Australian Open dnes startuje na Eurosportu
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 14.01.2019

Čtyřikrát do roka, třikrát na Eurosportu. Řeč je o tenisových grandslamech. Stejně jako v minulých letech se Eurosport i v roce 2019 opět soustředí na rozsáhlé vysílání grandslamových turnajů. A začal již v úterý 8. ledna kvalifikací Australian Open.


V ČR letos Eurosport tradičně představí Australian Open, French Open a US Open. Všechny tři jmenované grandslamy bude Eurosport vysílat v ČR nejméně do roku 2021. Wimbledon vysílá Eurosport již ve více než 30 zemích (např. ve Švédsku, Belgii, Nizozemsku, Norsku, Chorvatsku, Slovinsku), v ČR práva nevlastní.

Netrpěliví tenisoví fanoušci se dočkali – první z grandslamových turnajů Australian Open startuje dnes, 14. ledna. Eurosport bude vysílat Australian Open na obou svých kanálech Eurosport 1 a Eeurosport 2 celkově až více než 25 hodin denně. Celkem se mohou diváci těšit na téměř 300 hodin živých přenosů. Eurosport bude vysílat nejen z hlavního kurtu Roda Lavera, ale i z dalších dvorců. Navíc internetový přehrávač Eurosport Player opět nabídne kompletní program AO ze všech kurtů.


Eurosport představí nejen finálové zápasy dvouher, ale i čtyřher včetně smíšené.

Poslední dvě finále AO vyhrál Roger Federer a diváci si jistě vzpomenou především na to z roku 2017, v němž v nervy drásajícím duelu porazil Rafaela Nadala. Oba velcí rivalové se v grandslamovém finále střetli poprvé od roku 2011 a jejich pětisetovou bitvu sledovalo napříč Evropou na Eurosportu a volně šířených kanálech Discovery 20,7 milionů diváků. Toto finále snů mezi dvěma tenisovými legendami se stalo nejsledovanějším tenisovým zápasem Eurosportu všech dob.

Na Eurosportu ho komentoval Karel Janů: „Nebyl to ten úplně nejlepší zápas, který jsem kdy komentoval, ale rozhodně jeden z těch, na které nikdy nezapomenu. Po půl roce bez tenisu se dostat do finále grandslamu. K tomu v 35 letech. A v něm si ještě jednou zahrát se svým největším rivalem a porazit ho v pěti parádních setech. Tenisová pohádka.“


Jaký byl loňský ročník z pohledu českých barev? Ve čtvrtfinále měl český tenis početné zastoupení ve dvouhrách i čtyřhrách, ale ani jednou nevstoupil do semifinále. Tomáš Berdych to dotáhl mezi nejlepších osm a podlehl až pozdějšímu vítězi, jeho přemožitelem byl Roger Federer. A Berdychova cesta do čtvrtfinále nebyla vůbec snadná, na raketě českého tenisty skončili mj. Juan Martín del Potro a Fabio Fognini (Berdych to dotáhl dále než současná světová jednička Novak Djoković).

Podobně i v ženském pavouku nepřekročila žádná česká tenistka brány čtvrtfinále, v něm Karolína Plíšková podlehla světové jedničce Simoně Halepové. Mimochodem, Karolína Plíšková vyřadila i dvě krajanky – Báru Strýcovou a Lucii Šafářovou. Silné bývají české tenistky ve čtyřhře, loni na AO ale skončily taktéž ve čtvrtfinále, jak dvojice Bára Strýcová / Lucie Šafářová, tak Andrea Sestini Hlaváčková, která hrála společně s Latishou Chan. A čtvrtfinále bylo konečnou i ve smíšené čtyřhře pro pár Andrea Sestini Hlaváčková / Édouard Roger-Vasselin.


Naši komentátoři se na Australian Open každoročně těší, přestože to pro většinu z nich znamená řadu bezesných nocí. Zápasy z AO budou komentovat Radek Barkman, Karel Janů, Ivan Petr, Tomáš Petr, Jiří Svatoš, Michal Šíma, Michal Škorpil a Richard Vokurka. Startujeme již dnes, 14. ledna v 1:00 na obou programech. Od 8. ledna je na našich webových stránkách pravidelně uveřejňován program dne Australian Open včetně předcházející kvalifikace.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26790/australian-open-dnes-startuje-na-eurosportu/