Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 18:01:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Výpravy do světa na Prima ZOOM v 6. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 03.02.2019


Přijměte pozvání do Japonska z výšky, vydejte se na cestu do vesmíru, poznejte různé odstíny Ruska, americkou přírodu nebo staré Řecko. Dokumentární skvosty pro vás: podíváme se na Japonsko z výšky; vydáme se na Cestu do vesmíru; zavítáme do Ruska a podíváme se na Lesk a bídu ruských careven a Stalina v barvě; prozradíme Jak skončí svět a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

4. 2., 20.00 – Japonsko z výšky (1. část)

Vydejte se spolu s námi na ohromující výpravu – vysoko nad čtyři největší japonské ostrovy. Z ptačí perspektivy bezpečně odhalíme nejen bohatou historii, ale i nezaměnitelnou moderní tvář jedinečné Země vycházejícího slunce. Velkolepá cesta za jejími krásami vede od rušných metropolí, které jsou tak hustě obydlené jako žádná jiná města světa, až k tajným svatostánkům ukrytým na okraji mapy. Podíváme se i do posvátných zahrad, ztracených chrámů, nebo dokonce do měst zdevastovaných strašlivými katastrofami.


4. 2., 22.00 – Cesta do vesmíru

Vydejte se na cestu do vesmíru, během které zjistíte, že příští éra NASA bude zdaleka ze všech nejvelkolepější. Uvidíte vzrušující plány, na kterých NASA už teď pečlivě pracuje společně s dalšími vědci. Seznámíte se s překážkami, které musí překonat, aby se podařilo uskutečnit nové odvážné mise – poslat člověka na Mars nebo „ulovit“ asteroid. Pozoruhodné záběry odhalují nezměrný přínos dosavadního vesmírného programu a jeho statečných průkopníků. Nechybí ani jedinečný pohled na Zemi nebo náročné operace ve vesmíru, například na vypuštění a opravy Hubbleova vesmírného dalekohledu a konstrukci Mezinárodní vesmírné stanice. Naučili jsme se, jak přežít, stavět a provádět vědecké experimenty ve vesmíru. To je ale teprve první malý krok před dalším obrovským skokem.


5. 2., 20.00 – Lesk a bída ruských careven

Od Kateřiny Veliké až po poslední vládkyni Ruska byly všechny císařovny ve skutečnosti německého původu. Do Petrohradu je nezavedla pravá láska, ale důsledky vysoké evropské hry o moc. Film Lesk a bída ruských careven je plný dramatických příběhů těchto mladých žen – rozervaných mezi strategicky výhodnými manželskými svazky, touhou po lásce a nutností podvolit se potřebám evropské politiky. Snímek odhaluje nové skutečnosti a nabízí nový pohled na německé princezny na ruském trůnu. Jejich životní osudy jsou takřka pohádkové, ale kromě nesmírného bohatství v nich figurují také zrádné intriky, nebezpečné duely a šokující skandály s nešťastnými a osudovými následky. Navzdory pečlivým snahám o převýchovu ani jediná z těchto princezen úplně nepřišla o svou skutečnou identitu. A každá z nich po sobě zanechala zajímavý odkaz, ať už ruský v německé společnosti nebo německý v té ruské.


5. 2., 21.00 – Stalin v barvě

V těchto dnech uplyne 66 let od smrti jednoho z největších světových diktátorů. Stalinův pohřeb se uskutečnil 9. března 1953. Zúčastnilo se ho pět miliónů lidí. Na jednoho z největších zločinců historie lidstva to je více než dobrá účast. Stalin se nemohl ohánět výjimečným charismatem ani vzrůstem a k moci se dostal takřka náhodou. Během svých třiceti let vlády se však stal jedním z nejzlověstnějších a nejkrvavějších diktátorů. Muž, který trval na tom, aby byl označován jako „Otec lidu“, nechal masakrovat obyvatele vlastní země a je zodpovědný za smrt zhruba 20 miliónů mužů, žen a dětí. Velice rychle zapomněl na své původní ideologické postoje a nemilosrdně rozdrtil každého, kdo se mu odvážil odporovat slovem nebo činem. V jeho pracovně-reformních táborech, které byly všeobecně známé jako „gulagy“, se z 18 miliónů Rusů stali obyčejní otroci. Nejen, že vraždil své protivníky, ale vraždil i své nejbližší přátele, a někdy dokonce i členy vlastní rodiny. Jeho krutost neznala mezí. Film Stalin v barvě využívá kolorované archivní záběry, často dosud nezveřejněné, i mnoho dobových výpovědí, včetně těch od samotného Stalina. Vypráví příběh o muži, který změnil sen v strašlivou noční můru.


6. 2., 21.00 – Kukačka: Vetřelec v hnízdě

Všichni víme, že kukačka se chová jako hnízdní parazit. Klade vajíčka do hnízd jiných druhů ptáků, a tím se chytře zbaví nutnosti starat se o vlastní potomky. Některé kukačky dokonce zajdou tak daleko, že ostatní ptáčata nemilosrdně zabijí. Ale jak je možné, že to jejich rodiče strpí? Jsou snad příliš hloupí? Nebo příliš neschopní? Nebo prostě nemají ani nejmenší tušení, co se děje v jejich vlastním hnízdě? Kukaččí vajíčka nepochybně vypadají stejně přesvědčivě jako ta pravá. Jenže co mláďata? Ta ani trochu! Rychle vyrostou do obří podoby, která vůbec nepřipomíná oklamané rodiče. Jak je tedy možné, že ti si ničeho nevšimnou? Ornitologové se donedávna domnívali, že „oběti“ se zatím nenaučily na takto ošemetnou situaci reagovat. Ale nyní naopak vychází najevo, že ponechat si v hnízdě cizí ptáče jim možná přináší nečekané výhody. Jak to tedy je? Je kukaččino chování skutečně dokonalý podfuk, nebo tajuplná evoluční hádanka? To odhalíte v dokumentu Kukačka: Vetřelec v hnízdě.


6. 2., 23.00 – Jak skončí svět (Kapitola biblická)

Seriál Jak skončí svět se zaměřil na nejdivočejší předpovědi apokalypsy a nejhlasitější varování, že už nám nezbývá moc času. Ať už má mít údajně neodvratná apokalypsa přírodní, náboženský nebo astrofyzický charakter, v každém jednotlivém případě prozkoumáme její vědecké i historické pozadí. Seznámíme se také s lidmi, kteří příchodu apokalypsy bezmezně věří. A odhalíme důkazy pro i proti každému z těchto beznadějně katastrofických scénářů.


7. 2., 23.00 a 23.30 – Nejvyšší vrcholky Ruska (Elbrus; Judičvumčorr)

Vydejme se společně na pět největších vrcholů Ruska: Elbrus na Kavkaze, Judyčvumčorr na poloostrově Kola, horu Narodnaja na Urale, sopku Ključevskaja na Kamčatce a Běluchu na Altaji. Tyto hory udivují a vzrušují lidstvo už odnepaměti. Jsou to těžko přístupná místa s magnetickou přitažlivostí a nesmírnou mocí, která vzbuzují strach a úctu. Vznikají o nich pověsti a jsou opředená tajuplnými legendami. Lidé se je odjakživa snažili pokořit, ale zas a znovu si na nich vylámali zuby. Vychutnejte si zázračné příběhy o tomto vertikálním světě majestátních vrcholů, jejich ekologii, přírodě, hrdinech a osudech.


8. 2., 20.00 – Americké řeky (Řeka Los Angeles)

Severní Amerika je kontinent drastických extrémů, dobyvatelů a vizionářů, nezkrotné divočiny i příkladů lidské důmyslnosti a místní fascinující řeky jsou toho dokonalým důkazem. Ve Spojených státech byly vybudovány největší přehrady, nejhlubší zdymadla, nejdelší kanály a akvadukty světa. Řeky tady byly pozměněny a upraveny, zahnány do koryt postavených člověkem, spoutány počítači, někdy se dokonce změnil i směr, kterým tečou. Za své jméno jim vděčí města proslavená po celém světě: Miami, Detroit, Los Angeles – přesto si na ně dnes vzpomene jenom málokdo. Tento seriál přináší poutavé portréty pěti významných amerických řek. Stisknutím jediného tlačítka se bouřlivá řeka Colorado změní na pouhý pramínek. Temperamentní řeka Los Angeles tryská z hor, ale v centru města zůstává sevřená v betonovém korzetu. Řeka Detroit je dodnes jedním z nejrušnějších toků světa. Byla svědkem slavných dob americké industrializace, přesto teď protéká mezi bezútěšnými ruinami a občasnými slunečnicovými poli. Směr toku malebné řeky Chicago se změnil, aby její znečištěné vody zmizely z dohledu. A multikulturní řeka Miami pramení tam, kde si ji domorodí Američané stále nesmírně váží, a vlévá se do moře na místě, kde ti nejbohatší kotví se svými luxusními jachtami.


9. 2., 20.00 – David Attenborough: Zvířecí dynastie – Ze zákulisí

Podívejte se, jak se natáčel nový fascinující přírodovědný seriál Sira Davida Attenborougha, který přiblížil příběhy pěti zvířecích dynastií – tučňáků, šimpanzů, lvů, tygrů a psů hyenovitých.


9. 2., 23.00 – Tajemství starého Řecka (Počátky řecké civilizace)

Byl to zvláštní národ zrozený z bílých skal a modrého moře. Vynalezli demokracii a logické myšlení, psali divadelní dramata o sestupu do nejtemnějších hlubin lidské duše a podařilo se jim zachytit dokonalost lidského těla v umění i atletice. Jednoduše řečeno, starověcí Řekové stvořili náš svět. Dnešní Řecko na tom pochopitelně bylo ještě nedávno úplně jinak: občanské nepokoje, finanční krize a dlouhé řady u bankomatů. Ale jak potvrzuje historie této jihoevropské země, spory a hádky často stojí u zrodu něčeho velkého. Řekové se zrodili jako národ lovců a sběračů v drsných podmínkách nehostinné krajiny, přežili tváří v tvář největšímu impériu světa a překonali i nejvážnější krizi lidských dějin. Obstáli za vyloženě nepříznivých podmínek, a díky tomu vydláždili cestu současnému západnímu světu. V tomto seriálu se přední historikové a archeologové, herci a sportovci nebo vědci a umělci vrací ke všemu, co Řekové dokázali. Nejen proto, abychom lépe porozuměli minulosti, ale hlavně proto, abychom si uvědomili, jak odkaz starověkého Řecka hluboce ovlivnil naši současnost i jak pomůže utvářet budoucnost celého lidstva.

Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství



S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 3. 2. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.02.2019 • Eurosport představí 40 hodin živého vysílání z mistrovství světa v Åre
02.02.2019 • Super Bowl LIII exkluzivně na stanici Sport1. Ovládnou sportovní show roku Patriots, nebo Rams?
01.02.2019 • Slavná Carmen se v sobotu 2. února vrací mezi přímé satelitní přenosy z Metropolitní opery
31.01.2019 • Únorové programové tipy kanálů Viasat
31.01.2019 • Nový původní seriál na stanici AMC NOS4A2 - hororová podívaná o zvrácené bytosti, která unáší duše nevinných dětí
30.01.2019 • Super Bowl LIII: Nenechte si ujít poločasovou show s Maroon 5

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist