Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 07:40:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Další parádní podívaná na Prima ZOOM v 9. týdnu

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 24.02.2019


Užívejte si poznávání i zábavu díky špičkovým dokumentům servírovaným nejoblíbenějším tematickým kanálem – Prima ZOOM. Přineseme vám pokračování seriálu Lovec zbraní II; odhalíme Tajný život jezer; Guy Martin změří síly s legendárním jezdcem Formule 1 Davidem Coulthardem ve snímku Guy Martin: F1 Speciál; jak nejen na léčbu rakoviny odpoví Průlomové objevy II a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

27. 2., 21.00 – Pouštní moře (Říše extrémů)

Na jihozápadě Spojených států amerických leží poušť jako žádná jiná. Žije v ní více rostlinných a živočišných druhů než v mnoha z nejúrodnějších oblastí světa. Sonorská poušť je pouští v každém smyslu tohoto slova, ale díky výjimečným klimatickým i geologickým podmínkám tady zapracovala evoluce, došlo k adaptaci a prostě to tu žije! Senzační přírodovědný seriál Pouštní moře představuje v plné kráse množství místních různorodých obyvatel: savce, jako jsou vidlon americký, rychlý zajíc a puma americká, velké ptáky, včetně kukačky kohoutí, kondora a káně Harrisova, vyloženě divné plazy, jako je korovec jedovatý, čukvala a ropušník, nebo lachtany, delfíny, a dokonce i plejtváky obrovské žijící v moři hned u pobřeží.


27. 2., 22.00 – Lovec zbraní II (Bojovník vietnamských cest)

Paul Shull je špičkový šermíř a pořadatel rock’n’rollových koncertů. Ale to není důvod, proč se stal hlavním hrdinou seriálu Lovec zbraní. Paul stojí v čele zvláštního týmu, který je dokonale sehraný a má za sebou mnoho let zkušeností. Vyráží po stopě nejzajímavějších zbraní. Zajímá je, jak vznikly, jak fungují, ale i co prožily. V nových epizodách se Lovec zbraní a spol. zaměřili na méně známé improvizované obrněné vozidlo války ve Vietnamu, klasický bombardér B-25 z druhé světové války, nebo bleskově rychlý kulomet M134.


1. 3., 21.00 – Tajný život jezer (Jezero Bajkal – led a voda)

Jezera jsou obrovskými, drahocennými zásobárnami pitné vody, ze kterých lidstvo čerpá už několik desítek tisíc let. Vznikla díky různorodým klimatickým a geologickým podmínkám a přetrvávají díky křehké rovnováze mezi přítoky a řekami, do nichž vytékají. Přestože se jezera zdají být stejná, ve skutečnosti jsou každé úplně jiné. Některá dosahují oceánských hloubek, jiná se dají přejít takřka suchou nohou. Mohou působit dojmem, že přetrvají navěky, nebo se objevit a zase zmizet v závislosti na ročním období. Ale všechna mají jedno společné: každé z nich je domovem velkého množství různých rostlinných a živočišných druhů, které přebývají na dně i na okolních březích. Na rozdíl od bouřlivých vod oceánů a velkých řek se jezera zdají klidná a neměnná. Ale pod nehybnou hladinou ukrývají něžné srdce klidně tlukoucí přirozeným rytmem. Během pěti epizod tohoto seriálu se pokusíme odhalit Tajný život jezer. Sledujte společně s námi fascinující životní cyklus nejvýznamnějších jezer a obdivujte jejich nekonečnou krásu.


2. 3., 20.00 – Poslední Grizzly

Kanadský dokumentarista Jeff Turner se vrací domů, aby zachytil krásu i divokost rodného Kaskádového pohoří, a zjišťuje, že místní divoká zvěř je v ohrožení. Zvlášť špatně jsou na tom medvědi grizzly. Kaskádové pohoří nepatří mezi národní parky ani žádné jiné chráněné oblasti, zato je to hustě zalesněná krajina. Každý rok vznikají další a další nové přístupové cesty do divočiny a těží se tady čím dál víc dřeva. Většina země je navíc zabrána a oplocena kvůli právům na těžbu minerálů a z Vancouveru se sem stěhuje stále více lidí. Lovná sezóna je tady v plném proudu. Všechny tyto změny ohrožují budoucnost místních zvířecích obyvatel. Medvědi grizzly už v tomto regionu prakticky nejsou.


2. 3., 23.00 – Řím: Říše bez hranic 1/4

Mary Beardová se vydává na vzrušující cestu, při níž cestuje ze Španělska do Íránu, z Egypta do Skotska a z Tunisu do Řecka, aby našla odpovědi na několik fascinujících otázek o dávném Římu. Zkoumá, jak tato říše vznikla, její největší úspěchy, katastrofální pády i to, jaké po sobě zanechala dědictví pro dnešní svět – nejen technologie a stavby, silnice a zákony – ale také vliv na království, jež po zániku Římské říše vznikla na jejím místě. Tento seriál je velkolepým pohledem na jedno z nejmocnějších impérií všech dob, který nemá na televizní obrazovce obdoby. Velké bitvy a známá jména římských dějin mohou být stejně zajímavé a významné jako příběhy obyčejných lidí. Byli to totiž právě oni, kdo udržovali Řím v chodu, a tím pádem se zapsali do historie stejně jako Caesar, Hadrián nebo Konstantin Veliký. A možná se nakonec dozvíme odpověď i na jednu z největších záhad dějin lidstva: jak to, že se z Říma stala tak obrovská říše? A proč po stoletích vzkvétání upadla a zanikla?


3. 3., 21.00 – Guy Martin: F1 Speciál

Rozený motorkář a závodník Guy Martin změří síly s legendárním jezdcem Formule 1 Davidem Coulthardem v řadě napínavých závodů, které jsou výzvou pro jejich sportovní schopnosti i řidičskou zručnost. Každý z těchto závodů je zároveň fascinujícím experimentem ve vědeckých a inženýrských oborech. Guy s Davidem během nich dosáhnou až na samotnou hranici toho, co je ještě možné. Nechybí ani tým zasvěcených expertů, kteří srozumitelně vysvětlí složité technologické detaily každé výzvy a osvětlí matematické a vědecké pozadí sportovních výsledků. Nejen, že se dozvíme, co se stalo, ale dozvíme se také proč.


3. 3., 22.00 – Průlomové objevy II (Léčba rakoviny)

V pokračování výjimečného seriálu se seznámíme s dalšími předními vědci a výzkumníky z nejvyhlášenějších univerzit i institucí. Uvidíme jejich nové průlomové objevy: nejmodernější vynálezy, které nám v blízké i vzdálenější budoucnosti naprosto změní život. Ponoříme se do tajuplného světa nebezpečných počítačových hackerů. Seznámíme se s novou metodou léčby rakoviny a HIV. Navštívíme hry, na kterých se vojenští experti snaží najít nejlepší metody obrany proti útoku dronů. Nebo zjistíme, jakým způsobem dokáže umělá inteligence předpovídat budoucnost. Na seriálu Průlomové objevy se podíleli vyhlášení filmoví tvůrci současnosti od Rona Howarda přes Petera Berga až po Bretta Ratnera.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství



S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 24. 2. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.02.2019 • MS superbiků startuje 23. února. Vyhraje popáté Jonathan Rea?
22.02.2019 • Akce Fotbal v kině se blíží. Zápas Premier League se hraje již v neděli. Také vstupenky na El Clásico jsou již v předprodeji
17.02.2019 • Prima ZOOM vás v 8. týdnu vtáhne do víru světového dění
15.02.2019 • E! Živě z červeného koberce: Ceny Akademie 2019 již tuto neděli
08.02.2019 • Úspechy Mareka Hamšíka v čínskej lige môžete sledovať na Arena Sport
06.02.2019 • Eurosport slaví 30. narozeniny a slibuje, že bude nadále průkopníkem sportovního průmyslu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist