Show Jana Krause – 2. 1. 2019
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 02.01.2019
V dalším dílu Show Jana Krause se představí herec a moderátor Jakub Prachař a vítězka soutěže Česko Slovensko má talent Nikoleta Šurinová, skaut Eduard Marek a terapeut Karel Nejedlý. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 2. ledna ve 22.15 hod. na Primě.


Mezi prvními hosty novoroční talkshow nebude chybět herec Jakub Prachař, kterého televizní diváci znají nejen ze seriálů, ale také jako skvělého moderátora oblíbené soutěže Česko Slovensko má talent. „Letos se talent opravdu povedl, ale spousta lidí mi začala říkat, že už bych to neměl dělat, že už jsem jako takový relikviář,“ říká sympatický herec, který o sobě tvrdí, že žije naplno a že se začíná podobat svému vlastnímu dědovi, kterého máme všichni v paměti v nezapomenutelné roli Trautenberka. „V loňském roce se mi pracovně dařilo, hodně jsem hrál, až si trochu myslím, že bych měl o něco míň,“ přemýšlí nahlas, ale pak dodává, že ho to hrozně baví. „Děda Ilja vždycky říkal, že mám dělat všechno, protože se něco určitě posere.“ Každopádně v letošním roce by chtěl více chodit na fotbal. „Já chodím na Slavii, a ani nemůžu jinak, protože děda byl v tom jejich fanklubu. Já bych chtěl fandit Dukle, ale nejde to,“ říká se smíchem. „Čeká mě tedy dvanáct hezkých večerů a o zbytku zatím nevím.“ Co se sportování týče, sám prý chodí na ryby. „To je vynikající sport! Sedím, hledím, ale musím tam dojít, a také třpytkuju, to je velmi aktivní, to se chodí celý den kolem břehu. A když muškaříte, tak celou zimu navazujete mušky, to je taková titěrná práce, a pak je během jediného dne všechny utrhnete,“ vysvětluje zaníceně, ovšem přiznává, že sám ryby nejí. „Chytám ryby pro ten pocit, že jsem je zdolal. Pak je zase pustím zpátky. Důležitý je tu rybu vidět. Jak ji uvidím, jsem spokojenej a je mi víceméně jedno, jaká je to ryba.“ Rybařit chodí na různá místa a v Praze prý dokonce objevil rybník, kde je víc potkanů než ryb. Na závěr Janu Krausovi prozradí, že mu chtěl přinést jako dárek knížku. „Zatím jsem ale žádnou nenapsal,“ omlouvá se se smíchem...


...zatímco na pódium již přichází mladá bubenice a vítězka zmiňované soutěže Česko Slovensko má talent 2018, Nikoleta Šurinová, která podle svých slov bubnuje pouhé dva roky. Jakého mistrovství za tu dobu dokázala docílit, jsme mohli vidět během soutěže, jejíž vyhlášení vítěze nám Jan Kraus připomene v krátké video ukázce. „Na to, že bych mohla začít bubnovat mě přivedli rodiče,“ vzpomíná Nikoleta. „Můj tatínek byl kdysi bubeník, ale potom, aby si mohl pořídit rodinu, je prodal. Potom měli výročí a moje skvělá maminka vymyslela takový dárek, že si půjde tatínek zahrát s jednou výbornou slovenskou skupinou. Mně se to moc líbilo, říkala jsem si v duchu wow, to bych chtěla zkusit. A pak se u nás objevily bicí. Ty teď stojí v mém pokoji, kde si i dělám úkoly.“ Cvičení prý není z hlediska sousedských vztahů problémem, protože jí všichni fandí. „Mám to rozplánované tak, že když mám školu, hraju jen asi hodinku dvě,“ vysvětluje, „a když mám víc čas, trénuju dvě tři hodinky, zpravidla vpodvečer.“


Jako další host se představí skaut Eduard Marek, který letos v březnu oslaví 102 let od svého narození v roce 1917. „Jsem rodilý Žižkovák,“ prozrazuje na sebe pan Marek, který je přesvědčený o tom, že za svůj požehnaný věk vděčí mimo jiné právě skautinku. „Moje první vzpomínky jsou asi z doby, kdy mi bylo pět. Tenkrát zabili Rašína a tatínek mě vezl, abychom se podívali na jeho slavný pohřeb,“ vzpomíná muž, do jehož života zasáhly všechny významné události minulého století. „Skautskou povinností bylo pomáhat vlasti a svému bližnímu, a protože za německé okupace na tom byli nejhůř Židi, cítil jsem potřebu jim pomáhat. Na to se přišlo, takže jsem skončil na gestapu, které mě naštěstí předalo soudu. Soudci se i v té době přeci jen snažili alespoň trochu jednat podle zákona,“ vypráví. „A když se mě u landsgerichtu ptali, proč nemám obhájce, řekl jsem, že věřím ve spravedlnost německé justice, což na ně udělalo dojem a pomohlo mi to. Navíc můj tlumočník řekl, že mě z toho vyseká, takže mě prezentoval jako obchodníka, kterému je jedno, s kým obchoduje. Nakonec jsem vyvázl s třemi měsíci vězení.“ Jen co však vyvázl Němcům, přišli komunisti. „U mě v bytě zatkli špiona, který figuroval v procesu s Horákovou. Dostal jsem deset let a moje žena jedenáct. Když jsem se pak vrátil z vězení, mohl jsem si vybrat, zda půjdu do dolů nebo na stavbu.“ Statečného skauta nezdolalo ani to, že před rokem vyhořel, a nyní si zaslouženě užívá poklidné stáří v nové garsonce, přičemž nejraději se baví tím, že brouzdá na internetu.


Posledním hostem prvního letošního dílu pak bude terapeut Karel Nejedlý, autor metody RUŠ – Rychlá a Účinná změna Skutečnosti, díky níž se může člověk snadno zbavit problémů. „Je to věcný způsob, jak si vyřešit jakýkoli problém,“ říká pan Nejedlý. „Kdysi dávno jsem si říkal, že bych rád pomohl této republice, aby byli lidé šťastní. Nejprve mě napadla politika, ale pak jsem došel k tomu, že i kdybych byl sebelepší, minimálně půlka lidí by byla naprdnutá, protože se každému nelíbí totéž. A tak jsem na to šel jinak. Uvědomil jsem si, že je důležité pomáhat jednotlivcům, aby byli postupně a pokud možno všichni šťastní a zbavovali se svých problémů.“ Vše podle něj závisí na vnitřním nastavení.


Podaří se Janu Krausovi zjistit, jak co nejrychleji a nejsnadněji ovládnout tuto zázračnou metodu? To a mnohem více se dozvíte v dalším dílu oblíbeného pořadu Show Jana Krause ve středu večer na Primě!


Nikol Klevcovová, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 2. 1. 2019

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26756/show-jana-krause-2-1-2019/