Show Jana Krause – 6. 2. 2019
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 05.02.2019

Pražský primátor Zdeněk Hřib, herečka Anna Kadeřávková a přednosta kliniky adiktologie Michal Miovský se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 6. února ve 21.35 hod. na Primě.


MUDr. Zdeněk Hřib – primátor Prahy byl ještě před pár měsíci pro většinu Pražanů velkou neznámou. Nyní zná sedmatřicetiletého muže, člena České pirátské strany, asi každý obyvatel hlavního města. Vystudoval všeobecné lékařství, jenže medicíně se nikdy nevěnoval. Působil zejména v oblasti informatiky a byznysu. Věnoval se vědeckému výzkumu kvality a efektivity veřejných služeb. „Média mě prezentují jako lékaře, což jsem sice vystudoval, ale já neléčím lidi, já se zabývám zlepšením systému,“ vysvětluje. Po svém nástupu do funkce primátora říkal na adresu svého působení následující: „Věřím, že se podaří nastolit nový komunikační styl s opozicí i občany.“ Dodal, že plánuje zapojit do práce například v oblasti IT i opoziční zastupitele. Vedle primátorských povinností se chce Hřib zaměřit právě na IT a usilovat o výrazné snížení nákladů města na informační systémy. Další pro primátora důležitou oblastí je problematika smart cities, tedy „chytré“ řízení města s využitím moderních technologií.


Anna Kadeřávková – herečka, kterou diváci znají nejen ze seriálu, ale především z loňské štědrovečerní pohádky. Vždycky si prý přála hrát princeznu, a tak se jí touto rolí splnil její sen. Udělala pro to prý všechno – dokonce si vymyslela, že umí jezdit na koni. „Teď už na koni umím jezdit, předtím jsem ale neuměla. Do castingového papíru jsem napsala, že umím, protože jsem se bála, že to bude potřeba. Takže jsem trochu zalhala, ale vyplatilo se,“ přiznává Anna s úsměvem. Mnozí diváci na sociálních sítích však pohádku zkritizovali, a i Anně právě odtud přistálo pár „dobře míněných rad“, na něž Anna, které její první „princeznovské“ angažmá rozhodně nebylo a není lhostejné, reagovala: „Prý si teď o mně celá republika něco myslíte. Půlka tvrdí, že jsem nemastná (kráva), neslaná, bez talentu, bez výrazu, děsně ošklivá (kráva), možná hezká (ale kráva), ale prostě prý kráva bez práva na cokoliv. Především na herectví (protože jsem kráva). Prostě blbá kráva, která je placená z jejich daní, a ještě jim zkazila Štědrý večer. A ještě k tomu jsem tak ufňukaná (kráva), že si tu klíšťovou encefalitidu zasloužím (nemocná kráva!),“ napsala na svůj Instagram. „Druhá půlka tvrdí, že jsem sympatická princezna, že mi to sluší, že jsem talentovaná, šikovná, přirozená, skvělá, milá a nadějná herečka. Že jsem super. Možná trochu kráva, ale aspoň pěkná. A taky prý jediný světlý bod celého štědrovečerního šílenství. (Ach, děkuji.)“ shrnula oba názorové tábory herečka, která se díky své kráse a talentu stává nejen vyhledávanou herečkou, ale je i hvězdou internetu. Její profil na Instagramu se těší velké přízni a řadí se k umělcům, kteří jsou na něm nejsledovanější. Půvabnou herečku tam totiž sleduje přes 200 tisíc fanoušků.


Prof. Michal Miovský, Ph.D. – přednosta Kliniky adiktologie 1. LF UK a VFN v Praze. Sám prý s adiktologií začínal tak říkajíc z druhé strany barikády: „Měl jsem problémy nejen s alkoholem,“ říká. „V našem oboru to ale až tak výjimečné není a zdá se mi, že je lepší scénář začínat kariéru adiktologa takto než s ní tak končit.“ Říká, že závislost může být paradoxně i v něčem prospěšná. „Závislost k člověku patří, je jeho integrální součástí a nemá ani negativní, ani pozitivní konotaci. To je až sekundární interpretace. Třeba skutečnost, že je dítě na začátku svého života na matce plně závislé, přece není špatně. Fakt, že si zbytečně někdy komplikujeme život různými látkami, je věc jiná.“ Stál u zrodu první adiktologické kliniky v ČR. V čem je „jeho“ pracoviště unikátní? „Naší silnou stránkou je, že jsme dokázali spojit tradici léčebného programu sahající až do pohnutého roku 1948 se současností. Za unikátní považuji, že jsme jako obor relativně smířliví a nesnažíme se některé odbornosti dostat ze svého středu pryč. Významní psychiatři, jako jsou Petr Popov, Kamil Kalina, Standa Kudrle, Jirka Dvořáček nebo Petr Jeřábek, v podstatě umožňují vstup na „bašty“ i ne-psychiatrům a spoluvytvářejí prostor ostatním. Ojedinělé také je, že máme všechny tři úrovně vysokoškolského vzdělávání – bakalářský, magisterský i doktorský studijní program. Nevím o jediné univerzitě na světě, která by pro obor adiktologie nabízela srovnatelný koncept. Jsme např. jedni z mála, kteří vedle teoretické průpravy nabízejí i klinickou, a to ve velmi unikátní podobě.“


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 6. února ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26869/show-jana-krause-6-2-2019/