Slovenský soud vydal předběžné opatření proti společnosti neoprávněně šířící televizní stanice skupiny TV Nova
Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 14.02.2019

Okresní soud v Bratislavě vydal předběžné opatření proti slovenské společnosti Elson s.r.o., poskytovateli internetových služeb, který neoprávněně šířil televizní stanice skupiny TV Nova na slovenském území.


Slovenský soud zakázal šíření všech free-to-air stanic skupiny TV Nova, konkrétně Nova, Nova Cinema, Nova 2 (dříve SMÍCHOV), Nova Action (dříve FANDA), Nova Gold (dříve TELKA) i placených stanic Nova International, Nova Sport 1 a Nova Sport 2. Zároveň společnost nesmí umožňovat šíření těchto stanic prostřednictvím své platformy a je povinna odstranit veškerá veřejná vyhlášení, propagaci a reklamu týkající se poskytování televizních stanic skupiny TV Nova.

„Soud potvrdil náš přístup ke společnostem, které distribuují náš televizní signál, aniž by od nás získaly k takové distribuci souhlas. Pirátství v oblasti autorského práva je velice závažnou záležitostí, protože připravuje autory, výrobce a další nositele práv, včetně TV Nova, o odměnu, kterou si zaslouží za svou kreativitu. Z tohoto důvodu aktivně identifikujeme a postupujeme proti těm, kteří autorské právo porušují, a využijeme k tomu veškeré dostupné právní prostředky,“ říká Štěpán Peichl, ředitel právní sekce TV Nova.


Jana Ondrejechová, Tisková mluvčí, TV Nova, 14. 2. 2019

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26898/slovensky-soud-vydal-predbezne-opatreni-proti-spolecnosti-neopravnene-sirici-televizni-stanice-skupiny-tv-nova/