Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 14:06:27   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Super Bowl LIII: Nenechte si ujít poločasovou show s Maroon 5

  Autor: AMC/PR.Konektor , e-mail: info@prkonektor.cz Přidané: 30.01.2019


Super Bowl je jednou z nejvýznamnějších a nejsledovanějších sportovních událostí roku. Přímý přenos každoročně sleduje víc než sto miliónů diváků po celém světě a ve Spojených státech jde často o nejsledovanější televizní program. Poločas zápasu je vyhrazený monumentální hudební show, během které se na „největším pódiu popkultury“ pravidelně představují velké světové hvězdy.


Headlinerem třináctiminutové poločasové show 53. ročníku finále NFL, která se uskuteční 3. února na stadionu Mercedes-Benz v Atlantě, bude americká popová skupina Maroon 5. Trojnásobné držitele ceny Grammy na podiu podpoří několik hostujících umělců včetně na Grammy nominovanou superhvězdu Travise Scotta a rapera jménem Big Boi, který je členem hiphopového dua OutKast. Využijte jedinečnou příležitost a živý přenos z letošního Super Bowlu sledujte 3. února exkluzivně od 23:30 hod. na televizní stanici Sport 1.

Losangeleská kapela Maroon 5 s frontmanem Adamem Levinem, který se zaskvěl jako hlasový pedagog ve zpěvácké soutěži NBC The Voice, dodnes na celém světě prodala víc než 53 milionů alb a 48 milionů singlů. Mezi jejich nejznámější skladby patří She Will Be Loved, This Love, Payphone, Moves Like Jagger či Don’t Wanna Know ve spolupráci s Kendrickem Lamarem. Skladba Girls Like Us, nazpívaná s raperkou Cardi B, se dostala na první příčku hitparády Top 40.


V dobré společnosti

Maroon 5, Travis Scott a Big Boi se tak zařadí k hvězdám jako Justin Timberlake, Lady Gaga, Coldplay, Katy Perry, Missy Elliott, Lenny Kravitz, Bruno Mars, Red Hot Chili Peppers, Madonna, Nicki Minaj, The Who, Bruce Springsteen & E Street Band, Tom Petty a Heartbreakers, Prince, Rolling Stones, Paul McCartney, U2 a mnoho dalších, kteří už v poločase Super Bowlu vystoupili.


Kaepernick a protesty proti rasismu

kaepernickLetošní headlineři ale za rozhodnutí vystoupit na poločasové show sklidili vlnu kritiky v důsledku přístupu NFL k hráčovi a politickému aktivistovi Colinovi Kaepernickovi. Bývalý quarterback San Francisco 49ers v srpnu 2016 na začátku zápasu během americké hymny poklekl. Podle vlastních slov tak protestoval proti policejní brutalitě páchané na Afroameričanech a množícím se projevům rasismu, jenž zesílily po příchodu Donalda Trumpa na politickou scénu. Následovala vlna individuálních protestů dalších hráčů. Kaepernick si od té doby nezahrál a nyní se soudí s NFL.

Mnoho umělců včetně hiphopera Jay-Z, zpěvaček Rihanny a Pink či raperky Cardi B na podporu Kaepernickova protestu odmítli nabídku na vystoupení v rámci halftime show. Jay-Z svůj postoj dokonce zakomponoval do textu skladby Apesh**t, kterou vydal spolu se svou manželkou Beyoncé: „Řekl jsem ne Super Bowlu: vy mě potřebujete, já vás ne“. Mezi hvězdy, které letos Super Bowl odmítly, patří i Big Boiův kolega z OutKastu, raper Andre 3000.


Cesta k supershow

Poločasová show však nebyla největší televizní událostí roku odjakživa. Po celá desetiletí v rámci ní vystupovaly vysokoškolské pochodové kapely, známí zpěváci jako Andy Williams či vzdělávací organizace Up With People se svou hudební show, jejíž cílem bylo inspirovat mladé lidi, aby měnili svět k lepšímu. Všechno se změnilo v roce 1993 díky vystoupení Michaela Jacksona na stadioně Rose Bowl v kalifornské Pasadeně, kterým si opětovně získal srdce fanoušků i trůn krále populární hudby. Během třinácti minut na velkém pódiu zazněly časti Jacksonových hitů Billie Jean a We Are the World spolu s jeho tehdejšími novinkami Jam a Black or White. Vyvrcholením představení byla výpravná verze superhitu Heal The World, během kterého pódium a schody vedoucí k němu zaplnily tisíce dětí. Jackson, jeho kapela a doprovodní tanečníci vystupovali na vlastní pódiové konstrukci vážící 12 tun a složené z 26 častí, které bylo potřeba v rámci přestávky rychle poskládat bez toho, aniž by se poškodil trávník na hrací ploše. Týmu 275 lidí nakonec složení improvizovaného podia trvalo šest minut.


Nejlepší a nejhorší

Jedno z nejlepších poločasových vystoupení bezpochyby předvedl zpěvák Prince v únoru 2007 na Dolphin Stadium v Miami Gardens. „Jeho purpurové veličenstvo“ odehrálo extravagantní show, která začala coververzí kultovní písně We Will Rock You od kapely Queen a skončila symbolicky v průtrži mračen Princeovým superhitem Purple Rain. Za největší trapas Super Bowl přenosů je považován ročník 2004, kdy Justin Timberlake nechtěně zavadil o kostým Janet Jackson a odhalil její pravé ňadro. Skandál se v médiích zapsal pod názvem „Nipplegate“ a televize od tohoto okamžiku při živých přenosech musí dodržovat pětisekundové zdržení, aby se podobné situace už nedostaly do vysílání.


O AMC Networks International – Central and Northern Europe

AMC Networks International – Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společnostní na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic soustřeďujících se na Střední a Východní Evropu. Současné AMCNI – Central and Northern Europe portfolio nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, Megamax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film+. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky, jazykové verze a trhy. Je dostupný v celé řadě platforem včetně HD služeb na vyžádání a verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divizí AMC Networks a dodavatelem uznávaných zábavních pořadů pro předplatitele ve více než 140 zemích a územích v Africe, Asii, Evropě a Latinské Americe. AMCNI zahrnuje jak globální značky SundanceTV a MGM Channel, tak populární kanály s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací najdete na www.amcnetworks.com/amcni.


O společnosti AMC Networks:

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com.


David Horák, PR Consultant, PR.Konektor, 30. 1. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.01.2019 • Únorové programové tipy kanálů Viasat
31.01.2019 • Nový původní seriál na stanici AMC NOS4A2 - hororová podívaná o zvrácené bytosti, která unáší duše nevinných dětí
28.01.2019 • Týden šestých narozenin Prima ZOOM
28.01.2019 • DIGI TV chystá lahůdku pro fotbalové fanoušky: přenosy v kinech
28.01.2019 • Největší párty v Alpách na Eurosportu
26.01.2019 • Slavný Pro Bowl na stanici Sport2

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist