárodní kontakty se zahraničními partnery a subjekty a je referenčním místem v oboru evropského práva v oborech elektronických komunikací a vysílání.

Internet: www.caek.cz, Facebook: https://www.facebook.com/elektronicke.komunikace


Česká asociace elektronických komunikací z. s.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26743/oceneni-zdenka-vanicka-predstavenstvem-caek/