UPC odpovídá – 2.část
Autor: PR Press , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 24.04.2002
Ve spolupráci s týdeníkem Satelit-Parabola přinášíme další odpovědi na otázky, týkající se programové nabídky českého poskytovatele placené satelitní televize. Odpovídat bude opět tiskový mluvčí UPC ČR, a.s., pan František Malina.

Otázka: UPC Direct prý v nejbližší době nabídne slevy. Čeho se budou týkat?

Odpověď: Plánované slevy se dotknou pouze nových předplatitelů: jde o 33% slevu na základní nabídku Rodina, která bude po dobu prvních tří měsíců poskytnuta každému, kdo uzavře smlouvu na UPC Direct v období od 15.4. do 15.6. 2002. Dále se jedná o 33% slevu na televizní kanál HBO pro všechny, kteří si ho v již zmíněném období 15. 4. – 15.6. objednají. Na kanál Private Gold se slevy nevztahují.

Otázka: Proč kanál Private Gold vysílá ve vaší kabelové televizi déle než na UPC Direct?

Odpověď: Kabelová televize přijímá signál stanice Private Gold z družice Eutelsat W2, na které je program vysílán 24 hodin denně. Souhlas ke změnám v šíření tohoto kanálu, který naše společnost v nedávné době získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, nově vymezuje hodiny, ve kterých jsme, počínaje dubnem 2002, oprávněni tento program vysílat. Program přejímáme od 22:00 do 5:00, a vysílání se tedy prodlužuje o dvě hodny. U služby UPC Direct je tomu jinak. V Anglii, kde se balík programů UPC Direct vytváří pro celou střední Evropu a „posílá“ na satelitní oblohu, se program Private Gold přijímá z jiné pozice, která vysílá pouze od 23:00 do 4:00 hod. Proto zákazníci UPC Direct v celé střední Evropě sledují Private Gold od 23:00 do 4:00 hodin, a proto se jeho vysílací hodiny u kabelové televize UPC a služby UPC Direct nyní liší.

Otázka: Jak pokračuje jednání s Galaxií Sport? Zařadíte tento kanál do své nabídky v kabelové televizi i na UPC Direct, nebo jen do jedné z nich?

Odpověď: V době, kdy vzniká tato odpověď (15.4.) mohu opět jen zopakovat, že jednání probíhají. Nové je to, že se vedou již na „nejvyšší“ úrovni. 0 atraktivitě programu Galaxie Sport nemáme přitom žádné pochyby, a tak se spíše probírají otázky finančního a ekonomického charakteru. Věřím, že koncem měsíce, v rozmezí 18.4. – 23.4. již předběžné rozhodnutí padne.

Poznámka redakce satCentrum: Rozhodnutí již skutečně v minulých dnech padlo a tak můžeme dodat, že od měsíce května bude program Galaxie Sport zařazen do nabídky UPC Direct na programovou předvolbu č.13. Doufejme, že tato třináctka nebude pro provozovatele nešťastná a Galaxie Sport se na satelitním orbitu udrží déle, jako dřívější podobný tematický kanál Sport 1!

Jaké se připravují změny po odchodu polských programů z transponderů, kde je umístěn UPC Direct?

Odpověď: Jde o poměrně častou otázku, na kterou nemohu odpovědět, protože naše společnost není jejich vlastníkem. Ze své strany proto mohu pouze konstatovat, že tyto změny se UPC Direct nijak nedotknou.

František Malina, tiskový mluvčí UPC ČR, a.s.


Tolik druhá část odpovědí UPC, pokud i vy máte nějakou zajímavou otázku, na kterou byste chtěli znát odpověď od tiskového mluvčího UPC, ptejte se v reakci pod tímto článkem anebo napište na adresu redakce@satCentrum.com. Třetí pokračování odpovědí přineseme v průběhu měsíce května.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/268/upc-odpovida-2-cast/