Společnost Panasonic rozšiřuje řadu velkoformátových 4K displejů
Autor: PRAM , e-mail: info@pram.cz Přidané: 27.01.2019
Společnost Panasonic rozšiřuje nedávno uvedenou řadu profesionálních 4K displejů o dva nové panely s uhlopříčkou 86 a 98 palců. Tato tenká a lehká řada SQ1 (modely TH-98SQ1 a TH-86SQ1), podporuje vysoký dynamický rozsah (HDR) a poskytuje kvalitní obraz v rozlišení 4K se svítivostí 500 cd/m2, zaručuje ostré zobrazení a je vhodná pro stylové „digital signage“ instalace.


Tyto displeje mohou být používány v režimu na šířku i na výšku, včetně instalace s náklonem až do 20 stupňů. Řada také nabízí několik možností připojení a nastavení pro snadnou instalaci a použití.

Tato řada disponuje flexibilní funkcí „multiscreen“. Ta umožňuje rozdělit jeden panel na čtvrtiny nebo poloviny s různými obrazy nebo využít jednu ze čtyř funkcí „obraz v obraze“. Lze také vytvořit jednu velkou plochu tvořenou až 100 displeji v konfiguraci 10×10.

Tato řada je ideální k použití v obchodní sféře, školství, muzeích i ve firmách. Obrazovky jsou určeny pro nepřetržitý provoz 24/7 a jsou vybaveny zcela novou funkcí 12segmentového barevného nastavení s 6 přednastavenými obrazovými režimy, které dál vylepšují možnosti nastavení zobrazení. Tyto funkce umožňují samostatně upravit parametry barevného tónu, sytosti a jasu nejen pro červenou, zelenou a modrou barvu, ale i pro doplňkové barvy – azurovou, purpurovou a žlutou.

Pro použití v oblasti „digital signage“ je řada SQ1 vybavena 4K USB přehrávačem médií. Díky němu není nutné používat externí přehrávače a obsah je možné nahrávat a obsluhovat vzdáleně. Spolehlivý nonstop provoz zabezpečuje funkce přepnutí na záložní signálový vstup a zase zpět („failover“ a „failback“), která okamžitě přepne systém na alternativní zdroj obsahu, pokud dojde k přerušení hlavního videosignálu a zase zpět, pokud je obnoven.

Další klíčovou funkcí řady SQ1 je nový ultratenký port Intel® SDM (Intel® Smart Display Module), který umožňuje ovládat reklamní instalaci pomocí vestavěného počítače třetí strany, čímž nabízí další možnosti rozšíření v budoucnu.

Hartmut Kulessa, marketingový manažer společnosti Panasonic, říká: „Řada SQ1 představuje nový rozměr 4K displejů a poskytuje vysoce kvalitní obraz, snadnou instalaci a možnosti rozšíření pro efektivnější reklamu. Tyto displeje poskytují pružné a stylové řešení reklamní prezentace, které splňují kreativní požadavky firem a zároveň nabízejí snadnou instalaci a úsporný nepřetržitý provoz.“

Od ledna 2019 je také k dispozici multidotyková verze řady SQ1 (modely TH-98SQ1-IR a TH-86SQ1-IR).

Další informace o řešeních Panasonic Visual System Solutions naleznete na adrese: https://business.panasonic.cz/vizualni-systemy/


Jiří Kroulík, Account Manager, PRAM Consulting

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26834/spolecnost-panasonic-rozsiruje-radu-velkoformatovych-4k-displeju/