Největší párty v Alpách na Eurosportu
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 28.01.2019

Noční slalom v rakouském Schladmingu má báječnou pověst. Pořadatelé ho označují za největší párty v Alpách, na níž vládne zábavná atmosféra a nekončící dobrá nálada. A loni to byla superpárty, protože vyhrál domácí fenomén Marcel Hirscher a porazil druhého Henrika Kristoffersena.


Komentátorka Eurosportu Eva Kurfürstová ve Schladmingu nestartovala, je to mužská záležitost, ale tamní slalom dobře zná: „Schladming je svátek mužského slalomu s nejlepším publikem, diváci si ho užívají ještě více než předcházející slalom v Kitzbühelu, tam je samozřejmě vrcholem sjezd. Slalom ve Schladmingu má prudký závěr ve městě, pista tam dostává zabrat.“

V současnosti patří tento slalom k nejpopulárnějším akcím Světového poháru v alpském lyžování. Přes párty atmosféru nebude ve Schladmingu chybět soutěžní duch, jede se závod světového poháru. Poprvé se noční slalom jel na kopci Planai v roce 1997, dominoval legendární Ital Alberto Tomba a svůj úspěch zopakoval o rok později.

V posledních pěti letech zvítězil třikrát Henrik Kristoffersen, jeho velký soupeř Marcel Hirscher vyhrál loni podruhé, předtím to bylo v roce 2012, na sjezdovce ve Schladmingu tedy ne vždy byl jako doma. Mimochodem, na všechna tři vítězství Kristoffersena se díval z druhého místa, takže jako by se jejich rivalita ve Schladmingu ještě navyšovala.

V probíhající sezoně je Marcel Hirscher opět pánem slalomových svahů, vyhrál tři ze čtyř slalomů. Poprvé hned úvodní v Levi, úspěch poté slavil v Saalbach-Hinterglemmu a Záhřebu, pouze v Madonně di Campiglio se radoval z prvenství Daniel Yule. V pořadí slalomu SP Marcel Hirscher vede, Kristoffersen je až čtvrtý, v celkové klasifikaci SP je také v čele Marcel Hirscher, Kristoffersen je s odstupem 335 bodů druhý.

Eurosport vysílá noční slalom ve Schladmingu v úterý 29. ledna na programu E1, první kolo startuje v 17:30.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26835/nejvetsi-party-v-alpach-na-eurosportu/