Show Jana Krause – 6. 3. 2019
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 04.03.2019

Zpěvák Pavol Habera, spisovatelka Petra Dvořáková a striptérka Majkelina Cat se představí v Show Jana Krause. Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 6. března ve 21.35 hod. na Primě.


Pavol Habera – se skupinou Team zahájí 18. května v Třinci české halové turné, na kterém navštíví dvanáct měst. Vrcholem šňůry bude koncert v pražské aréně, který se uskuteční 9. června. Na toto místo zamíří Pavol Habera s Teamem po třech letech. V roce 2016 se jim podařilo největší halu v ČR vyprodat a předvedli show světových rozměrů. Na koktejl výpravné scény, poctivé a kvalitní muziky se fanoušci mohou těšit i tentokrát. Skupina Team je pověstná tím, že s koncerty šetří. „Ano, užívám si klidu. Ale i když moc s kapelou nehrajeme, tak fandové chtějí naši muziku. Nebylo by to férové je o ni připravit. Chodí na nás dvě a půl generace. Je to asi záležitost těch písniček, že tak dlouho přežily a že se pořád líbí,“ myslí si Pavel. Původně vystudovaný ekonom se poprvé hudebně projevil v kapele Avion, poté následovala kapela Team, s kterou hraje od roku 1988 dodnes. Pavol prozrazuje, že má pořád schované své legendární riflové šortky, které kdysi nosil. „Mám v plánu je v létě vytáhnout. Možná i na turné,“ říká s nadsázkou a dodává, že dražit je rozhodně neplánuje. „Nemyslím si, že by to někdo koupil. Málokdo by je totiž oblékl.“ Jeho dlouholetou partnerkou je česká topmodelka Daniela Peštová. Mají spolu dvě děti, dceru Ellu a syna Paula Henryho. „Oba chodí do školy. Dcera má umělecké vlohy a daří se jí. Syn je momentálně zaměřený hodně na fotbal. Spíš než hru samotnou má v malíčku hlavně oslavy gólů. Když se mu podaří nějaký vstřelit.“


Petra Dvořáková – spisovatelka, jejíž poslední kniha Dědina sklízí nadšené reakce. Realisticky popisuje dění ve vesnici na Vysočině. Přitom samotný život Petry Dvořákové by vydal na román. Když jí bylo 14, vstoupila do kláštera. Později bojovala s anorexií a dva roky se bála o život vážně nemocného syna. „Pro mě byl klášter útočiště, s rodiči nám to drhlo, neměli moc pochopení pro moji temperamentní bohémskou povahu. Zpětně je pro mě nepochopitelné, že mi to dovolili. Kdyby za mnou přišel jeden ze synů s tím, že odchází v raném věku do kláštera, vyděsím se, že něco doma postrádá,“ říká Petra ve svých čtyřiceti letech. Denní režim v klášteře byl velmi přísný. Ráno odjela do školy, hned po ní se vrátila a pracovala společně s dalšími sestrami. „Neexistovalo, že bych si vyrazila na kafe nebo do kina. Byla jsem pořád zavřená v klášteře a dřela. Pamatuji si, že bylo šílené vedro a my rubaly v černém oblečení krumpáčem hlínu. Naučilo mě to tvrdě makat.“ Život mezi samými ženami by náročný i z jiné stránky. „Když jsem nastoupila, věkový průměr v klášteře byl sedmdesát osmdesát let. Sestry negativně vnímaly vytváření zvláštních přátelství, nechtěly, abychom se my mladé mezi sebou kamarádily. Řádové sestry nejsou lepší, milejší, empatičtější. V klášteře se naopak vyjevuje mnoho patologií.“ Když později její mladší syn onemocněl leukémií, pomáhala jí víra? „Víru vám takové zkušenosti promění. Věřit v Boha, když máte hezký život, je taková dětsky naivní víra. Máte víru jako řešení na všechno. Do doby, než se vám stane něco těžkého. V tu chvíli se vám víra rozpadne. Buď věřit přestanete, nebo nastoupí víra dospělejší, racionální. Dojde vám, že vám nikdo v životě neslíbil, že se budete mít dobře, a ani díky víře se nebudete mít lépe než ostatní,“ vzpomíná na těžké období. „Když vidíte nevinné tříleté děcko na chemoterapii, ptáte se, jak ho může nechat někdo trpět. Bojíte se toho nejhoršího scénáře. Naštěstí se nakonec stal zázrak díky medicíně. Ale za ty dva roky onkologické léčby jsem viděla děti, které se neuzdravily. Na to nejsou slova. Nezbývá vám, než žít dál, i když ta rána je nezhojitelná.“


Majkelina Cat – striptérka, která tvrdí, že striptýz jí dal radost a svobodu. Jak se dívka s havraními vlasy a potetovanou kůží dostala k tanci, při kterém odhazuje svršky? „Poprvé mě to napadlo asi v sedmnácti, když jsem viděla tanečnici u tyče. Byla jsem fascinovaná od prvního momentu,“ říká. „Tehdy jsem se však ještě příliš soustředila na předsudky, takže jsem v té době netušila, že toho opravdu jednou budu součástí.“ O pár let později, po dokončení bakalářského studia, ve 22 letech, se stal striptýz její prací. „Stále je to moje vášeň. Krásné je, že jsem měla hned napoprvé štěstí na skvělý podnik.“ Když si vzpomene na své první vystoupení, dokáže být vůči sobě hodně kritická. „Příšerné. Stres, nervozita, nejistota. A samozřejmě amatérismus. Aby člověk tak nepůsobil, chce to praxi a dřinu.“ Dodává, že aktuálně dosáhla vrcholu svých možností a dál zlepšovat se už asi nedokáže. „I když kdoví, možná ještě někdy objevím inspiraci, která mě přivede k myšlence zlepšit své dosavadní schopnosti.“ Zpočátku svou práci před rodinou tajila, ale věděla prý, že máma bude její rozhodnutí respektovat – nakonec to dopadlo tak, že se jí sama ráda pochlubí. A ani v partnerských vztazích jí tahle profese nebrání. Striptýz jí prý změnil celý život. Ze studentky se proměnila v ženu, která má svůj život zcela pod kontrolou. „Dala mi svobodu, sebeuvědomění a radost. Dělám to, co mě baví, což asi nemůže říct každý. A o lidech jsem se naučila asi to samé, co se naučí kdokoliv jiný, kdo pracuje s lidmi. Dobré i špatné věci,“ dodává.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 6. března ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26950/show-jana-krause-6-3-2019/