JOJ Group rozšiřuje svoje portfolio v České republice
Autor: TV JOJ/Československá filmová společnost , e-mail: info@joj.sk Přidané: 12.02.2019
Slovenská produkčná, a.s., oznámila podepsání dohody o akvizici stoprocentního podílu ve společnosti Československá filmová společnost, s.r.o., do jejíhož portfolia patří televizní stanice CS film, CS mini, Horor film, War TV, Kinosvět a online videoportál Film popular.


Slovenská produkčná, a.s., která vlastní několik společností, které jsou držiteli licencí televizních stanic celé JOJ Group, se tak stane novým majitelem Československé filmové společnosti, s.r.o. Ta na českém i slovenském trhu provozuje tematické televizní stanice CS film, CS mini, Horor film, War TV, Kinosvět a online videoportál Film popular.

„Jsme rádi, že do našeho portfolia přibydou další etablované televizní stanice. Rozšíříme tak svou nabídku o zajímavé programy, které oslovují stabilní cílové skupiny diváků v České i Slovenské republice. Těšíme se na rozvoj těchto stanic,“ říká Mojmír Mlčoch, člen představenstva JOJ Group a manažer pro český televizní trh.

„Tímto krokem naplňujeme strategii JOJ Group rozšiřovat naše portfolio tak, abychom efektivně oslovili české a slovenské publikum. Jako televizní profesionálové neustále vyhledáváme nové projekty, které nám přinášejí nejen další obchodní příležitosti, ale i profesionální radost, která pramení z naplňování čím dál tím vyšších diváckých očekávaní,“ uvádí Marcel Grega, generální ředitel JOJ Group.

„Během patnácti let se nám podařilo vybudovat firmu s portfoliem televizních kanálů, které si našly jasné a stabilní místo na trhu, za což náleží můj dík především všem zaměstnancům, mému společníkovi Janu Jurkovi a našim rodinám. Jsme potěšeni, že se podařilo najít strategického partnera, který bude firmu podporovat v jejím dalším růstu a přeji novému budoucímu majiteli mnoho úspěchů,“ uvádí Leoš Pohl, jednatel a majoritní společník Československé filmové společnosti, s.r.o.

Placené televizní stanice CS film, CS mini a War TV spolu s free-to-air stanicí Kinosvět dosahují spolu reach 257 000 diváků (celodenní reach v CS 15+ za období 4.Q 2018; zdroj: ATO - Nielsen Admosphere). V České a Slovenské republice si PayTV kanály předplácí více jak 1.8 mil., FTA stanice Kinosvět pokrývá v Čechách okolo 85% populace.

Distribuce se stejně jako doposud, bude realizovat prostřednictvím českých i slovenských operátorů. JOJ Group plánuje další investice do akvizicí a techniky na zkvalitnění vysílání těchto nových stanic ve svém portfoliu.

CORPIN působil jako finanční poradce prodávajících společníků a JUDr. Jan Myška Ph.D. jako jejich právní poradce. Finančním poradcem JOJ Group byl EY a právním poradcem Weinhold Legal.

Dokončení akvizice je podmíněné získáním potřebného souhlasu od české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).


CS film (vysílání od 12:00 do 24:00)

CS film se programově věnuje české a slovenské filmové tvorbě. Svým divákům zpřístupnil víc než tři tisíce českých a slovenských titulů a připravil stovky filmových dokumentů. Patří k nejoblíbenějším filmovým televizím, které vysílají v kabelových, satelitních a IPTV televizních sítích a každý rok se počet jeho předplatitelů zvyšuje průměrně o 20 %. CS film nabízí českým a slovenským domácnostem bezkonkurenčně nejvyšší počet českých a slovenských filmů, které navíc nepřerušuje reklamou. Stanice je stálicí televizního trhu v obou zemích


CS mini (vysílání od 06:00 do 12:00)

Program CS mini je věnovaný dětem ve věku od tří do dvanácti let, kterým nabízí nejlepší české a slovenské dětské filmy. Jeho cílem je děti nejen kvalitně bavit, ale i učit poznávat okolní svět a nenásilnou formou vychovávat.
CS mini postupně vysílá největší hity dětské české a slovenské animované
i hrané tvorby. Součástí programu jsou i vlastní seriály a relace pro nejmenší diváky.


Horor film (vysílání od 00:00 do 06:00)

Horor film je jediná televizní stanice v střední Evropě, která se specializuje
na vysílání hrůzostrašných hororových filmů a relací. Televize přináší tři až čtyři
děsivé filmy denně, zajímavosti z temného žánru mysteriózních relací a tyto chvíle hrůzy navíc nepřerušuje reklamou.


War TV

WAR TV přináší svým divákům nepřetržitý proud programů s vojenskou
a konspirační tematikou, dokumenty z celého světa nadabované do češtiny a slovenštiny, relace o historických bitvách a o moderních postupech vedení války nebo seriály o špionáži, terorismu, ale i o hrozbách z vesmíru. Sledování relací
na této stanici mají diváci taktéž nepřerušované reklamou.


Kinosvět

Kinosvět je svět záhad a paranormálních jevů, svět válek a zločinů, ale i konspirací a alternatívní historie. Cestování světem i vesmírem, objevování nečekaných, ale o to zajímavějších událostí, příběhů a skrytých tajemství – to nabízí Kinosvět v rámci svého nonstop vysílání v českém i slovenském jazyce.


Film Popular

Videotéka Film Popular nabízí to nejlepší ze čtyř televizních stanic CS mini, Horor film, War TV a Kinosvět. Online videoportál Filmpopular.cz je unikátním projektem pro české i slovenské diváky s domácími i zahraničními filmy, seriály, dokumenty, zpravodajstvím a relacemi pro děti.


JOJ Group

JOJ Group je jediným celoslovenským televizním komerčním hráčem a zároveň pôsobí i na českém mediálním trhu. Ve svém portfoliu má 7 televizních stanic (JOJ, PLUS, WAU, RiK, Ťuki TV, JOJ Cinema a JOJ Family) a 20 internetových portálů (joj.sk, plus.sk, wau.sk, rik.sk, cinema.joj.sk, jojfamily.cz, videoportál.sk, nadacia.joj.sk, huste.tv, noviny.sk, europskenoviny.sk, topstar.sk, miestopremuza.sk, prezenu.sk, kinosala.joj.sk a další). Po dokončení akvizice společnosti Československá filmová společnost, s.r.o., přibudou do portfolia JOJ Group televizní stanice CS film, CS mini, Horor film, War TV, Kinosvět a online videoportál Film popular.

JOJ Group má jako jediná komerční televizní skupina 100 % zásah obyvatelstva Slovenska. Její free-to-air stanice JOJ, PLUS a WAU dosahují bezkonkurenční penetraci prostřednictvím terestriálního šíření, satelitem, kabelem a IPTV operátorů. PayTV stanice RiK, Ťuki TV a JOJ Cinema jsou dostupné v nabídce všech relevantních satelitních a kabelových operátorů na Slovensku, JOJ Cinema i v Česku. Pro české diváky a pro Slováky žijící v ČR vysílá slovenská multižánrová rodinná televize JOJ Family.

JOJ Group má také zkušenosti s prodejem zahraničních stanic na slovenském trhu – klientům na Slovensku prodává stanici Prima Plus českého vysílatele FTV Prima. Do obchodního portfolia JOJ Group v rámci prodeje reklamy na slovenském trhu patří i kvalitní tematické televize Minimax, Spektrum, AMC, Sport 1 a Sport 2 společnosti AMC Networks International.


PhDr. František Malina, Československá filmová společnost, 11. 2. 2019

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26893/joj-group-rozsiruje-svoje-portfolio-v-ceske-republice/