RTVS pripravuje k hokejovým Winter Classic Games špeciálne vysielanie
Autor: RTVS , e-mail: info@rtv Přidané: 01.02.2019
Už tento víkend sa v Banskej Bystrici odohrajú exkluzívne hokejové zápasy pod holým nebom – Kaufland Winter Classic Games. Sobotný exhibičný zápas slovenských hokejových legiend, ale aj stredoslovenské ligové derby medzi Banskou Bystricou a Zvolenom v nedeľu, prinesie RTVS naživo v televíznom aj rozhlasovom vysielaní.


Počas prvého februárového víkendu sa atleticko-futbalový štadión SNP na Štiavničkách zmení na dejisko prvých hokejových zápasov pod holým nebom v histórii slovenského moderného hokeja. Organizátori podujatia postavia na banskobystrickom štadióne ľadovú plochu a 60-metrovú tribúnu pre divákov. Špeciálny zážitok zo zápasov pripravila pre divákov aj RTVS.

Dianie na ľade bude snímať až 14 kamier a štúdio bude priamo na štadióne - čo je najväčšia televízna produkcia, akú RTVS doteraz pripravila v rámci akéhokoľvek zápasu domácej ligovej súťaže. Exkluzívne zábery prinesie aj kamera umiestnená na špeciálnej lanovke nad hracou plochou.

TV upútavka - https://youtu.be/eGOwJasfzaw


Na Dvojke si budú môcť športoví fanúšikovia pozrieť oba zápasy v priamom prenose. Kaufland Winter Classic Games 2019 otvorí v sobotu 2. februára o 15.45 h Súboj legiend. Exhibičný zápas slovenských hokejových legiend doplní aj súťaž zručností, napríklad nájazdy trojíc, súťaž o najtvrdšiu strelu či streľbu na terče. V nedeľu, 3. februára o 13.45 h, sa v súboji lídrov tabuľky Tipsport ligy stretnú tímy HC´05 iClinic Banská Bystrica a HKM Zvolen.


Špeciálne vysielanie pripravilo aj Rádio Slovensko, prvý okruh Slovenského rozhlasu. Už dnes, v piatok po 22.00 h v Rádiu Slovensko privíta Ľudovít Jakubove v programe Nočná pyramída hokejistu Jozefa Stümpela, jedného z účastníkov zápasu legiend. V hokejovej tematike sa vo vysielaní bude pokračovať aj v sobotu.

Priamo zo štadióna v Banskej Bystrici privítajú po 14.00 h moderátori Petra Bernasovská a Roman Bomboš v živom vysielaní veľké mená slovenskej hokejovej histórie - medzi nimi aj Mira Šatana, Ľuba Višňovského, Jána Filca ako aj ďalšie hokejové osobnosti.

Podujatie Kaufland Winter Classic Games 2019 vrcholí v nedeľu popoludní zápasom v rámci Tipsport ligy medzi HC ´05 Banská Bystrica - HKM Zvolen, odkiaľ športová redakcia pripraví živé vstupy do vysielania Rádia Slovensko.


Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26855/rtvs-pripravuje-k-hokejovym-winter-classic-games-specialne-vysielanie/