RCN spouští spolu se SES nové Ultra HD 4K kanály
Autor: SES/Weber Shandwick , e-mail: info@webershandwick.cz Přidané: 07.02.2019
RCN, oceněný poskytovatel vysokorychlostního internetu, digitální televize a telefonních služeb, oznámil komerční spuštění služeb Ultra HD v partnerství se SES, předním světovým satelitním operátorem. RCN představuje sedm 4K kanálů ze severoamerické SES Ultra HD platformy, které budou dostupné v balíku kanálů RCN Signature TV pro nové i stávající klienty.


Počáteční spuštění RCN 4K bude obsahovat širokou škálu Ultra HD kanálů včetně Insight TV, Travelxp 4K, Country Network, NASA TV UHD, C4K360, NatureVision TV a UHD1, stejně jako speciální přímé přenosy v 4K. Pro zabezpečení tohoto výběru využívá RCN obsah i dosah platformy SES Ultra HD, největšího samostatného zdroje lineárního 4K vysílání na světě. Platforma SES Ultra HD, která zprostředkovává lineární 4K kanály, přinese obsah přes svou satelitní flotilu, která má ve Spojených státech 100procentní dosah ke koncovým uživatelům. Obsah je dodáván uživatelům plynule, dokonce bez využívání mezipaměti nebo přetížení sítě, jak tomu může být v případě OTT 4K.

Nové 4K kanály budou nabízeny ve spojení se 4K set-top boxy od RCN a technologií Advanced TiVo Experience s možností ovládání hlasem. Pro přijímání nových 4K kanálů se zákazníci musí přihlásit k digitální službě RCN Signature TV a mít 4K TV a 4K set-top box spolu s internetovým připojením. Vedle nových 4K programů mohou zákazníci RCN využívat technologii 4K na využívání streamovacích aplikací včetně Netflix, Hulu, HBOGO a dalších – vše snadno dostupné pomocí set-top boxů RCN a hlasového ovládání.

Síť RCN přináší ultra vysokorychlostní internet, Netflix, Hulu a HBOGO na platformě TiVo, možnosti personalizace videa a další – vše doprovázeno doplňkovými zákaznickými službami a dostupností internetu s rychlostí až 1 gigabit. RCN je trojnásobným vítězem ocenění „Readers' Choice Award for Best ISP" od magazínu PCMag díky nadstandardně vysoké spokojenosti uživatelů, spolehlivosti a technické podpory. V roce 2018 byla RCN zařazena mezi nejrychleji rostoucí ISP na severovýchodě Spojených států.

„S přidáním sedmi nových 4K kanálů se RCN stal hlavním poskytovatelem 4K obsahu. Nejen, že zákazníci budou mít křišťálově čistý obraz pro sporty, zábavné pořady a filmy, ale budou moci využívat technologii 4K s oblíbenými streamování aplikacemi," řekl Chris Fenger, provozní ředitel v RCN. „Společnost RCN bude nadále dokazovat, že nabízíme nové a inovativní technologie a se 4K přinášíme našim zákazníkům další úroveň zážitků."

„SES velmi těší, že hraje rozhodující roli při poskytování služeb 4K pro miliony RCN zákazníků z Chicaga a Philadelphie až po Boston a Washington DC," řekl Steve Corda, viceprezident Media Platforms v SES pro Severní Ameriku. „Naše platforma SES Ultra HD představuje největší světový zdroj lineárního 4K obsahu a zprostředkování živých přenosů, což umožňuje RCN nabídnout úžasný zážitek z televizního sledování, jaký nenabízí nikdo jiný."


O společnosti SES

SES je předním světovým provozovatelem satelitů s více než 70 družicemi na dvou orbitálních pozicích, geostacionární dráze (GEO – Geostationary Earth Orbit) a na střední oběžné dráze (MEO - Medium Earth Orbit). Poskytuje služby pro širokou škálu zákazníků v oblasti celosvětové distribuce videa a datových spojů prostřednictvím dvou obchodních jednotek: SES Video a SES Networks. SES Video obsluhuje celosvětově více než 351 milionů televizních domácností, prostřednictvím Direct-to-Home (DTH) platforem a zprostředkovaně i kabelových, pozemních a IPTV sítí. Portfolio SES Video zahrnuje MX1, předního poskytovatele mediálních služeb, který nabízí kompletní sadu inovativních služeb pro lineární i digitální distribuci obsahu a satelitní systém ASTRA, který má největší dosah v Evropě v oblasti DTH. SES Networks poskytuje globálně řízené datové služby, které spojují lidi v různých odvětvích, včetně telekomunikací, námořní dopravy, letectví a energetiky, stejně jako vlády a instituce na celém světě. Portfolio SES Networks zahrnuje GovSat, což je napůl společný podnik veřejného a soukromého sektoru mezi SES a lucemburskou vládou. Další značkou je O3b, jediný negeostacionární systém, který dodává širokopásmové datové služby podobné optickým vláknům. Další informace jsou k dispozici na adrese: www.ses.com


O RCN

Společnost RCN Telecom Services, LLC (www.rcn.com a www.rcn.com/business) poskytuje špičkový vysokorychlostní internet, digitální televizi a telefonní služby pro rezidenty, malé a střední podniky a velké podnikové zákazníky. Ocenění od spotřebitelů časopisu PCMag určilo RCN za jednoho z nejlepších poskytovatelů internetových služeb v letech 2015, 2016 a 2017 – RCN získal nejvyšší celkovou spokojnost. RCN je YouTube HD certifikovaný, získal nejvyšší možnou pozici, kterou společnost Google nabízí. RCN je také partnerem Netflix Open Connect a má přední místo v Netflix USA ISP speed indexu. Pokrokové, cenově výhodné pokročilé digitální služby od RCN jsou dodávány prostřednictvím vlastní, nejmodernější sítě. RCN poskytuje služby hlavně v městech a oblastech Boston, Chicago, Lehigh Valley (PA), New York City, Philadelphia (Delaware County) a Washington, DC.


Marek Němec, Head of Client Services, WS Czech, 6. 2. 2019

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26877/rcn-spousti-spolu-se-ses-nove-ultra-hd-4k-kanaly/