Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 21:19:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Týden šestých narozenin Prima ZOOM

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 28.01.2019


Přijměte tento týden jako dárek k šestým narozeninám Prima ZOOM. Užijte si premiérové novinky i reprízy parádních dokumentů. Jako vždy od rána až do večera nabízíme něco zajímavého. Slavte s námi sledováním Prima ZOOM! Dokumentární skvosty pro vás: čeká nás Odhalení čínské obří hrobky; zažijete Úsvit leteckých es; vydáme se po stopách zvířat – David Attenborough: Lov; užijete si zajímavý příběh – Miroslav Zikmund: Cesta stoletím a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

28. 1., 22.00 – Vesmírné sopky

Sopky dlouho utvářely podobu Země. To ví každý. Ale ne všichni si uvědomujeme, že na jiných planetách a měsících ve vesmíru se nacházejí ještě zajímavější a zvláštnější vulkány. Vydejte se za mezinárodním týmem vulkanologů na Island, kde dochází k fascinujícímu srovnání sopek na Zemi a v jiných koutech sluneční soustavy. Díky jejich výzkumu se dozvídáme, že největší vulkán sluneční soustavy, kterým je Olympus Mons na Marsu, se zformoval podobně jako islandské sopky. Nebo že na malém Jupiterově měsíci Io dochází k největším známým erupcím a že na Saturnově měsíci Enceladu jsou vulkány, které chrlí ledové gejzíry. Sopky nejsou jenom nástrojem ničení. Na naší planetě sehrály důležitou roli při vzniku atmosféry, a dokonce i života. A díky vesmírným vulkánům se vědcům podařilo zjistit více také o těch našich – jaké to bylo, když se formovala Země i co nás do budoucna čeká.


29. 1., 20.00 – Odhalení čínské obří hrobky

Díky exkluzivnímu přístupu k vykopávkám v Mauzoleu prvního čínského císaře se Albertu Linovi z National Geographic podařilo odhalit strašlivá nová tajemství, pohřbená před mnoha věky hluboko pod zem. Jsou to zjištění, která podrývají dávné mýty, odhalují skutečnou historickou osobnost a přepisují dějiny. Albert objevuje, že tady nejsou pohřbeni pouze císař a jeho poklady. Jde o desítky tisíc dalších těl: rozbité lebky, zmrzačené konkubíny, nejméně tři masové hroby… Albertův výzkum důkazů z vykopávek, forenzních laboratoří i Muzea Terakotové armády vede k dalším dramatickým odhalením. Poznejte dávná tajemství v tomto celovečerním snímku.


30. 1., 20.00 – Nejdivočejší Afrika II (1. díl)

Afrika má divoké a nezkrotné srdce. Pokračování skvělého dokumentárního seriálu přibližuje překrásnou přírodu černého kontinentu. Znovu se projdeme kolem nejúžasnějších divů světa a setkáme se s dalšími ikonickými zvířaty přímo v jejich přirozeném prostředí. Zjistíme, jaké nebezpečí hrozí nejen jim, ale celé Africe. Vychutnejte si velkolepé letecké záběry i křišťálově čisté detaily a přesvědčte se o tom, že divoká africká příroda nikdy nevypadala tak dobře jako tady. Obrázek dokonalosti doplňuje špičkový zvuk a rytmická etnická hudba. Tohle je zkrátka dobře Afrika v celé své nespoutané kráse.


30. 1., 21.00 – Panamská zvířecí dálnice

Nikde jinde na světě neexistuje místo, jako je tento most mezi dvěma světy – Panamská šíje. Nespočet ptáků, savců i plazů ji už několik miliónů let využívá na cestě mezi Severní a Jižní Amerikou. Jenže teď se Panamská šíje dramaticky mění, takřka přímo před našima očima. Unikátní přírodní dálnici ohrožují problémy s životním prostředím. Pokud dojde k jejímu narušení, bude to mít vážné následky. Dokumentární film zachycuje práci vědců, kteří využívají nejmodernější techniku, zkoumají hrozby a sbírají důkazy, že musíme něco udělat dřív, než bude úplně pozdě.


31. 1., 21.00 – Úsvit leteckých es (1. část)

V srpnu 1914, měsíc poté, co propukla první světová válka, nepřátelská letadla bombardovala Paříž. Bylo to něco dosud nevídaného. Pařížané na tuto „podívanou“ hleděli s němým úžasem. Znamenala snad tato událost, že se z letadla stala nová válečná zbraň, přelom ve válce i dopravě obecně? Rozvoj letectví sice začal už z kraje 20. století, ale teprve na začátku Velké války skutečně nabral na síle. Z nově zrozených leteckých hvězd se proto rychle stali váleční hrdinové, kterým se přezdívalo „esa“. Tento film vypráví příběhy nejlepších pilotů z Francie, Německa a Velké Británie: Rudého barona Manfreda von Richthofena, hvězdného Georgese Guynemera, esa všech es Reného Foncka, vyzyvatele Ernsta Udeta a velitele letky Micka Mannocka. Z těchto mladých mužů se zčistajasna staly světoznámé hvězdy. Jak k tomu došlo? Kromě odpovědi na tuto otázku se také dozvíte všechno o největších leteckých bitvách mezi lety 1914 až 1918 – včetně strašlivých bitev u Verdunu a na Sommě. Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost a nahlédněte do soukromí mužů, kteří pocházeli z různých prostředí, a přesto měli jedno společné: toužili využít své letecké schopnosti ve službě pro vlast.


1. 2., 20.00 – Podivná stvoření korálových útesů

V kouzelném světě skrytém pod hladinou, uprostřed jednoho z nejrozmanitějších prostředí na naší planetě, žije společenstvo pozoruhodných zvířat. Jsou podivuhodnější, než si dokážeme představit. Stvoření s takřka mimozemským vzhledem si osvojila zvláštní návyky, lovecké techniky i metody přežití. Některá mění barvy a tvary, jiná jsou neuvěřitelně malá a vybavená silnými jedy. Seznamte se s podivnými stvořeními korálových útesů.


2. 2., 21.00 – David Attenborough: Lov (Největší výzvy)

Přežití závisí na mnoha schopnostech – rychlosti, síle, výdrži, vlastní nápaditosti, účinném maskování nebo týmové spolupráci. To, jakým způsobem zvíře dokáže své schopnosti využít, rozhoduje o úspěchu a selhání, životě a smrti. Seriál David Attenborough: Lov zachycuje v dramatických detailech různé taktiky, které si zvířata osvojila, aby dostala svou kořist a také ty, které jejich kořist používá, aby unikla do bezpečí. V sedmi špičkově natočených epizodách navštívíme otevřené travnaté pláně, husté lesy, divoký oceán i zmrzlou Arktidu. A staneme se svědky zřídka vídaného chování zvířat. Odhalíme, s jakými obtížemi si musí poradit dravci a jejich kořist v různorodém prostředí plném nečekaných překážek. Seriálem provází proslulý přírodovědec sir David Attenborough a vznikl v produkci týmu, který má na svědomí oblíbené a oceňované dokumentární pořady Modrá planeta, Zmrzlá planeta a Jižní Pacifik.


2. 2., 23.00 – Poslední barmský král

V roce 1885 britská armáda obsadila Barmu a sesadila jejího krále, který následně zemřel ve vyhnanství. Tak skončila historie tisícileté monarchie. Královská rodina se vytratila, země byla zavlečena do války a zažila nejdelší období vojenské diktatury v novodobých dějinách. Ale po století života v ústraní se barmský královský rod vrací a rodina se dává znovu dohromady. Snímek Poslední barmský král vznikal během tří let plných změn, které otřásly celou Barmou. Líčí příběh o jedné rodině a zemi, jež se konečně vynořily z temnoty.


3. 2., 21.00 – Miroslav Zikmund: Cesta stoletím (1. díl)

Ojedinělá minisérie Petra Horkého přináší ucelený pohled na život jednoho z největších Čechů, a zároveň odhaluje mnohá tajemství. Většina lidí zná dvojici slavných cestovatelů Zikmunda a Hanzelku. Téměř nikdo však neví, jaký skutečně žili život. Jejich zážitky z cest znají miliony lidí na celém světě. Legendární dvojici spojuje 111 tisíc najetých kilometrů, na nichž strávili celkem 9 let. Na svém kontě mají 6,5 milionu prodaných knih v 11 světových jazycích, 4 celovečerní filmy a 147 dokumentárních a televizních filmů. Seriál představí obdivované cestovatele v nových souvislostech – prostřednictvím velkého chlapského přátelství, které rozhodně neskončilo smrtí jednoho z nich, pohledem do soukromých až intimních sfér obou mužů, pohledem na jejich rodiny, přátele a nepřátele i pohledem na jejich chyby, omyly a poučení, které jim posléze umožnily odolat největším politickým tlakům a pronásledování. Příběh o dvojici Zikmund a Hanzelka odkryje dosud nezveřejněné skutečnosti.

Miroslav Zikmund je fenomenální cestovatel, fotograf, spisovatel a publicista, který se letos 14. února dožívá neuvěřitelných 100 let, a naplňuje tak název seriálu. Málokdo ví, že si tato světová osobnost s takřka fenomenální pamětí už přes sedmdesát let denně píše deník. A nyní odtajňuje své celoživotní vzpomínky. Jsou nejen úžasným osobním svědectvím, ale také přesným dokumentem doby. Minisérie přináší také osobitý pohled na bouřlivé dějiny dvacátého století očima muže, který poznal celý svět. Byl počat za Habsburků, narodil se pět měsíců po vzniku první republiky. Přežil 2. světovou válku, zažil nástup komunismu i jeho pád. StB byl označen jako „nebezpečná osoba nejvyšší třídy nebezpečnosti“. Pobýval v Africe, když zanikal koloniální systém. Setkal se s prezidenty i lovci lebek. Seznámil se s Gagarinem i Hillarym. Dožil se nástupu demokracie a hrdě jde životem dál.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky



Připravil: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.01.2019 • DIGI TV chystá lahůdku pro fotbalové fanoušky: přenosy v kinech
28.01.2019 • Největší párty v Alpách na Eurosportu
26.01.2019 • Slavný Pro Bowl na stanici Sport2
26.01.2019 • Arena Sport prinesie európske aj americké atletické mítingy
25.01.2019 • Finálový blok Australian Open s dvojnásobným českým zastoupením
18.01.2019 • Sjezdařské vrcholy roku – v sobotu Wengen, příští týden Kitzbühel

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist